Ало апаши "ужилиха" баба с 2100 лева в Ябълково

Измамата станала по познатата схема "съдействие на полицията"
17 окт 2017 11:40,
13
Ало апаши "ужилиха" баба с 2100 лева в Ябълково
Снимка: Архив, Reuters

Жена на 71-годишна възраст даде на телефонни измамници 2 100 лева в село Ябълково, община Димитровград, съобщиха от полицията.

Престъплението е било извършено по познатата схема "съдействие на полицията".

Вчера в 15,30 часа жената е получила телефонно обаждане от мъж, който се е представил за полицай. Той й обяснил, че за да бъдат заловени телефонни измамници е необходима нейната помощ.

Тя трябвало да приготви наличните си пари и да ги остави пред дома си. Така потърпевшата е събрала 2100 лева и ги е оставила пред входната си врата.

Малко по-късно разбрала, че е измамена и е сигнализирала в полицейското управление.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
*** таа много бедна баба бе!Що така? Само два бона ли има?Я глейш, други дедовци по сто бона фъргат през балконо и очото им не мигва ама ич даже!
9
1
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
С тези публикации ГЕРБ упорито набива схващането,че БГ пенсионерите имат много пари и не се нуждаят от увеличение на пенсиите !
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабата преди няколко години и взеха 2 бона, иначе новини не се изпускат, за всичко сме информирани, *** кълвем на въдицата!
7
1
 
3
 
! Отговори
баба Мара преди 6 години
И мен ме излъгаха с 12 лв и.025 ст.Повече нямам.
6
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОВА Е, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ПОТЪРПЕВШИ СА БЕЗКРАЙНО *** /НЯКОИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИЗКУКУРИГАЛИ/, И ВТОРАТА - ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ НАКАЗВА ДОСТАТЪЧНО ИЗМАМНИЦИТЕ....
5
0
 
9
 
! Отговори
С. преди 6 години
Еееее.... Скрънза такава..Хората по 100 бона дават, а тя...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв селски полицай. Слез на земята. Нали имаше предложение във всяко село да има полицай, после се оказа, че пари няма Ама за крадене има.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е като няма правосъдие в българия аиде да кажем тази измама да е от вчера ами тя продължава години наред защо не създадоха закон ако хванат някои в такава измама да лежи минимум 10 години в затвора какво им пречеше защо само в българия виреят такива нагли престъпници в една гърция това ако се беше случило такава присъда щяха да им лепнат че повече няма и да помислят да мамят
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На село пред входната врата е широко понятие и докато оня търси можела е да звъни на полицая в селото дето е на няколко крачки и да го пита какво търси и да го претърси що се е затърсил на туй място като има сигнал ало-ало от доброжелател помощник за неговата служба,че и денонощно да следи за вреди.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Малко по-късно разбрала, че е измамена и е сигнализирала в полицейското управление."Каруцата пред коня! Мъдрите ни пра-деди!