Има заподозрени: Полицията по петите на бандата, отвлякла Адриан

Бандата на Джаки Ръчичката ли седи зад похищението?
Обновена: 13 сеп 2017 07:31 | 13 сеп 2017 07:00, Александър Попов
59
Има заподозрени: Полицията по петите на бандата, отвлякла Адриан
Снимка: Facebook

МВР запазва пълно мълчание по случая с отвличането на Адриан, но службите имат заподозрени. Според запознати този ход бил предприет, за да не се попречи на освобождаването на 25-годишния мъж, пише "Труд".

Целта на разследващите била да не се предприемат прибързани действия, които биха навредили на пленника и да се съберат доказателства срещу бандата. Източници на изданието твърдят, че четирима човека са ядрото на новите "Нагли". Имали и помощници, но някои от тях не знаели нищо за отвличането. Полицаи вече оглеждали изоставени или взети под наем къщи в района на Панчарево, Кокаляне, Вакарел.

Още по темата

"В такава ситуация трябва да се събере огромна по обем информация и не трябва да се избързва, защото доказателствата трябва да са безспорни", каза бившият МВР шеф Цветан Цветанов и припомни случая с Румен Гунински-син. "Бе платен откуп, можехме да пристъпим към реализация, но тогава се реши, че трябва да съхраним на първо място човешкия живот. Ние вече знаехме. В рамките на месец-два събрахме необходимите доказателства".

Сред заподозрените за отвличането е бандата на Джаки Ръчичката, твърди "24 часа". Самото общуване между бандитите и Златков ставало само с текстови съобщения. Още на втория ден след похищението - 31 август, престъпниците се свързали с бащата. Първият откуп, който похитителите поискали, е бил от 3 млн. лв. Бащата обаче обяснил, че няма такава голяма сума и след 9 дни преговори тя била намалена до 600 000 лева.

При самото отвличане е използвана инсценирана полицейска проверка, потвърдил съмненията на разследващите Адриан. На 30 август близо до дома си в с. Герман 25-годишният мъж е бил принуден да спре колата си със затъмнени стъкла и полицейски буркан. В автомобила имало 3-ма души, разказал Адриан. Те не носели униформи, но имали отличителни знаци на служители на МВР.

Похитителите били с маски, такава сложили и на Адриан, за да не разбере накъде го водят. Възможно е похитителите да са искали да отвлекат бащата, но да са се задоволили със сина, след като са разкрили тактиката си с полицейската проверка пред него.

Заподозрените за отвличането на Андриан Златков действат като банда още от началото на века, припомня вестникът. Тартори са Дани Ръчичката, Шаки, бандитът от костинбродското с. Безден Йосиф Йосифов-Йоско. В групировката през годините се подвизават Борчо, братът на Ръчичката Стефан, Ивайло Симеонов-Богьовеца и др.

Бандата е уличена през 2001 г. за похищението на шефа на "Руен" Стефко Колев. На съд обаче отиват само Джаки, чийто глас е идентифициран при обаждането за откуп, и Борчо, у когото е намерен ръчният часовник на Колев. И двамата са оправдани.

Те са заподозрени и за убийството на Филип Найденов-Фатик през 2003 г. в София, както и за стрелбата от мотор по Кирил Киров-Киро Японеца. За втото престъпление обаче са оправдани от съда.

Според полицаите Дани Ръчичката и аверите са отвлекли дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо.

Бащата на Адриан - Тони Златков, не разкрива никакви подробности около преговорите с бандата, нито детайли по предаването на откупа. Призна, че синът му е отслабнал поне с 5 кг за 11-те дни плен.


59
Още от
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имали заподозрени хахахахах :D Еле първо беше Бай Добри, сега Джаки ръчичката :D Утре ще е Бай Шиле :D
49
0
 
3
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 10 месеца
Защо , 38 е написал заглавие . ИГАНИН и не е изтрит, а на нас ни трият тези думи. Явно това е човек на редакцита и тезата му е чиста пропаганда. ,, Шведските,, магарии и привилегии не могат да бъдат извинени ,независимо от слабостта на държавата. Явно сайта активно подкрепя ,,*** венци,,.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лошо. ако полицията е по петите на бандата, ще трябва в блиско време да се разделят с парите дето са прибрали под формата на подкупи за прокурори и съдии...
47
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
До Анонимен 47 На мама се е метнал.Няма нищо общо с предприемчивия си баща.
46
3
 
4
 
! Отговори
Така е преди 10 месеца
До Василев 36 Василев , щом имаш претенции да коментираш би трябвало да знаеш че в България няма нито един милиардер.Това е един от показателите за слаба икономика.А търговеца на коли не е щастлив , защото е ограбен.Да се открие банкова сметка и да помогнем на човека.Парите не ги е откраднал а ги е имал съвсем законно, за разлика от големите комунисти от БСП.
45
0
 
6
 
! Отговори
Я гледай.... преди 10 месеца
Щом полицията са по петите на бандата , бандата трябва да бяго много бързо.Иначе гепнат ли ги полицията, кривосъдието ще ги оневини.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До месара

тя днес има имен ден.
43
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Отслабнал 5кг за 11 дни в плен: трябва да им благодари за диетата - като го гледам какъв шо*пар е, не му е било излишно да свали някое килце :))))
42
6
 
7
 
! Отговори
месара преди 10 месеца
колко време ще четем за отвличането ?! напишете как се чувства другарката лъжа курнелия , за България това е по важно .
41
1
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 10 месеца
И поради каква причина бандата действа и се усъвършенства от 2000-та, никой не е в затвора, а полицаите искат по-високи заплати ?!
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз сьм на мнение,че този пьт прьстьпниците са бивши служители на Мвр защо не и настоящи и са си разделили парите и ням
а да ги хванат.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От Богати да взимат пари аз сьм на това мнение.Сьс здраве да си харчат парите.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя дебелак има нужда да отслабне на тати синчето.
37
2
 
8
 
! Отговори
Тоjo преди 10 месеца
Нема ги закачете тея момечта...Боко ще остане без хора за карти!!!
36
0
 
6
 
! Отговори
боян преди 10 месеца
попов, последно джаки или дани е тая ръчичка??
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е като Дебелариум. 5 кг за 11 дни е отлична реклама за бизнес. Специална програма, платена, само за богати.
34
9
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Samo iskam da vi pitam dali pri Todor Hristov Jivkov imashe "Nagli", "Rachichki", "Samokovci" i drugi? Dali vi otvlichaha decata i plastahte otkupi? E sega s palni shepi grebete ot izvora na "svobodata".
33
4
 
15
 
! Отговори
Аууу преди 10 месеца
Останахме май без премиер?
32
1
 
37
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Полицията е по петите им, значи не са си платили комисионната.
31
2
 
38
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Защо съобщавате кои са и какви са преди да сте ги хванали?Или това е предупреждение да се покрият хубаво за да не ги хванете!