Разбиха група за контрабандни цигари, действали от 2015 г.

Един човек докарвал микробус, оставял го, двама го взимали...
6 окт 2017 14:49, Боряна Павлова
3
Разбиха група за контрабандни цигари, действали от 2015 г.
Снимка: архив Reuters

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за разпространение на цигари без акцизен бандерол, внесени контрабандно от Турция, съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Тримата задържани са арестувани на 5 октомври 2017 г. в района на Асеновград при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства по делото сочат, че групата е действала от януари 2015 г. по вече позната схема. Купувач от друг регион пристигал с микробус в покрайнините на Асеновград и оставял автомобила на уречено място за около час.

Двама от групата откарвали буса в склад в града (нает от сирийски гражданин, пребиваващ законно в страната), натоварвали го с цигари и го връщали на мястото.

При предварителното проследяване на групата със СРС е установено, че натовареният с контрабандна стока микробус е бил "воден" от автомобил, от който един от участниците е съобщавал по телефона дали по пътя има полицейски патрул или е "чисто".

Участниците в групата за задържани в момента, в който доставили на уреченото място автомобила, натоварен с 12 мастербокса луксозни турски цигари без бандерол. В склада в Асеновград са открити още 9 мастербокса.

Претърсени са общо 10 адреса, при извършените обиски е иззета и значителна сума пари.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на задържаните участници в групата са наложени парични гаранции от по 5 000 лева. Тримата не са осъждани, част от тях са съдействали на разследващите.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арестуван ли е Борисов