Измамници плъзнаха по селата, искат пари за църкви

Други лъжци пък обещават на хората безплатно саниране
Обновена: 26 окт 2017 06:20 | 25 окт 2017 22:06, Камелия Цветанова
2
Измамници плъзнаха по селата, искат пари за църкви
Снимка: Булфото, архив

За нов вид измами в малките населени места в Северна България предупреждават от Асоциацията на българските села.

В схемата извършителите се представят за църковни служители. В Свищов телефонни измамници събират пари за саниране на жилищни блокове.

Мними църковни служители обикалят малките населени места и събират пари от възрастните жители за ремонт на местните храмове или за различни събития, организирани от църквите, предупредиха от Асоциацията на българските села.

По думите на председателя на асоциацията Борислав Борисов такива случаи вече са регистрирани в не малко села в Северна България.

Организацията е сред инициаторите за създаване на специализирана селска полиция и внедряването на повече системи за видеонаблюдение в малките населени места.

В Свищов засякоха случай на телефонна измама, в която извършителите взели пари от домоуправител на жилищен блок за регистрация на сдружението на собствениците по програмата за саниране.

Домоуправителите да бъдат внимателни, защото програмата е спряна, апелираха от общината.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабите не четат Днес.бг. Ченгетата да обиколят къща по къща и да им кажат! И без това ченгетата нищо не правят, но пари искат!
1
0
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Решете проблема с измамниците във властта, от кмет нагоре, измамниците по телефона сами ще изчезнат, ако всички са на местата си, и не получаваха традиционната следизборна амнезия. МВР, следствие, съд, прокуратура, ефективни присъди са поне 10-20 такива измамници, и нещата ще си дойдат по местата за няма и 3-4 месеца.В Германия има ли телефонни измамници на свобода? Там даже да паркираш където не трябва-глоба, и няма извинете...