Внесоха в съда обвинението срещу убиеца на Виола

В хода на разследването са били назначени множество експертизи
12 окт 2017 15:40,
14
Внесоха в съда обвинението срещу убиеца на Виола
Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинението срещу Стефан Станев, за това, че умишлено е умъртвил Виола Николова на 23 юни в София, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
В хода на разследването са били назначени множество експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК анализ на веществени доказателства, петорна биотрасологична и съдебно медицинска експертиза и други.

Според психиатричната експертиза Станев страда от личностно разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. В нея се казва обаче, че в момента на извършване на престъплението той е бил психически годен и е разбирал значението на постъпките си.

В обвинителния акт прокуратурата обяснява, че смъртта на Виола е била мъчителна, а действията на Станев се характеризират с "особена жестокост", като той е проявил "изключителна ярост и ожесточеност" към жертвата. Смъртта е била причинена чрез множество удари по тялото на пострадалата и то в областта на жизнено важни органи, обясняват от прокуратурата.

Стефан Станев е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
до Nakazatel преди 6 години
Със Стефчо ще удариш голяма греда повярвай ми.
10
0
 
2
 
! Отговори
PD преди 6 години
Прочетох част от официалната версия за случилото се. Подконтролно, ченгеджийско до последната запетайка. Със така съчинена версия, този случай, ще се върти дълго време в съдебната система, генерирайки недоумение в публичното пространство.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще излезе
8
0
 
10
 
! Отговори
FAQ DAT S*IT преди 6 години
Мене ме интересува каква ще е присъдата за това разхищение на генетичен материал. Другото е бошлаф работа. Направо съм изненадан, че мама с лекарствата с изтекъл срок на годност не е предприела мерки да изкара урода невменяем и неподлежащ на наказателна отговорност. Проговорила съвест? Ако е така - сигурно за първи път. Само да не му дадат някакви смешни 10-15 години, от които да излежи 5 и после всичко е окей...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя още ли го бавят. До живот и това е то бива наглост 5 месеца те могат са го осъдят, а случая е повече от ясен.
6
2
 
24
 
! Отговори
справедливост преди 6 години
с развитието на уранодобива в България , смъртните присъди спряха да се изпълняват . Прилагаше се заместващо наказание в полза на обществото - работа в урановите мини докато издържи *** . Еххх , какви справедливи времена бяха тогава .... без БХК . А сега този *** в най- добрия случай ще го храним и ще се грижим за него всички ние от потърпевшото общество ....
5
1
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Със смъртното ще се измъкне прекалено лесно, да го пуснат в затвора с Доживотна, без право на замяна. Ще бъде обект на системен сексуален и психически тормоз, ще се мъчи к0пелето като гърчав червей.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво е този на обществото? Ето за такива е необходимо да се прилага смъртно наказание.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го вкарат в Софийския, там ромите с инжектиран парафин и топчета ще му разкажат играта, пред истинските мъже ще наведе глава и ще коленичи, разказана му е играта на бялото момче, ще се научи да се върти на мъжки шишове наркомана.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви експертизи? Не губете време и средства, този е насилник-психопат и е обществено опасен. Директно в панделата до живот
1
5
 
17
 
! Отговори
Nakazatel преди 6 години
Дайте ми го за 1 час - ще го направя кротко, добродушно и послушно агънце - обезобразено, сляпо, осакатено изцяло, с намален слух.Безплатно, само ме осободете от наказателна отговорност.Бих се погрижил и за майката на този.Власт ми дайте, ей!