Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама

Доверила се на мошеничка, обещала да й уреди жилище
134
Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама
Снимка: Кадър bTV

Поредна жертва на фалшива самоличност в социалната мрежа Facebook – жена от София загуби всичките си пари и дори задлъжня, след като се довери на човек, когото срещнала в социалната мрежа.

Верка Стоянова е майка на две деца.Преди малко повече от година среща в социалната мрежа жена, с която става близка. Запознали се в група за изоставени деца, които търсят родителите си.

Верка се доверява на своята приятелка Иванина, която твърди, че е осиновена. Също като нея.

На фона на общата кауза, Иванина извлекла информация за тревогите на Верка, че скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, което обитава.

"Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя”, разказва Верка.

Иванина успява да убеди Верка да ѝ предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.

"Те имат фирма и тя каза, че участват в обществени поръчки от там, и вече има връзки”, обясни Верка пред bTV.

Така тя започва да дава големи суми пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи жилището.

След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.

"Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде "оки”. Тя много обичаше да казва "оки”, в писмата на Бойко Борисов също е "оки”, разказва Верка.

От Столична община официално потвърдиха за bTV, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Жената, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София.

Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председателя.

Така Верка дава лично нейни 45 хил. лв., като повечето са взети като кредити при това не е банка, ами от фирмите за бързо кредитиране.

"Стигнах до положението да няма какво да ям, нито аз, нито децата ми“, оплака се тя.

„Аз не съм единствената ужилена, много хора я търсят. Пак така им обещава жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лв. и стойте, чакайте, аз ще ви се обадя и след това преустановява връзката”, разказва измамената жена.

Иванина не беше намерена нито на адреса на съпруга ѝ в с. Галиче.

На адреса й в София също няма никой,а съседите твърдят, че не са срещали жената никога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
4
 
! Отговори
Георги Георгиев от М преди 6 години
#(2)Превръщайски се в коруптор, тя самата е опредилила наказанието което заслужава , в допълнение към това което тя би следвало да получи от "Правосъдието", за "Безплатният Обяд", който тя направи всичко възможно да получи!
115
0
 
4
 
! Отговори
Георги Георгиев от М преди 6 години
#(1)В подсъзнанието на нашенеца е вкоренено вярването че всички сме равни, но нашите хора са по-равни! Вярвайки в този постулат, без каквото и да е било съмнение за истинността на представеното, желаещите да получат нещо по "Вторият Начин", се превръщат по собствено желание в лесни жертви на всеки който пожелае да ги превърне в такива! В случаи като горно описаният, аз дори не изпитвам съжаление за жертвата, тъй като тя самата е предложила голяма за нея сума, за да получи "Безплатен Обяд"!
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
т(ъ)п пише долу
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е страшен Фейсбук, да си *** е далеч по страшно.
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами,който е *** и чака нещата са станат по "втория начин" си заслужава съдбата.Единствено жалко за дечицата с такава гайда за майка животът не е лесен.
111
1
 
3
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
ТОЙ нали лично дава пари, строи магистрали и е втория "човек от народа", глупавите хора се връзват на такива схеми.ТОЙ е невинен. 45 000. Ако имаше поне още две нули, да се усъмним че има нещо общо.
110
0
 
13
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Няма тарикати,има балъци.
109
2
 
22
 
! Отговори
. преди 6 години
Отново се затвърждава мнението ми, че на глупавите хора пари не трябва да имат. Тази освен глупава е и нагла - искала е да даде подкуп, да се уреди по втория начин, един вид да прецака някой друг, но измамницата е излязал по-голяма тарикатка. Не изпитвам съжаление към такива хора. Не оправдавам действията на измамницата по никакъв начин.
108
3
 
16
 
! Отговори
Alek преди 6 години
Какво да кажа, а дали не трябва да се сезират и компетентните органи, че тази глу-пава женица е решила да дава подкупи на длъжностни лица, та било то в случая "илюзорни". Искала далавера и сега реве?! Безочие!
107
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тази жена е взела назаем 45 000 лв.от фирми за бързо кредитиране/в което се съмнявям/очевидно е толкова неграмотна и неадекватна,че просто не е за вярване.Всяка банка би и отпуснала тези пари срещу ипотека при много по-ниска лихва,ако е работеща за да си купи жилище.Невероятно е,колко примитивни хора има,дори в София.Иначе има фейсбук,чати си с тоя и оня,но не и е стигнал акъла да се посъветва с когото трябва.
106
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупостта и вселената са безкрайни,но за вселената не е сигурно.
105
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога и не съм си представял че има толкова"умни" индивиди! Как ще се доверя на някой без да го знам и познавам? А пък още по малко да му дам и пари! Аз на мене си нямам доверие та на някой друг ли? Но ето че има умници които със свещ да тарсиш няма да намериш. Да заборчи с 45 000 лева това може ли да бъде умен човек? А тази изманичка ако я набарат да и го във всички дупки 100 човека да и държи влага докато умре!
104
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хеее, остава и да не могат да открият измамницата. Къде и кой е получавал парите? Нима пари са получаване без документ за самоличност ли? ЕЕЕЕ, това ще е върхът на тъпотията
103
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Ппзнавам една жена, която точно така си изкарва парите
102
1
 
18
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.--------------------В тази държава всичко става само с връзки ли? Явно измамената/тарикатката-балък-жертва/ е била убедена в това! По нормалният начин /спазване на законни процедури, чрез кандидатстване/ не става ли?
101
0
 
34
 
! Отговори
:-):-) преди 6 години
това да си бальк не е лесна работа Бойко11 :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)измамите ще спрат , когато заедно с измамниците започнат да съдят и балъците за това, че са балъци
100
6
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
До Анонимен 111 Не, това е върха на западната димукрация,която ренесоха у нас.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надето бачкаш ли
98
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е наследството от комунизма - глуупави хора!
97
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпите хора се включиха в мрежата. Преди даваха парите си на пирамиди, фараони през 90-те.