Само за седмица: КАТ хвана 229 пияни шофьори

Общо 16 426 нарушения на пътя са установени от 9 до 15 октомври
18 окт 2017 19:24, Красимир Ангелов
18
Само за седмица: КАТ хвана 229 пияни шофьори
Снимка: Булфото, архив

229 души, шофирали след употреба на алкохол, са установени от „Пътна полиция“ само за седмица, съобщава МВР.

Според данните, предоставени от Главната дирекция "Национална полиция", 16 426 са констатираните нарушения на пътя в страната от 9 до 15 октомври. За този период са издадени 9411 фиша и са съставени общо 5258 акта.

Установените неправоспособни водачи са 426. Засечени са 229 души, шофирали след употреба на алкохол.

За периода са станали 140 пътни произшествия, при които са загинали 17 души, а 168 са пострадали. За неправоспособност са прекратени 395 регистрации, за употреба на алкохол - 113, а за наркотични вещества и аналози – 31.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода за проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е да има подобряване на безопасността на пътя и да се намалят жертвите и ранените, се посочва в съобщението.
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те и горските глобяват едни с каруци за незаконна сеч, но до ден днешен подобна глоба не е плащана и няма да бъде платена.
=> полезно действие = 0.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На което и място да се преброят нарушенията, то нарушенията ще са почти колкото преминалите там коли. Примерно по пътищата извън населените места рядко ще се намери някой, който да не прави нарушение след нарушение, най-често превишена скорост.
11
0
 
6
 
! Отговори
1 на 100000 преди 1 година
KAT се хвали с 14426 нарушения, но реално нарушенията за тази една седмица са примерно над 1 милиард и 600 милиона - по над 200 милиона в работните дни и около 300 милиона нарушения през всеки почивен ден. По груба сметка КАТ санкционира при едно на 100 хиляди нарушения и се хвалят с това "постижение".
10
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Поне 10% от водачите карат пили, но ако не нарушават правилата за движениене не са проблем за безопасността на движението. Като са хванали 230 пияни, някой от тях направил ли е катастрофа? АКо не е - дигате шум само и си хабите патроните.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 28 години това го слушаме а резултата е 00. За безопасноста на движението може да допринесе единствено контрола на продаване на книжки. Преди кандидатстване за водач трябва да се преминават тестова по алкохолизъм и наркомания. Ако се установи че кандидата е алкохолик или наркоман книжката ще я гледа през крив макарон. Също така и тези със слаби нерви не трябва да им се дават книжки. Най вече на тези които обичат високите скорости. Това че даден индивид има средно образование не означава нищо.
8
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Сигнализират ли до общините за опасни ями по пътя? Някой наказан общинар за това? А за непроходими тротоари поради ями, стърчащи плоки и пр. Би трябвало да ги накарат да го правят.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ..и.. какво от това...пият карат и пак пият и карат... хубаво ги хващат..да пишат какво е станало с тези убийци на пътя
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големите корумпета щом дават такива официални данни в цифри си направете сметка колко нарушения са заметени срещу определена сума !!!!
5
2
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
аз смея да твърдя че само в София куките са способни да хванат толкова нарушения но само с една нула отзад - демек 162 000 за такава седмица!
но само ако искат разбира се
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко престъпления са разкрили?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово карат пияни,депутати,офицери разни,кияци от съдебната власт и други подобни. Залавяни са,катастрофи правят, но за това никъде няма да прочетете или чуете,просто ги прикриват. Добре че има по някой скръндзав пиян терлик, та да им се пооправи статистиката.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"16 426 са констатираните нарушения на пътя в страната от 9 до 15 октомври"

Толкова са за един ден, на натоварено кръстовище. Явно констатирането не върши работа, защото нарушенията не намаляват. Нормално е, след като те "констатират", да ти наложат наказание, което да те накара дълбоко да се замислиш дали да нарушаваш пак. Но явно тук само се констатира и продължаваме нататък, после пак констатираме и така. КАТ явно е някаква статистическа агенция.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги МВРизлиза с най големи подробности за това КАТ колко глоби е събрал!Все едно МВРе само КАТ!А МВР КОГА ЩЕ ПОЧНЕ ДА НИ ИНФОРМИРА НАЙ ПОДРОБНО И ВСЯКА СЕДМИЦА КОЛКО ПРЕСТЪПНИКА Е ХВАНАЛ!ЗАЩО ТОВА Е ОГРОМНА МИЛИЦИОНЕРСКА ТАЙНА!