Баба пусна пари в кърпа за апаши, "скри се от стрелбата"

Дала 2250 лв. и ?250, за да лови ало измамници в Търговище
29 сеп 2017 14:37, Анисия Иванова
17
Баба пусна пари в кърпа за апаши, "скри се от стрелбата"
Снимка: Reuters, архив

Възрастна жена в Търговище пусна през балкона 2250 лева и 250 евро заради телефонна измама, съобщиха от МВР.

Вчера по стационарен телефон 65-годишна жена от Търговище получила обаждане от мъж, който се представил за служител на "Криминална полиция" към Дирекцията в Търговище.

Жената била помолена да съдейства на полицейските служители в провеждането на операция за задържане на извършители на телефонни измами.

Жената пуснала през балкона 2250 лв. и 225 евро, завити в кърпа. Спазила е заръката на "криминалиста" да стои далеч от прозорците на жилището, заради опасност от стрелба. Случаят се разследва в досъдебно производство.

Заради продължаващите опити за телефонни измами и в Област Търговище от МВР отново напомнят на гражданите под никакъв предлог да не дават пари на непознати хора, поискани им по телефон.

При получаване на подобно обаждане е необходимо незабавно да се свържат с телефона за спешни повиквания 112 и със свои близки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До До 14 риторичноПонякога звънят, не се обяснявам, не питам нищо. Казвам, че е грешно са набрали и затварям.
15
0
 
4
 
! Отговори
@14 преди 6 години
Няма да те пропуснат и твоя ред ще дойде и чукай на дърво да не се хванеш, че кой знае какъв номер може да ти спретнат. На мен измамници ми звъняха за пръв път когато бях на почти 40 години и се досещам откъде ми имаха телефона. Първо уж беше роднина, после не знам какво си, накрая каза, че е следовател еди-кой си и това в един телефонен разговор. Заплаших ги, че ще разбера кой звъни, та затвориха и след малко се обадиха да се извиняват. Повечето хора щяха да се хванат още при роднината,хитри са
14
0
 
4
 
! Отговори
До 14 риторично преди 6 години
Не ти звънят, защото не са попаднали по някакъв начин на твоя телефон. Бъди сигурен, че ако ти звъннат преживяването е много стресиращо, независимо дали ще те измамят или не. На теб не ти ли звънят от време на време хора, които не би трябвало да ти знаят телефона, защото на мен ми звънят горе-долу веднъж в месеца и обикновено първият ми въпрос е: откъде ми знаете телефона? Като започнат с лъжите, ги отрязвам, а те или проучване някакво уж правят или нещо друго. Откъде ми знаят името и телефона?
13
1
 
6
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Тия измамници как така намират все хора, които имат хилядарки у дома? Това не е случайно. Абонати са на БТК(или както се водят сега, не им знам трансформациите), от някъде по някакъв начин изтича информация кой общува с хора от чужбина. Предполага се, че човек с близки от чужбина има пари, защото му изпращат. Тая работа е бая дебела. Що на мен никой не ми звъни да иска пари?
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старчока, който се опшитва да ни убеди, че старците не са толкова *** и, че младите много повече се поддават на измами става смешен.Кофти му е, че поколението му е зомбирано от комунизма и живота му е пропилян напразно и се опитва да се оправдава.Не става дядка, не става!Прекарани сте отвсякъде!
11
1
 
5
 
! Отговори
До 7 i'm преди 6 години
Помисли малко, не е сложно!Примерно на името на някакъв бездомник са купени 200 или 500 предплатени карти и той ги е "продал" на "непознати" и дотук с "знае се кой е собственика". Тези карти за друго не се използват, освен за измамата, така че няма история на кого е звънял и т.н. Друг вариант - купува си румънски предплатени карти - там не се знае на кого са.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 години демокрация, 28 години затъпяване. Тази жена на 65 е била на 37 години, когато се установи режима на демократите и по-голямата част от съзнателния й живот е при демокрацията. Скоро няма да останат и родени преди 1989-та, но някакви .... ще продължават да лъжат, че байтошовото време било виновно.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През комунизмът ги затъпяваха тия хора умишлено половин век да са послушни слуги и роби на великия масов убиец и кремълска мижатурка бай Тошо и сега резултата е налице.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички тези измами могат да бъдат спрени за броени часове, но нали се сещате че от тях се хранят не само измамниците, до.лна държава с до.лни политици и съдии
7
3
 
7
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Аз не мога да разбера, как в днешно време, с тези цифрофи линии и мобилни телефони не може да се засече от кой номер е обаждаенто. Нали навремето заради ония с отвличанията, забраниха припейд карти без лични данни. Тоест номера винаги е обвързан с физическо лице...Операторите имат логове на цялата gsm телефония. Знаят кой номер с кой се е свързвал. Домашните тел също са с цифрови линии и номерата също се пазят в база данни. Мисля си че просто некаърността е колосална в МВР...
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко години така преметнаха един на около 28-30 години, който се мислеше за голям гявол, че направо шапка им свалям. Истината е, че всеки може да бъде измамен, колкото и да се мисли за много умен. Сега пишат само за по-възрастните, защото само те се оплакват в МВР, но много е вероятно повечето измамени да са млади хода на по 20-30-40 години, които от срам, че са измамени, не се оплакват в МВР. Примерно номер 2 няма да се оплаче и май не се е оплаквал.
5
4
 
5
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Това вече наистина е жалко. Когато хвърлят 50-60 хиляди през балкона не ми е жал, защото на тези години тези пари е по-добре да ги дадат за по-добър живот или да подпомогнат близки, но тук говорим за сравнително малка сума. Това значи, най-вероятно тази жена е дала всичко, което е имала ... тъжно е, наистина.
4
3
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Май се кефя, когато преметнат някой като теб дето все се репчи и си въобразява, че него не могат да го измамят, а после гледа като пос*ран, когато и на него му се случи, а така става доста често.В този случай - 65 годишна жена, означава, че вероятно все още ходи на работа и хич не е толкова стара, както изглежда от написаното - баба, възрастна жена, ... По принцип възрастен е всеки над 18 години де.
3
3
 
5
 
! Отговори
Член преди 6 години
тия от мвр-то не разбраха ли, че бабите не работят с Интернет, смартфони и не гледат новини... следят турските сериали.
2
3
 
9
 
! Отговори
аман от тъпи/луди преди 6 години
Вече е направо комично! Ако някой е изкукал до такава степен не може да бъде опазен от това да си даде всички спестявания през прозореца
1
3
 
10
 
! Отговори
ът преди 6 години
Що пишете "се е представил"? Най-вероятно действително е от полицията, нямате представа какви *** и *** са там.