В опит за рекорд, но докога? Дядо даде 100 бона на ало измамници

Измъкнали парите му по класическа "полицейска" схема
14 окт 2017 11:40, Александър Попов
115
В опит за рекорд, но докога? Дядо даде 100 бона на ало измамници
Снимка: Булфото, архив

Въпреки че е далеч от рекорда за най-голяма сума взета от ало измамници, 73-годишен мъж от София, спокойно може да влезе в тройката на най-тежко излъганите у нас.

Дядото се е разделил с парите снощи вечерта.

Пенсионерът, който живее на столичния булевард "Цар Борис Трети", е получил обаждане от неизвестни хора, които се представили за полицаи и поискали да им съдейства за залавяне на група, занимаваща се с измами, съобщава БНР.

Мъжът на няколко пъти е носил и оставял пари на различни места в столицата.

В крайна сметка, след като предал на измамниците общо близо 100 000 лева, той подал сигнал и в полицията.

В СДВР разследват престъплението. Издирват се извършителите на измамата.

От МВР за пореден път апелират хората да бъдат особено внимателни и да не дават пари на непознати по никакъв повод.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царят ви каза,че имате сбъркан чип в мозъка.Бодигарда му и днешен м-р председател ви каза,че сте лош човешки материал.Прави са били.Не мога да повярвам,че в моята страна има толкова много ***.Дали наистина някога ще се оправим при наличието на такъв материал?!Този мъж не е чак толкова възрастен,живее в столицата и се предполага,че гледа телевизия,където многократно са показвали схемите на измамниците.Тогава,защо,бе човече?И продължава да ръси глупости,че не го било яд за парите.Мене ме е яд!
80
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
zavisi ot 4oveka ne ot godinite poznavam xora po na 70 posmartno nqma da se xvanat na tova izmamnicite tarqt xora s razklatena psixika toq dqdo razpravq6e po tv 4e gledali s ured kolko pari imalu u v ka6tata mu xa xa baq izperkal e
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ СИ НАМЕРА ПОЛИЦЕЙСКА УНИФОРМА.Започвам и аз.Продават ли се някъде.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали затова е дядо Мраз,да раздава подаръци.
77
0
 
8
 
! Отговори
Струва ми се преди 6 години
почти невероятно, защото и аз съм на 73 години; ако дават пари- да са живи и здрави, че ги имат..остава само да се "гордея", че пари нямам, но все още здрав разсъдък-да;-))
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До (-_-)Телефонни измамници се обаждат често на най-различни хора. Тях ги има, не може да се отрече.От време навреме може би някой се хваща на лъжите им. Спомням си случая с бабата, която се обеси, след като разбра, че са я измамили. Тя беше дала всички пари, донесени от наскоро завърналия се от чужбина неин син. Дали сама се обеси или това беше дело на измамниците, за да не разпознае тя някого? Но фактът си е факт и не може да се отрече.Само не знам дали чак толкова често стават ало измами.
75
4
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Въобще не е изключено цялата история с тия баби и дядовци да е плод на кампания, но от друга страна аз самия имам познати, възрастни хора, които имат бая крупни състояния и в крайна сметка къде е истината?
74
0
 
10
 
! Отговори
Едно време преди 6 години
в една народна песен се пееше:"Мятало е Ленче ябълка",а сега Ленчето мята пачки със стотачки?!?!?!
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно вярно. Всичко се прави с цел да отклони вниманието на хората от истинските проблеми. Абе ей вие хората съвсем за *** ги взехте бре...пенсионерите се чудят как да свържат до края на месеца а тук в новините всеки ден се хвълят стотици и хиляди ей така от балкона....Хора спрете фа вярвате на глупости. Всичко е много надуто и измислено
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти откъде знаеш че арестувания в Пловдив е гербаджия,*** ли така ти казА....тоя ако го питат на улицата като 99% от пенсионерите ще каже че едва свързва двата края,иначе рекорда го държи една баба дето ми е почти съседка със 120000 лв.случай от миналата година а самата тя прилича на клошарка!
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА ЩЕ ДА Е ДРУГ ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФ НА ГЕРБ.МИ ТАКА ЩЕ Е КАТО НЕ ИМ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ.
70
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам вие,но аз вече твърдо вярвам,че всичко това е добре разработена схема за информационен натиск и обработка на вниманието на оВчеството!Първо,след толкова писаници и показвания по телевизията,още да има наивници е невъзможно;второ,от къде ги намират тези хиляди,десетки,че вече и стотици хиляди ,едни пенсионери?Кой е този,който им ги печели и им ги тика безконтролно в ръцете?Вие вярвате ли на всичко това?Разберете,всичко е информационна кампания,с някаква цел-"богати са пенсионерите"!
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после същите тия пенсии ходят под строй да гласуват (сетете се за кой) и определят бъдещето на децата, че и на внуците си. И после рев, че синът в Англия, дъщерята в Германия и виждат внуците само по скайп. Защо ли?
68
0
 
9
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 6 години
До Анонимен 66Това за тестовете за тъпотия на стари хора може да го приема. Обаждам се и ако клъвне, му прибирам парите, ако номера не мине - даваме му удостоверение, че е издържал теста и не е *** старец.
67
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Solar PowerНе дрънкай врели-некипели. В България няма в какво да инвестира разумно. На всеки бизнес ръка слагат мутрите или политиците, ако въобще между едните и другите има разлика.
66
3
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 6 години
Вчера изтече Новина че класическата *полицейска*схема за ограбване на Стари Хора е Истинска Полицейска Схема . В не участват Истински Полицаи с Главен Организатор Комисар .Та не корете старите хора за това че са се подчинили на полицейско разпореждане , вместо да ги вкарат в Ареста и да ги пребият . Държавата Деградира .
65
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая нация съвсем се е видиотила. То бива ***.лоумие, ама това надминава вече всякакви граници. От години вече всички медии тръбят за тези измами, поне някъде дядото трябва да е видял или чул, че по този начин обират старците.
64
1
 
16
 
! Отговори
емиграция преди 6 години
Ние пращаме пари за лекарства, дърва, въглища, а....те отиват за....полицаите.
63
3
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Този дядо ако беше инвестирал през живота си досега щеше да бъде милионер.А сега ? Трупал трупал, живял мизерно и накрая освен една тъпанарка друго няма какво да си направи. Такава е бизнес културата за съжаление :(
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам МВР да прави тестове за тъппотия на стари хора: обажда се едно ченге и опитва класическата ало-измама. Ако пенсионерът се върже на схемата, уведомяват се роднините и децата му, и всичките му спестявания се прибират в каса, от където може да тегли само в тяхно присъствие. Дават му се само джобни. Контрол върху средствата на наивините пенсионери е единственият начин да спрем ало-измамите.