Митничари задържаха над 1600 л нелегално гориво в Русе

Открито е във варели, пренасяни в микробус
14 сеп 2017 18:55, Анисия Иванова
2
Митничари задържаха над 1600 л нелегално гориво в Русе
Снимка: Агенция Митници

Русенски митничари задържаха повече от 1600 литра нелегално гориво, пренасяно във варели в товарното помещение на микробус с българска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство било спряно за проверка преди два дни на международния булевард "България" в Русе. В товарното помещение на микробуса били открити осем варела, съдържащи синя течност с мирис на нефтопродукт. Общото измерено количество на горивото било 1622 литра.

Шофьорът и спътникът му не могли да предоставят такива документи за произход на петролния продукт и платен или начислен акциз. Горивото е конфискувано.

Двойният размер на дължимия акциз възлиза на 2100 лева. Предстои да бъде образувано административно-наказателно производство.

От митницата съобщиха още, че на 8 септември тази година на ГКПП "Дунав мост" са задържани 20 палета с картонени опаковки за цигари на световно известна марка.

Пратката пътувала с камион с румънска регистрация от България за страна в Западна Европа. Според представените документи камионът е натоварил "опаковъчна хартия" от склад на фирма в Южна България. Общото тегло на пратката е около седем тона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Експерно становищекокошкарите са за заблуда и отчитане на дейност!
1
0
 
5
 
! Отговори
Експерно становище преди 6 години
Кокошкарите пъри го закъсват, как пък веднъж не хвана 20 тона цистерна?