Инкасо обирът: Намирисва на вътрешен човек!

Няма как обирджиите да стоят необезпокоявани, твърди експерт
29 сеп 2017 09:15, Петя Славова
17

3855 гледания   |  Още видео
"Изключителна рядкост на световно ниво е обир на инкасо автомобил, при който няма участие на вътрешен човек. Това означава, че фиксацията трябва да бъде във вътрешната органаизация", каза експертът по сигурност Николай Марков.

Bulgaria ON AIR потърси специалиста за коментар, след като вчера маскирани мъже нападнаха инкасо автомобил в столичния квартал "Овча купел" 2 и задигнаха близо 400 хил. лева. Самият обир продължава повече от минута, а извършителите все още не са задържани.

Още по темата

"Прави впечатление, че обирът е извършен пред централата на самата дейност, което предполага, че тя е снабдена с 24-часово дежурство и под видеоконтрола на самата структура. Няма логика минута и половина обирджиите да стоят необезпокоявани", подчерта Марков.

По думите му не е логично професионалистите да бъдат изненадани. По-скоро въоръжените грабители трябва да са изненадани от охранителите, настоя той и отбеляза, че в случая има повече въпросителни отколкото отговори.

"Въоръжените грабежи завършват със смърт, ако дейността е сериозна. Ако няма такава смърт, пак има много въпросителни кой е направил голямо нарушение. Охранителите напускат автомобила все едно това е вашият автомобил. Следствията са съвсем леки удари, което означава, че обирджиите действат абсолютно спокойно и професионално", обясни още експертът по сигурност.

Той е на мнение, че в случая явно се разчита на това, че дейността и парите са застраховани, а не на професионалното изпълнение на служебните задължения.

"Нивото е твърде ниско, текучеството е твърде голямо", алармира той добави, че това е предпоставка за извършване на такива престъпления, тъй като напусналите служители знаят къде са пропуските в охраната.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разчистване на сметки от бивши служители.
11
1
 
0
 
! Отговори
Не ми пука преди 1 година
Ама хич не ми пука....
10
0
 
1
 
! Отговори
ll преди 1 година
Това на видеото верно е крайно непрофесионално. Ако съм застраховател ще им утроя премията веднага.
9
0
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
До Череша 5:500 лева заплата за охранител в София?!В провинцията не получават дори и минималната работна заплата,а много под нея?!След като това се случва с "ВИП Секюрити",представете си какво е в другите,по-малки охранителни фирми?!Шефовете им са едни редки *****,играят си с хората,както намерят за добре,изживяват се,като големи баровци или бизнесмени,а всъщност са най-обикновенни играчи с манталитет на дребни селски хитрецци или тарикати?!Резултатът е налице,за толкова пари,толкова лоялност!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а кой икономиса от 3-ти човек за инкасото?
отделно като се разтоварва, къде е охраната от сградата?

само веднъж съм присъствал случайно на малка пратка пари, брониран джип (дори не бе от големите камиони) . Вътре шофьор, с жилетка и един "пътник", оглеждат се. Отключва се колата и излиза "пътника" с пушка и застава от задната страна.
от обекта излиза 3-тия с торбата с парите придружаван от охраната на обекта.

А тук разтоварвали все едно е сено на бали.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в тази държава всичко си е менте,даже и обирити са такива!Само милиционерите се правят на не разбарали.
6
1
 
18
 
! Отговори
Член преди 1 година
един приятел е инкасо охрана, взима 1200 лева с извънреден труд...
5
0
 
28
 
! Отговори
Череша преди 1 година
"Нивото е твърде ниско, текучеството е твърде голямо."
За 500 лв. заплата няма как да има високо ниво на работа и лоялни служители. Другарете не зацепват, че през годините насъпиха определени промени, с които трябва да се съобразяват, иначе изпадат от играта.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не ми се вярва, случайност е било всичко
3
1
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Баце,Цецо и Цвета Караянчева са били...разпускат с екшън....не е интересно просто да им карат суджука....
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най накрая да кажат че е вътрешен човек то е пределно ясно
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Verno?!