Визията на измамника Спас в социалните мрежи - френска

FB Александър крал снимките от профила на Александър Мартинез
14 окт 2017 07:30, Александър Попов
65
Визията на измамника Спас в социалните мрежи - френска
Това всъщност е Александър Мартинез. Снимка: Facebook

Визията на Спас Василев, прочул се в социалните мрежи с фалшивия профил Александър Николов, е с френски привкус. Измамникът откраднал снимките на французина Александър Мартинез, пише "24 часа". Той е имал отворен профил и всеки имал достъп до кадрите.

Още по темата

След като разбрал за измамата преди дни, Мартинез веднага затворил акаунта си. Сега човек може да види само профилна снимка в лице с френското знаме.

Профилът на Николов пък вече се провероява от ГДБОП, които вчера арестуваха Спас. В акаунда се появи логото на антимафиотите, както и надпис, че акаунтът е използван за престъпна дейност.

Спас Василев от Кочериново, който ужили десетки с уж евтини самолетни билети, вече е в ареста с повдигнато обвинение. Част от тях предоставили лични данни и данни на кредитните си карти и се оказали с източени суми.

Според изчисленията на жертви Спас е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си.

Той бил обявен за общодържавно издирване за установяване на адрес още през 2012 г. Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна.

В приятелската му листа във Facebook присъстват дори политици и дипломати.

Вътрешният министър Валентин Радев пък направи странно изказване като нарече Спас калпазанин и обвини хората, които са станали негови жертви, че са искали да "минат метър" с евтини билети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари