4550 паунда - под черджето за ало апашите

Баба от Берковица е поредната им жертва
12 окт 2017 11:30, Анисия Иванова
19
4550 паунда - под черджето за ало апашите
Снимка: архив, Reuters

82-годишна жена от Берковица е оставила 4550 британски паунда и 150 лв. под чердже за телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера сутринта непознат се обадил на стационарния телефон на жената и я измамил, че е служител на МВР. Поискал от нея да съдейства на полицията за залавянето на група телефонни измамници, като за целта пенсионерката трябвало да предостави наличните си пари.

Бабата се съгласила и около 12.00 часа оставила 4550 британски паунда и 150 лв., увити в черен плик под черга, намираща се пред входната врата на апартамента ѝ. След това се прибрала.

Същият ден следобед жената установила, че е станала жертва на телефонна измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Явно си писател преди 6 години
До AngelАбе Ачо, писателю, отиди в Националната библиотека и прочети архивите.Има си статистика.Убийства в периода 85-89г средно 20 дневно.По Народната телевизия не са ти казали, защото успехите на партията в презадоволяването на нуждите на обществото са били по-важни.
15
3
 
8
 
! Отговори
Angel преди 6 години
Забелязвате ли, че измамените са все възрастни хора по на 70-80 и повече години? Тези хора са живяли когато нямаше престъпност и когато МИЛИЦИОНЕРА беше на почит и уважение! Вижте сега какви времена настанаха? Знаете ли какво и е сега на тази баба и всичките измамени, че не искат да живеят повече? Знаете ли какво е да вярваш, че правиш добро, а то се окаже долна и гнусна лъжа? Тези хора са наранени много повече от отношението към тях, отколкото загубата на парите!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом имат техника да ти заглушат телефона ,карти от румъния за да не ги съдят ... значи те са организирани и обучени от мвр лица .ТАРТОРИТЕ НА АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ СЕ ОТЧИТАТ ПРЕД РО МСКИТЕ БАРОНИ които на избори СРЕЩУ ПАРИ ПРАЩАТ НЕГРАМОТНИ ДА ГЛАСУВАт за ГЕРБ-ДПС ,БСП и тн Народното събрание си затваря очите за ало изманиците срещу гласове за комфорт .
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на бабата! Синът/дъщерята пак ще пратят! Очаквайте нови серии!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Щом престъпния свят взе да се изхранва от парите на пенсионерите...Значи пенсионерите имат много пари!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво!Полицията е в комбина с престъпниците.Приемам!Обаче кажете ми как освен ако не си невероятно *** ще си дадеш парите като ти ги поиска, някой по телефона?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом престъпния свят взе да се изхранва от парите на пенсионерите...
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Е, именно де. Едно, че "снабдяват" ало измамниците с информация, второ, че не ги закачат, защото са си в комбина.И после очакваме полицията да направи нещо, е как да стане, като в случая в Пловдив шеф на РПУ е бил партньор на ало измамници. Подчинените му и да искат, нямат шанс да ги арестуват.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имат информация за имена, адреси и т.н. и защо няма нито един заловен и осъден???????
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То че тия пари и ги праша я син, я внук, е ясно, ама днес по новините казаха, че съдят голям полицейски шеф от Пловдив за връзки с ало апаши и участие в телефонни измами. Та сами си направете сметката как и от къде тия имат информация за имена, адреси и т.н. и защо няма нито един заловен и осъден.
6
2
 
31
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Възрастните хора заделят бели пари за черни дни- за евентуално лечение на заболяване, за операция на очи или увреден слух(те не са безплатни), за лекарства, за погребение, някои си купуват място за гроб до близък човек, който е починал преди тях... Да се посяга на тези пари е грехота.Измамниците откъде знаят кои хора имат пари?Тези измами не са случайни.
5
14
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
И това оправдание ли е да оставя всичко на ало апаши? Знае ли как се печелят навън тия пари тая изкукала бабишкера? Заслужава да я оставят гладна да умре. Аман от *** - има късмет, че някой все още се грижи за нея, а не са я оставили кучетата да я изядат. В други държави, пенсионерите се оставят да се спасяват както могат и на никой не му пука стигат ли им пенсиите или не...
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтоличанинСигурно от голямата пенсия е скътала английска валута. Добре, че са близките им в чужбина, иначе са обречени на гладна смърт. С 200лв пенсия.
3
2
 
36
 
! Отговори
кирес преди 6 години
Тук в Англия, деветдесет годишни и нагоре баби и дядковци карат скъпи коли, справят се сами с банкомати и софтуерни продукти, ходят по няколко пъти в година на почивки.Просто материала е различен и никога няма да чуеш и видиш подобни простотии.
2
11
 
16
 
! Отговори
Столичанин преди 6 години
Щом 82 годишна баба от Берковица има хиляди британски лири , няма какво да коментираме !
1
4
 
23
 
! Отговори
ътеъ преди 6 години
все още има *** хора ,чак ми е смешно , иначе полицията наистина действа заедно с тези антикомунисти и мошеници , просто са заедно в кюпа затова не ги задържат