За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05, Вера К. Александрова
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 


186
Още от
Напиши коментар Коментари
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставам с впечатлението че БХ е прибрал парата ))))))))))))00
93
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смешно е министър-председател на европейска държава да се занимава с криминални престъпления. Но още по-смешно е това да се афишира в медиите. А направо за лягане на пода е, че има хора, които мислят че това му е работата на човека.
92
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Атанас

Няма такаво нещо, премиера може да сформира такива щабове навсякъде и по всяко време. Все едно да избухне война и премиера да каже, първо да се наспим и после като се замъкнем в МС ще решим какво да правим - търсиш под вола теле.
91
2
 
14
 
! Отговори
избирател преди 2 месеца
Това си е правило.
Който не успее да накара подчинените си да работят,сам им върши работата!!!
90
2
 
13
 
! Отговори
Симо преди 2 месеца
До 62 като искаш оставката на Радев първо прочети конституцията
Президентът има представителна власт, а не изпълнителна. Радев е на власт от месеци. Преди него имаше ли показни разстрели, самозапалвания, крокодили, нагли и други? Много си елементарен човече. Заради такива неуки държавата се управлява от тъпаци
89
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв герой е мутрата!

Събира щаб, за ад защитава своите.

И...хайде да не се заблуждаваме. В средите, в които е Бойко-мутрата...много добре знаят кои са групите за отвличане.

Всичко е до хората. Когато имаш мутра начело на държавата, не можеш да очакваш да се бори с престъпността.
88
3
 
23
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Аз така и не разбрах, защо им благодари на полиция, Бойко и тн? За кое по-точно са помогнали? Че са го изслушали ли? Нито са открили погитителите, нито са предотвратили отвличането нито даването на откупа. Пари взети, похитители щастливи. За кое да се благодари???
87
0
 
4
 
! Отговори
До 85 преди 2 месеца
И двете престъпления са много тежки - отвличането е умишлено престъпление с много висока степен на обществена опастност, създаващо страх и паника, същото важи и за убийството, така и за двете трябва да се наказват много тежко, с минимум 30 годишни присъди без право на обжалване! Иначе конкретно за случайте - при убитото момче, неща ся кристално ясни, знае се кои са извършителите и т.н., докато при отвличането имаме наистина една криминална загадка.
86
3
 
16
 
! Отговори
Атанас преди 2 месеца
Формално погледнато, това което върши ББ с тощи т.нар. "щаб у дома си" е нелегитимно, а вероятно и незаконно; няма друга такава държава!!!
85
1
 
18
 
! Отговори
Манолски преди 2 месеца
Бойко е от 30 години в ъндърграунда тези игри са му ясни перфектно. По стара традиция на хепи енда се изтипосва да обере лаврите. Познат сценарий. Златков можеше да му отчете пари по далеч по-прозрачен начин :)
84
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде сега нещо с повишена трудност - кое е по-тежко престъпление, отвличането, или убийството? Според мен второто. И сега друг въпрос - защо се прави щаб за отвлечен, а нямаше щаб за убитото от *** момче за една цигара, преди два месеца? - Отговор - защото убитото момче, не беше син на Тони Златков
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не се окаже че и там са замислили отвличането
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ББ нощем обикаля в костюм на батман и гащи на спайдърмен, за пикантерия, и въздава справедливост по улиците - бойкомен забавя, но не забравя, сега вече престъпниците загазиха, очаква ги здрав пердах, джокера а.к.а. трактора, се е скрил в миша дупка.
81
2
 
13
 
! Отговори
Бойко преди 2 месеца
Не ми благодари ами другия път си плащай навреме !
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега разбрах защо Бочкомен не е отлетял да спасява карибските острови и Флорида от Ирма. Имал е по-важна работа у нас.
79
2
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 2 месеца
"Наглите" 2 - под магнолията в Банкя. То и затуй откупа е толкова голям.
78
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Усещам вече че Бат Бойко ще се вози в чисто ново лъскаво возило което нама как да му отнемат .
77
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз искам ново управление - без ГЕРБ, ПФ, и Атака. за съжаление обаче изборите се правят от Цецо с любезното съдейстествие на социолози и телевизии и резултата винаги ще е един
- с около 5% преднина но ГЕРБ печели . Това е пресметнато предварително.
Това може да се промени само и единствено ако на останалите в България хора им дойде малко повече ум в главата. Но като гледам как ги облъчват по БНТ, Нова тв и БТВ няма надежда
76
2
 
22
 
! Отговори
Правилното заглавие преди 2 месеца
За подготовката по отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си!
Без коментари повече, няма нужда...ясно е като бял ден!
75
2
 
22
 
! Отговори
Премиер преди 2 месеца
Виж ся,Тони,сина ти ще го върнем.Намалихме цената за откупа от 3 млн. на 600 хил. Обаче разликата от 2,4 млн. - сещаш се.