86-годишна от Долна баня даде 2 000 за залавяне на апаши

Пенсионерката се доверила на непознат, обадил й се по телефона
17 окт 2017 17:45,
6
86-годишна от Долна баня даде 2 000 за залавяне на апаши
Снимка: Dnes.bg

86-годишна жена от Долна баня е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от МВР – София.

Жената подала сама сигнал за престъплението вчера около 15:40 часа.

Тя обяснила, че на домашния си телефон получила обаждане от непознат мъж, представил се за полицейски служител.

Мнимият полицай успял да я убеди, че се извършва операция по залавяне на телефонни измамници и от нея се иска да остави всички пари, с които разполага, на тротоара пред дома си.

Пенсионерката доверчиво изпълнила указанията му и оставила на посоченото място наличните си спестявания в размер на 2000 лева.

По случая в РПУ Костенец е образувано досъдебно производство.

С оглед продължаващите случаи на хора, въведени в заблуждение по телефона и предали на непознати значителни парични суми под различен предлог МВР отново призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!

Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин!
При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на Вашия полицейски инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, сега внучето, на което оня ден обясняваше, че няма да му даде 50лв за нови дънки да отиде и да й се изхили в лицето.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко полицаи в неплатен отпуск! А на главното ченге цеък жвък да му се отнемат всички привилегии за подслушване. Явно се слуша там, където имат лична изгода. Гнусни герберасти долни!
2
3
 
7
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Замислям се ...сериозно се замислям с тея големи пенсии дали да не кажа на някоя баба да ме осинови ...
1
3
 
10
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Обади се на баба , спечели 100 х. Не е нужно да търкате билетчета . Възрастните хора имат пари , просто им звънете и чакайте под балкона ...