Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама

Доверила се на мошеничка, обещала да й уреди жилище
134
Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама
Снимка: Кадър bTV

Поредна жертва на фалшива самоличност в социалната мрежа Facebook – жена от София загуби всичките си пари и дори задлъжня, след като се довери на човек, когото срещнала в социалната мрежа.

Верка Стоянова е майка на две деца.Преди малко повече от година среща в социалната мрежа жена, с която става близка. Запознали се в група за изоставени деца, които търсят родителите си.

Верка се доверява на своята приятелка Иванина, която твърди, че е осиновена. Също като нея.

На фона на общата кауза, Иванина извлекла информация за тревогите на Верка, че скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, което обитава.

"Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя”, разказва Верка.

Иванина успява да убеди Верка да ѝ предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.

"Те имат фирма и тя каза, че участват в обществени поръчки от там, и вече има връзки”, обясни Верка пред bTV.

Така тя започва да дава големи суми пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи жилището.

След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.

"Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде "оки”. Тя много обичаше да казва "оки”, в писмата на Бойко Борисов също е "оки”, разказва Верка.

От Столична община официално потвърдиха за bTV, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Жената, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София.

Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председателя.

Така Верка дава лично нейни 45 хил. лв., като повечето са взети като кредити при това не е банка, ами от фирмите за бързо кредитиране.

"Стигнах до положението да няма какво да ям, нито аз, нито децата ми“, оплака се тя.

„Аз не съм единствената ужилена, много хора я търсят. Пак така им обещава жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лв. и стойте, чакайте, аз ще ви се обадя и след това преустановява връзката”, разказва измамената жена.

Иванина не беше намерена нито на адреса на съпруга ѝ в с. Галиче.

На адреса й в София също няма никой,а съседите твърдят, че не са срещали жената никога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
2
 
! Отговори
Циник до 34 преди 6 години
Абе алоооооууууу....какво си ръгнал да ми се обясняваш???!!! Ако щеш постни и бельото на жена във Фейсбук! Ти си "единствения разбирач" на Фейсбук! И ти ще кажеш - кой да пише, и какво!
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитрата сврака с двата крака е казал народът....едновремешният народ, сегашният няма нищо общо."Потърпевшата" докато е имало надежда да гушне по втория начин евтино жилище е потривала доволно ръце и се е надсмивала на "бюнаците" търпеливо спестяващи всеки лев за да си закупят редовно жилище, а сега реве.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"е може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя" - Нямам жал към тази жена, искала е да се облагодетлества на чужд гръб, взмайки общинска собственост на ниски цени, чрез далавера. В крайан сметка са я опарили нея.
53
0
 
22
 
! Отговори
mm преди 6 години
Аз съчувствам само на децата. Майката е тотална щета очевидно и сега ще теглят и децата, много е тъжно възрастни с детски акъл да отглеждат деца, страдат всички по веригата.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме да имаме държава като немците, но да минаваме тънко като италианците
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
учените са прави че жените имат по малко мозък
50
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" опасният фейсбук " ?????ФБ не е опасен !Пагубен е интелектуалният срив на обществото ни !Не настройвате срещу ФБ ,той не е виновен !Виновниците са пошлостта и слабите ангели на хората !Това,че ФБ генерира измами е право пропорционално с акъла на измамените !!
49
0
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Андрешковщината води винаги до това!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами съжалявам, ама човекът отдавна е мислещо същество благодарение на еволюцията...
47
0
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Така стават нещата когато искаш нещо по тънката лайсна. Евтиното винаги е по скъпо.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами в Бг всеки гледа да мине тънко и да наруши закона, включително и тази женица, без да се замисля от последтсвията. Затова и всичко прилича на едно голямо гето без правила и без работеща институция, а много хора живеят в мизерия.
45
0
 
5
 
! Отговори
Публиката преди 6 години
Якоооо!
44
0
 
10
 
! Отговори
до БАУ преди 6 години
"оки" веднага трябва да те наведе на мисълта от какъв етнос е Иванина. Допреди време се подвизаваше /може би тя?/ в *** търси Адам.
43
2
 
1
 
! Отговори
34 До циник преди 6 години
Напротив,всичко разбрах ! Както аз не коментирам темата ядрена физика,така и вие не коментирайте теми,които явно са непонятни за вас ! Нямал да пълни джобовете на американска компания....Ми върви в гората ,да не пълниш джоба на Енерго про,Шел,Билла и т.н !Аман от мелодраматични словесни цапаници със снехотворни претенции за аналитичност!
42
0
 
20
 
! Отговори
Жони Рентата преди 6 години
Сега тия 45 хил. ако успее да ги върне на лихварите с бързите кредити, сумата ще е все едно си е купила апартамента по "първия начин", демек по текущите пазарни цени. Другия път да пробва да намери връзки не с Бойко Борисов, а с Доналд Тръмп или поне с Юнкер, да и уреждат апартаментче.
41
0
 
21
 
! Отговори
РВ преди 6 години
И черешката на тортата на тази мега-глупост..дала 45 х. Лева....е защо не си купи жилище с тези пари? Е, няма да е в центъра на София...но със сигурност може да се намери свестен покрив за 20к евро, било то и в провинцията.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми не ми е жал. Всеки си пати от акъла!
39
0
 
30
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Сами виждате, че цялото простолюдие сте една крадлива пасмина. Все търсите връзки, за да правите далвери, да крадете и да минавате "по втория начин". За вас е недопустимо да работите и да живеете съобразно законите на страната. И недейте да плюете по политиците. Те произхождат от такива като вас, затова са крадливи като вас.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
измамника вика дръжте измамника
37
0
 
15
 
! Отговори
ми, преди 6 години
Верка Стоянова се е самоизмамила.Ум умува,ум царува,ум паТици пасе.Тя е от третите.