Задържаха трима във Видинско за дрога и артефакти

Претърсени са 5 имота, открити са канабис, електронна везна, монети
13 окт 2017 21:02, Анисия Иванова
1
Задържаха трима във Видинско за дрога и артефакти
Снимка: МВР

Трима мъже са задържани за притежание на голямо количество наркотични вещества и незаконни археологически артефакти, съобщиха от Областната  дирекция на МВР във Видин.

В хода на проведената вчера специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, били задържани двама мъже от Дреновец и един от София.

Акцията е проведена в селата Ружинци, Дреновец и Гюргич, участвали са служители от районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.

Те предприели претърсване в пет частни имота, обитавани и ползвани от тримата мъже. При извършените процесуално-следствени действия разследващите открили и иззели 17 конопени растения с височина до 290 см, множество зелени стръкове и съцветия, 8 стъклени буркана с около 300 грама зелена листна маса, два плика със суха листна маса, електронна везна, както и препарати за растителна защита и торове – ползвани според първоначалните данни за отглеждане на растения от рода на конопа.

При полевия наркотест тревата реагирала на канабис. Иззети били още 84 монети с различен диаметър и 96 предмета с различна форма и размери – всичките, носещи белези на археологически артефакти; 67 патрона с различен калибър; пушка с дървен приклад и патрон в цевта.

Материалите по случаите са докладвани в Районна прокуратура- Белоградчик и Окръжна прокуратура - Видин. Работата на разследващите продължава, във видинската полиция са образувани три досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
артефакти? преди 6 години
че то тия монети са почти съвременни - какви артефакти бре сульовци!?