Как нелегалните влизат у нас? Стълба през оградата на границата и...

Тарифата е 800 евро за възрастен и 400 за дете, разкри каналджия
5 окт 2017 07:00,
71
Как нелегалните влизат у нас? Стълба през оградата на границата и...
Снимка: Архив, Булфото

800 евро за възрастен и 400 за дете – това е тарифата за нелегално преминаване на българо-турската граница. Един от каналджиите разкри пред bTV как от години прекарва хора през браздата.

Още по темата

Близо до граничните села се работи активно и няколко пъти седмично се превеждат групи нелегални, казва той. Мъжът твърди, че от години се занимава с това и официалната информация за случващото се по границата не отговаря на истината.

Той знае на пръсти слабите места по границата. Разказва, че поема нелегалните от браздата с Турция и ги превежда до вътрешността на страната. Работи в група между шест и осем души, всеки със своя задача.

"Отиват двама човека на самата граница, трима остават отцепка, другите оставаме там, има двама с коли и още един - отцепка в населеното място. Според колите, ако имаме две коли, можем да вземем 15-16, ако сме с една – от 8 до 10", разказа мъжът.

Преди година вземали по 1000 евро на човек, но сега тарифата паднала.

За децата под 7 г. не се плаща, защото не заемат много място, а за тези над 7 г. се плаща по 400-500 евро, допълни той.

"Сега ходи човек от България, влиза в Турция, взема парите, връща се и ни дава нашата част от уговорената сделка, сега работят някъде 800-700 евро на човек. Ако са 10 човека, които трябва да се прекарат, 7000 или 8000 евро. Грубо се пада по 1000 евро. В седмицата, ако прекарат 3-4 групи, това са достатъчно", допълни още мъжът и казва, че това е сериозен бизнес.

Той разказва, че прескачат със стълби оградата по границата, а сензорите не работят.

"Режат я там, където ще минават само един път, а където се минава постоянно, се слагат стълби".

По думите му полицаи им казват къде сензорите не работят. Голяма част от каналджиите не се страхуват от нищо в България. Бизнесът върви, защото всичко се купува, категоричен е той.

Обикновено задържаните за каналджийство се връщали към бизнеса веднага след излизането от ареста.

Каналджията твърди, че в последните две години нелегалното преминаване на браздата станало по-лесно заради съучастието на гранични полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубаво, да им взимат толкова и на излизане и да не ги регистрират тук, за да не ги връщат у нас. Няма лошо, когато влиза валута, важно е да се харчи тук!
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с помощта на патриотите на Симеонов, както последно се оказа.
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го казват и се знае и от ЕС, но като споменат официално и се почва плюене, е сега затвориха ли ви устата. Достойните български граничари
30
3
 
16
 
! Отговори
я стига преди 6 години
Какво завиждате?Предприемчиви нашенчета са му намерили цаката за лесни пари!Ми браво!Аллахакбаровците някой да ги вика тука!?Не,нали!?Има си кп-та,що не минават от там!?За това-бой .....и сръбска музика!Тва е по- лошо от калашник!Юрнали се към Германия на социал!?Значи,пари не им трябват!Така че,какъв е проблема!?
29
0
 
40
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Айде спрете да наричате цеха ми за суджуци държава.
28
1
 
21
 
! Отговори
ДържавЪ мИчтЪ преди 6 години
Това е държаватъ - мичтъ на секи чалгарвъпосът е не дали, а кога всичко ще се срути
27
0
 
39
 
! Отговори
Бивш граничар преди 6 години
Това не е граница а ТКЗС в ликвидация-всеки си влиза и излиза както му скимне!За да бъде спряно ислямското нашествие,е нужна най-вече воля.Какви са тия условни присъди за каналджиите и дори за корумпираните граничари?Че това си е държавна измяна-20г и конфискация на цялото имущество!Иначе минно поле по цялата дължина на границата решава проблема,ама има там някаква конвенция,дето го забранява.Макар че за Турция тази забрана явно не важи...
26
0
 
29
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Докато не пуснат някой див армейски батальон да разхвърлят и каналите, и каналджиите и тарамбуковците, така ще е... А най-добре гражданско опълчение и сафарита по границата, тогава ще трябва да им плащат на нашествениците за да идват и пак няма да искат!
25
13
 
9
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Смешна и жалка статийка. Десет човека в една кола+две стълби по 8 метра....................
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този каналджия ми е доста съмнителен.Ще излезе пред най-комерсиалната телевизия която търси сензацията дори с цената на лъжата и пред цяла България да разказва цялата схема че и тарифите.Това е нагласена работа.А че оградата ни е желязна е неоспорима те и за това бежанците спокойно си минават като транзит от тук за западна Европа.
23
2
 
2
 
! Отговори
Bgdushvana преди 6 години
Bg premier i prezident kak izlitat ot bg...i se razminavat kato vazdushni baloni...
22
5
 
17
 
! Отговори
чичо пич преди 6 години
Лошо няма парите от емигрантите остават България Това са чуждестранни инвестиции
21
8
 
12
 
! Отговори
Грую преди 6 години
И какво ... минават от какво се притеснявате?! Нито един не иска да остава в България.
20
6
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ееее, ами това е стара технология.Така навремето бягахме ние, българите, само че не отвън навътре, а обратно - отвътре навън. От селото на баба ми имаше много хора избягали от "социалистическия рай" при Тодор Живков, че и отпреди него.Чувал съм всякакви истории, например, когато построиха кльона (това беше доста по-късно), че някой тракторист е взимал "назаем" багер от ТКЗС-то, вдига кофата, покатерва се и от кофата скача от другата страна на оградата.
19
1
 
28
 
! Отговори
Критерии преди 6 години
Нали първо трябва да ги пуснат турските граничари,за да минат границата.Я опитайте да влезете в турско за 800 евро.Ако разбере,Ердоган ще го гръмне.Нашият е ларж-карай да е весело.
18
4
 
26
 
! Отговори
Българина преди 6 години
С други думи по метода на корупцията и суджуците, демек по схемата на герб. Минно по 20 м широко, да еидим как ще минат.... Защо подяволите има неработе?и сензори?????? Това е умишлено престъпление и държавна измяна
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе герберастки *** - сега Елена Йончева и за Оградата ли ви е виновна.Ами нали вие, заедно с Далавери откраднахте парите за нея.Нали Бибитко ги возеше с жипката да я разглеждат - всички брюкселски зелки.
16
3
 
18
 
! Отговори
нема лошо преди 6 години
До Анонимен 12Днес властта работи баш по комунестически-роднина,милиционер...
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да се отчитат редовно на Суджука и Патреота.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не плюйте по този, дето е господин за един ден Валери Симеонов, и има власт колкото да намали наполовина децибелите по морето на половината дискотеки, а по тези, дето са на власт от десет години и сигурно ще бъдат още десет. Властта е у тях, и бъдете сигурни, че това безхаберие и корупция по границите е разпоредено отгоре, в унисон с това, което иска баба Меркел. Дрънканици са това, че не можели да ги спрат. Сензорите що " не работят"? Ми сателита и той ли не работи?!