Ярост, садизъм бой... Емилия Ковачева с присъда - 18 години затвор!

Решението на съда може да бъде обжалвано
Обновена: 15 сеп 2017 18:55 | 15 сеп 2017 18:45,
66
Ярост, садизъм бой... Емилия Ковачева с присъда - 18 години затвор!
Снимка: архив, Булфото

На 18 години лишаване от свобода беше осъдена акушерката Емилия Ковачева. Тя бе  обвинена в опит да убие новородено бебе. Решението на СГС може да се обжалва пред Апелативния съд в столицата съобщава bTV.

Такова е желанието на родителите на детето, които искат по-тежко наказание за Ковачева.

Още по темата

По-рано днес прокуратурата поиска 12 години затвор за нея, а адвокатът на родителите - доживотна присъда.  Според прокуратурата Ковачева е действала с много ярост и садизъм. Прокурор Николай Христов обясни, че не е поискал максималното наказание, заради чистото съдебно минало на акушерката и добрите й характеристични данни, както и заради това, че деянието не е довършено, съобщи БТА.

Христов обясни, че доказателствата безспорно сочат, че Емилия Ковачева е извършител на престъплението. Според него, единственият проблем е, че престъплението може да се определи и като нанасяне на тежка телесна повреда, но това ще прецени съдът.

"Деянието й се отличава с особена жестокост, ярост и садизъм", каза Христов в пледоарията си пред съда. Той обясни, че няколко свидетели са разпознали Ковачева на записа, който показва как удря бебето. Той обясни и че петорната техническа експертиза е установила, че изображенията във видеото на са манипулирани и записът е достоверен.

Според медицинската експертиза бебето е удряно около 30 пъти. Лекарите не могат да кажат със сигурност дали счупването на черепа и получените кръвоизливи ще повлияят на нормалното развитие на Никол.

Малкото дете има и засегнат очен нерв. След нанесените множество удари 4-дневната тогава Никол беше с опасност за живота, но успя да се възстанови.

До последно Ковачева отричаше да е нападала бебето. Пред съда днес тя обясни, че в нощта на побоя е имала 24-часово дежурство. По думите й в болницата, където е работила, е било много натоварено.

"Не си спомням да съм удряла бебе", каза Ковачева пред съда и обясни, че бебето Никол на сутринта на 18 април е било добре, но е имало жълт цвят, като е казала за това на дежурния лекар.

Тя допълни, че е работила повече от 24 часа в деня на инцидента.

Бебето Никол бе жестоко пребито малко след раждането си в болница "Софиямед" през април 2015 година. Прегледът установи, че детето е със счупен череп и е душено, а записите на болницата показват, че то е удряно многократно в главата и гърдите. 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работете и вие по 24 часа...доста дни в месеца - и вие ще препаткате.А работодателя й няма ли да го съдят?
35
4
 
17
 
! Отговори
Defender of Justice преди 6 години
Тази прсиъда е явно неправедлива, защото превишава с 6 години дори предложената от прокурора присъда от 12 г, и то кгато не става върпес за убйство, още по-малко предумишлено и планирано, а сао за причинена телесна повереда в резултата на преумора и неконтролиран афект. Явно е че целта не е убиство тк на който и да е възрастен би успял да убие ббебе стига да поиска, но явно случая изобо не е такъв.И такова решение доказва че бг съд дества само в полза на свързниа лица-прситрсатно на родителите
34
9
 
17
 
! Отговори
Sunny rays преди 6 години
Тази присъда е крайно НЕСРАВЕДЛИВА И НЕМОРАЛНО И НЕПРАВОЕМРНО УВЕЛИЧЕНА за непланирано, непредумишно причиняване на малка до средна телесна повреда и то в състояние на физиеска преумора, безпаеметност и афект. И не само няма убийство, а още по-малко планирано и предумишелмо,нито има рецидив,нито има заговор,нито има крайна жестокост и цинизъм и всеки възрастен човек ако наситиан иска да убие едно бебе със сигурност ще успее и то с един удар но яно акуерката не е целяла,нито искала,нито успяла!
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смени по 24, а и по 36 часа има в различни страни на "развития свят" при медицинския персонал.
32
0
 
20
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Такаааа,тая с 18 годишна присъда,а сиукс убил двама старци заради 30 лева.......................4 години!
31
0
 
