Схема от Бахамите: Каролев – жертва на измама!

Икономистът коментира как са източени пари от картата му
Обновена: 16 окт 2017 10:37 | 16 окт 2017 10:00, Петя Славова
33

Никой не е застрахован, че няма да стане жертва на финансова измама. Сред тях вече е и икономистът Владимир Каролев, който е станал жертва на схема с банкови карти.

Два пъти от Бахамските острови са били източени по 200 долара от негова карта. За случая той разказа в студиото на "България сутрин":

"Преди няколко дни получих SMS известие, което обаче не прегледах веднага. Оказа се грешка от моя страна, защото така можех да предотвратя второто теглене. В съобщението пишеше, че са изтеглени пари от банка на Бахамите".

Каролев се обажда на телефон към банката, от която е съответната карта и оттам му казват, че са забелязали тегленето, като предположили измама. Без да го питат от банката са блокирали картата на икономиста, за да предотвратят последващи измами.

"Зрителите на Bulgaria ON AIR трябва да знаят, че ако докажете, че не сте теглили тези пари, сумата може да се възстанови", разясни Владимир Каролев.

Гостът на телевизията смята, че картата му е била скимирана.

Предната седмица Каролев бил в Милано, където е решил да изтегли пари от уличен банкомат.

"Банкоматът беше в началото на един парк, но нямах пари в кеш, а трябваше да хвана такси, затова изтеглих. Предполагам, че там се е случило скимирането, тъй като машината не беше поставена към банка", обясни той, като посъветва хората да не теглят пари от улични банкомати, които не са прикрепени към банков клон.

"Скимирането представлява поставяне на много тънко фолио върху машината за теглене и, когато поставиш картата, така измамниците я четат, благодарение и на поставеното вътре устройство. Чрез тънкото фолио разпознават кода на картата, правят дубликат и го изпращат на Бахамите", разказа икономистът.

Каролев е категоричен, че защитата от подобен тип мошеници в 100% от случаите е само, ако се усетите навреме. Тогава парите биха били възстановени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато гепаш 200 лева си мошеник,когато гепаш милиарди си експерт на прехода!
4
0
 
11
 
! Отговори
Ники преди 6 години
До йориЯ пак? Парите все още вървят навсякъде и можеш да си купиш всичко с пари. Освен в ограниченията които държавата е наложила на парите си. Не можеш да си платиш данъците с пари, може само през банка. Не може и да си купиш нищо над 10000лв. с пари, защото в този случай парите не са платежно средство, те не важат за такива суми, държавата не ги е покрила. Може само през банка която реално да ти разреши плащаето.
3
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев,мошениците дето са ти свили парите за нищо пред тебе и Велчев !Вие ошушкахте милиарди,но се водите експерти!
2
11
 
15
 
! Отговори
йори преди 6 години
Карта се ползва не защото е модерно, а защото е неизбежно. Без карта не може си вземеш самолетен билет, хотел, кола под наем.Този вид измами, източване на карти, е много опасен. На мен ми се е случвало, за 2000 евро си бяха напазарували в Испания. Извадих същия късмет като Каролев, банката решила че плащанията са рискови и не ги осребрила. Но парите липсваха от картата 2 седмици. Един колега обаче не извади този късмет. Източиха му 7000лв. и трябваше да си ги плати на банката.
1
22
 
26
 
! Отговори
българин преди 6 години
Ами що ползваш карта? Щото било модерно? Ама като ти трябват пари нямаш и за едно такси,нали?Ами като имаш давай, то винаги ще има кой да ти гепи пари от картата, я банката за такси, я някой друг...А от джоба ми е по-трудно, щото като хвана - бия.