Откриха над 2 тона нелегална ракия във варненски гараж

Митничари са взели проби за лабораторен анализ
2 окт 2017 14:15,
6
Откриха над 2 тона нелегална ракия във варненски гараж
Снимка: агенция "Митници"

20 бидона с повече от 2 тона нелегален алкохол откриха варненски митничари при съвсемстна акция с шуменската полиция в гараж, съобщиха от Агенция Митници.

Проверката била организирана по предварителен сигнал.

След кратка разработка служители от сектор "Оперативен контрол" в отдел "Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ и служители от Митническо бюро Шумен проверили гаражната клетка в частен имот в града.

Те нахлули в гаража в момента, в който един от "служителите" преливал "маркова" ракия от бидон в туби. В помещението са открити общо около 2 тона етилов алкохол, разпределен в 20 пластмасови бидона с вместимост по 120 литра, без документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби за лабораторен анализ.

След излизане на резултатите от лабораторната експертиза, по случая ще бъде образувано административно-наказателно производство. Алкохолът е конфискуван.

Според експерти в областта, "производителите" продават подобен алкохол предимно по заведения, което излиза на собствениците в пъти по-евтино. Единственото хубаво в подобни случаи е, че няма опасност за здравето на консуматорите. Най-търсеният продукт бил водката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има парти. От тези ракията, от баце суджука,а от оня каналджия Далавери Симеонов музиката, нали цяло лято събира уредби.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахаа, значи от този гараж са зареждали най-оборотните заведения в Добрич! "Единственото хубаво в подобни случаи е, че няма опасност за здравето на консуматорите." Голямо успокоение! За здравето не знам, но ако искате 12 часов махмурлук, заповядайте! Наздраве! Гарантирана стабилност!
3
1
 
11
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Ам то туй няма да стигне до коледа ве :)
2
0
 
15
 
! Отговори
Алкохоликоф преди 6 години
За лично ползване.
1
0
 
24
 
! Отговори
Данни преди 6 години
за далеч по-тежки престъпления остават без последици, но когато трябва да се пазят интересите на големите производители реакцията е светкавична!