14
 
! Отговори
men преди 6 години
при продължително недоспиване и злоупотреба с медикаменти, стимуланти и т.н. всеки може да изперка. нарича се психоза. защо не и прегледат работния график и не накажат шефа и. ПС: защо не почнат да пускат тестове за дрога на политици, доктори, професори? защото ще влезнат в затвора за една седмица всичките шмърколановци па и бизнесчето на порко ше замре. мише бироче ко праим баценце. записчета отелчета валю цлатеф едно друго.
30
2
 
7
 
! Отговори
men преди 6 години
ами на старите хора които оставяте в болници какво мислите им се случва. бой до кръв и посиняване за нарушаване кахъра на мед сестричките и после те сами угасват за два три деня. свидетел съм бил на такова нещо. и по зле ще става. първо че в българия повечето дето стават мед сестри за нищо друго не стават, злобни, слабоумни и не особено красиви. после доктори и началници издевателстват над тях, дежурства по 36 или 48 часа, липса на всякакви условия за работа, заобиколени от смърт и мизерия. мисля че затвора ще и се стори добро място. в днешно време сигурно е пълно само с бели жени.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и се пада като не е целувала ръка на Тиквата. Я го вижте Лазар Василев. Този и да утрепе цяла детска градина, пак няма да лежи. За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!
28
11
 
4
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
До АнонименНа един колега едно седмичното му бебе преди 10 години паднало от креватчето на главата си и днес вече 10 годишното дете е с увредена мисловна дейност. И майка му и баща му са висшисти а детето е със забавена мозъчна дейност.---------------- Глупости.Висшистите просто се оправдават, че са родили ***.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Логиката е ясно, ако си бял работещ човек, плащащ данъци и чудещ се как да свърже двата края за да издържа семейството си, и изтрещиш от стрес и претоварване и направиш нещо такова - смърт, само дето сме в евросъщза и вече не може, така че the next best thing. Ако си малцинствен и имаш излежано убийствос грабеж (4-5) години, още 200 регистрации за грабежи и побои, влезеш в къщата на някоя баба и я убиеш и изнасилиш - 12 годинки макс
26
0
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Не е в Токуда, а в София мед.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е работила 24 часа? Нормално ли е в Токyда да работят по 24 часа сестрите?
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бе.
23
2
 
17
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Опитвам да си го представя(как се удря новородено),но дори не успявам,главата не ми го побира,тази явно е психоболна,кой изобщо я е назначил на такава отговорна работа,този който я е назначил е за затвор,а тази за лудницата.
22
2
 
36
 
! Отговори
Пончо преди 6 години
Нещо няма логика в тоя съд, сещам се наскоро имаше случай, на некъв пиклю в Пловдив уби 3 *** човека с кола пиян и получи 6 години затвор, по 2 години на човек, за 3-*** човека, млади хора, а тук няма убийство и 18,наистина не е малко това което е направила, но все пак, малко логика все пак. На какъв принцип се раздават тия присъди? Май на кеф.
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В блатото Бантускотия сте си хванали една изкупителна жертва и сега си я разпъвате на кръст, без това с нищо да промени цялостната ситуация в блатото! Политиците ви и мафиотите които ви управляват са много по-виновни от тая женица, и са отговорни за много повече трагедии в цялата страна, ама вие сте твърде тъ-пи за да го разберете и за това такива като нея ги наричате "престъпници", а истинските престъпници ги избирате да ви управляват
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като започнат едни обжалванияя,бебето Никол ще стане абитуриентка
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бебето ще има трайни увреждания в това съм 100 % сигурен. На един колега едно седмичното му бебе преди 10 години паднало от креватчето на главата си и днес вече 10 годишното дете е с увредена мисловна дейност. И майка му и баща му са висшисти а детето е със забавена мозъчна дейност. В бебешка възраст всяко физическо въздействие дава отражение на детето след като порастне. Тази заслужава да се окачи на бесилото!
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те на "Наглите" дадоха по 15 мисля, а на тази жена 18! Виновна е,но бебето е живо и здраво в момента.Мисля че 4-5 години по-богат е, плюс отнемане на правото да практикува. Хайде да видим на пияният каубой от Виноградец колко ще му присъдят!
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е прекалено.А шефът на болницата? Какви са тези НЕЧОВЕШКИ 24-ови смени? Тази жена не е ли човек- докъде се простира физическата и психическа издържливост на 1 човек?