Как нелегалните влизат у нас? Стълба през оградата на границата и...

Тарифата е 800 евро за възрастен и 400 за дете, разкри каналджия
5 окт 2017 07:00, Василия Пейчева
71
Как нелегалните влизат у нас? Стълба през оградата на границата и...
Снимка: Архив, Булфото

800 евро за възрастен и 400 за дете – това е тарифата за нелегално преминаване на българо-турската граница. Един от каналджиите разкри пред bTV как от години прекарва хора през браздата.

Още по темата

Близо до граничните села се работи активно и няколко пъти седмично се превеждат групи нелегални, казва той. Мъжът твърди, че от години се занимава с това и официалната информация за случващото се по границата не отговаря на истината.

Той знае на пръсти слабите места по границата. Разказва, че поема нелегалните от браздата с Турция и ги превежда до вътрешността на страната. Работи в група между шест и осем души, всеки със своя задача.

"Отиват двама човека на самата граница, трима остават отцепка, другите оставаме там, има двама с коли и още един - отцепка в населеното място. Според колите, ако имаме две коли, можем да вземем 15-16, ако сме с една – от 8 до 10", разказа мъжът.

Преди година вземали по 1000 евро на човек, но сега тарифата паднала.

За децата под 7 г. не се плаща, защото не заемат много място, а за тези над 7 г. се плаща по 400-500 евро, допълни той.

"Сега ходи човек от България, влиза в Турция, взема парите, връща се и ни дава нашата част от уговорената сделка, сега работят някъде 800-700 евро на човек. Ако са 10 човека, които трябва да се прекарат, 7000 или 8000 евро. Грубо се пада по 1000 евро. В седмицата, ако прекарат 3-4 групи, това са достатъчно", допълни още мъжът и казва, че това е сериозен бизнес.

Той разказва, че прескачат със стълби оградата по границата, а сензорите не работят.

"Режат я там, където ще минават само един път, а където се минава постоянно, се слагат стълби".

По думите му полицаи им казват къде сензорите не работят. Голяма част от каналджиите не се страхуват от нищо в България. Бизнесът върви, защото всичко се купува, категоричен е той.

Обикновено задържаните за каналджийство се връщали към бизнеса веднага след излизането от ареста.

Каналджията твърди, че в последните две години нелегалното преминаване на браздата станало по-лесно заради съучастието на гранични полицаи.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
seira преди 1 година
До Helleborus

ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ НЕ Е "НАША" СОБСТВЕНОСТ, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЕ Е "НАША" ...

ГОЛЯМАТА ЛЪЖА, ТИРАЖИРАНА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА "УЖ" СОЦИАЛИЗМА Е , ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е НА ВСИЧКИ НАС ...

ДА ... АМА НЕ!!!

СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА НА Р БЪЛГАРИЯ, БИ ТРЯБВАЛО ПОЛИТИЦИТЕ ОТ НАШЕ ИМЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ ...

НО ТУК ИЗЛИЗА НА ПРЕДЕН ПЛАН "КОЛЕКТИВНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ" И ОСВЕН "ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ", НИКОЙ ПЕРСОНАЛНО НЕ ОТГОВАРЯ НИТО ФИНАНСОВО, НИТО НАКАЗАТЕЛНО ...

АМИН!
54
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Чакайте да ни приемат в Шенген...
53
2
 
7
 
! Отговори
казаХ преди 1 година
Каналджийте както ги вкарват от Турция така и да ги изкарват от България.Тук да са само транзитна стока доставяна пряко на танте Меркел.
52
0
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Държавната собственост е форма на частна собственост, но която не принадлежи само на един човек. Затова всички ние я владеем чрез държавата си, която трябва да ни дава отчет за това как управлява нашите общи ресурси, какви печалби реализира за наша сметка от тях - гори, води, пътища, изкопаеми. Държавата не е субект, това са наши представители, субектът е народа. Затова един политик да се разпореди лековато с държавен ресурс е нещо престъпно, особено пък да руши съоръжение за милиарди.
51
0
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Да и аз не разбирам що за комсомолци са решили, че демокрацията е да разрушиш плодовете от труда на едно поколение, включително границата. Те не са произвеждали наркотици, че да ги унищожаваш, произвели са годен за употреба продукт, който в крайна сметка им принадлежи. Народът не е виновен при какви условия е работил, обаче е работил, построеното е собственост. Капитализмът уж зачиташе собствеността, държавната собственост не е на политиците бащиния, тя е просто нашата колективна собственост.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има виновни за разрушаването на държ. граница от преди 89г.Много добре се знаят и сега се спотайват гузно.Навремето бяха много активни седесари-демократи,а сега се спотайват гузно!Интересно какво прави отдел Вътрешна сигурност на МВР в случая?Ами агентите на ДАНС?Що се отнася до корупцията сред униформените-хванат ли го,дисцп. уволнение и никакви заплати за прсл. години.Ще си помислят преди да вземат.Но не може той да е с 1000 лв.,а районна кметица от Варна да взема 2000 лв!
49
0
 
10
 
! Отговори
риторично преди 1 година
Абе, на вас не ви ли казаха да не разгласявате, че полицаи участват в трафика на бежанци?
Ще разгласявате само кражбите на салам, шоколад, дрехи, цигари от магазините.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва втора по-висока ограда с електропастир. Могат да се сложат камери, микрофони, вибрационни датчици. Ограда се прави за двора за кокошките, а на границата се строи съоръжение "кльон".
47
1
 
19
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Йончева като обясняване на "патриота"Симеонов, че слагат стълби на оградата, той и се изсмя и я прати да демонстрира как става това. Няма да се учудя, ако Симеонов е организатор на канали. Вече има хваната "патриотка" в това.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

То хубава идея, ама такъв проект няма ли да ни излезе милиарди левове ? Всесто това, може просто да затегнем конторла и ДАНС да си пуска агените по-границата.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази ограда е да спира шапа от Турция и животните. Още Найденов искаше да я строи, но се уплашиха от реакцията на Турция, и спряха.
44
1
 
12
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
Това е началото на края на държавата, следва опоскване и на територията от скакалците на два крака в кратък срок - около 50 години.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как влизат ли? Контролирана доставка! Ето как!
42
0
 
18
 
! Отговори
апо преди 1 година
Не се съмнявам и в една дума от казаното , но това не ми пречи да определя материалчето като активно мероприятие .
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е като не пострихте бетонна стена като в Берлин.
4м с натовска отгоре и още тел от вътрешната страна, при евентуално слизане - никакъв шанс. Ако имаше камери на всеки 50м, сензори и слаб ток, както правят в Русия и Сащ по затворите - влизането можеше да става само с виза през вратата.
40
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готови сме за Шенген !!!
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СИГУРНО ИМА СПЕЦИАЛНИ ДУПКИ, СЪДЕТО СЕ ПЛАЩА ВПОДНАТА ТАКСА
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи трябва да минираме.
37
1
 
23
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи тия каналджии ама нищо не разбират ей! Аз гледаш заместник премиера валери симеонов, той по БНТ каза, че през тази граница нищо не може да премине това ни танк, това ни животно тва ни птица това нищо! Аааа и сега тия кешеши ми разправят, че не било така е ама аз на очите си ли ше вярвам или на симеонов сега!!! Ма недейте така съобразяваите се малко от малко!
36
1
 
34
 
! Отговори
Падат от небето преди 1 година
Плащаш и влизаш.Бедния Ганчо за пари е готов да продаде род и родина.