В градчета закриват пожарните! Няма пари, кадри

Гл. комисар Николов: МС решава утре кои ще се закрият!
3 окт 2017 19:54, Анисия Иванова
33
В градчета закриват пожарните! Няма пари, кадри
Архив: Булфото

Липсата на финансови средства и кадри са причините за закриване на малките противопожарни служби, тъй като според изискванията на законодателя един дежурен пожарен екип трябва да бъде от минимум трима души.

Дали ще има закрити служби, кои и колко ще решава комисия утре в Министерството на вътрешните работи, заяви в Ловеч директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Още по темата

"Надявам се утре следобед на сайта на МВР да излезе официална информация какво решение е взето. То не е леко за никой от нас. Ние сме поставени във финансова рамка, т. е. това са парите, с които разполагаме тази година и това са хората, с които разполагаме", заяви Николов.

По думите му някои от участъците, които ще бъдат закрити, до преди 12 години са имали само по пет човека.

"Ние тогава успяхме да ги окомплектоваме с по 11 души. При сегашните условия са ни необходими минимум 13 при условие, че те не ходят на обучение, не се разболяват и не излизат отпуска, т. е. реално между 16-17 човека може да бъде най-малката пожарна служба. Този брой хора отговаря на изискването за трима души в екип", каза още Николов, цитиран от БТА.

Той увери, че никой няма да остане без услуга – пожарна безопасност, но ще бъде забавена за някои населени места.

Трима души ще отидат на 25-тата минута, а досега двама са могли на седмата минута. Въпреки това, за да са в безопасност и да работят по-ефективно, е по-добре да са трима в екип.

Главен комисар Николов добави, че според анализите една от най-малките служби годишно струва на данъкоплатеца между 230 и 250 хиляди лева.

Той каза още, че няма да се икономисат средства, те ще отидат в издръжката на по-големите служби. Работи се активно и по доизграждане на доброволческите отряди към общините, на които ще се разчита за бърза реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се промени конституцият в частта - брой на депутатите. От там ще дойдат пари и ще останат за други сектори за които все чуваме да казват че недостигат.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се закрие НСО, която пропилява около 50 милиона, ще има и за дрехи, оборудване и заплати. Ще оставят да изгори на хората собствеността, а гавази ще пазят Трътлестият Суджук паша от Народната любов???? Да си плаща сам ако иска охрана, както и всички други без изключение.
28
1
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Това е поредната стъпка по закриване на държавата. Училища, болници, армия, всичко се закрива. Но се прави на парче. Трябва да има план за закриване на държавата. Кой ще я вземе след като ние не можем да я стопснисваме, на каква цена, кога.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробарите толкова крадат и изнасят, начело със Суджука, нямало пари????? Цялата страна са опоскали като скакалци и ще закрият пожарната????? И когато се запали каквото и да е, докато дойде помощта, всичко ще е изгоряло. Безмозъчни управляват, отдавна се знае. Докога ще ги търпим?
26
1
 
18
 
! Отговори
К2 преди 6 години
Как нема пари бре. За рохингите има ама за мвр нема.Босо тиквето доктор каратиста мафиот пожарникаря всеки божи ден тръби колко много пари има ла била държавата .Вие сте министри ама сте фалш и половина като оня американския милиардер където нямаше един милион доларес да си плати гаранцията. Елате при мен бе аз също съм милиардер ще ви давам по 100 бона на месец .
25
1
 
1
 
! Отговори
Skalata преди 6 години
Когато има проблеми в ловеч - винаги може да смените името на Пожарна - София (тирето е важно) и готово.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В часния сектор ще взимат впъти повече
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като съкратят тези хора къде ще работят?Кой ще ги вземе на работа?
22
1
 
26
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
следва закриване на държавата
21
2
 
13
 
! Отговори
!? преди 6 години
И защо не съкратят от големите служби в полза на малките и по този начин ще има по-добро покритие. По логиката на този илюминат , най- добре е да оставим звена за ПАБ в София Варна и Пловдив -нали има магистрали все ще стигнат някога.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАХТЕ ГРАБ НА ВИ ГРАБ!!!!СЕГА ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ДАНО ИЗГОРЯТ ЖИВИ!!!
19
0
 
30
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Що не закрият половината депутати и антуража им. И без това няма да ни липсват, докато пожарните ще ни липсват, ако се наложи
18
3
 
26
 
! Отговори
Дзивко преди 6 години
На моя колежка мъжа и е пожарникар от няколко години, откакто е пожарникар побеля почти, тия хора трябва най късно на 50 да се пенсионират при тоя стрес...
17
0
 
29
 
! Отговори
Х преди 6 години
Абеее, за депутати пари има ли?
16
1
 
7
 
! Отговори
Armeeplatz преди 6 години
Bg medii sa mafia. Ms i ns sa mafia.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хДа могат депутатите да си живеят с нашите пари и да си правят далаверите на гърба на народа. Прости народе вземи мерки или ще става по зле.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес поправете си червенкото и зеленкото не ви бачка.Нарочно ли?
13
1
 
35
 
! Отговори
манго преди 6 години
Закриха служба СОТ в полицията и я възродиха като частна услуга! Ще закрият малките служби на ПАБ и ще се възродят като частни може би? Данъците ще бъдат за депутати и политически партии само!
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало финансови средства . Да каже гогава г-н Николов колко от пожарната получават хем добрата си пенсия хем добрата си заплата, отделно във МВР - полиция, гранична полиция колко има дето получават пенсийка и заплата. Това къде го има. В България никога не е било. Няма господа незаменими хора.
11
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При измислените ,,милиарди" от контрабанда на Тиквата , няма за пожарна и полиция !