Нова измама: Звънят уж от общината в София за пари

Кметът Фандъкова: Не правим такова допитване!
27 окт 2017 07:42, Елка Василева
9
Нова измама: Звънят уж от общината в София за пари
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Нова схема за телефонни измами, в която е замесено името на Столичната община и мнимо допитване, което тя организира, действа в София.

Този път измамниците се представяли за служители на общината и обяснявали, че правят допитване сред столичани колко пъти са ставали жертва на телефонни измами, пише "24 часа".

“Мъжът ми каза, че понеже полицията не може да се справи с телефонните измами, общината се е заела да реши проблема. Затова организирала сдружение на доброволни начала, а минималната вноска била 500 лв.”, разказа Сия Василева.

Жената се усъмнила в думите на мнимия общински служител, попитала иронично дали да хвърли парите през терасата, или ще получи указания къде да ги остави. Той млъкнал. След секунди обаче продължил: “Ама, госпожо, моля ви се, малко по-сериозно. Ще ви дам име и телефон на мой колега, с когото да се свържете”. После обаче той затворил телефона и така и не станало ясно за какво общината иска парите и как ще ги ползва, за да се справи с ало измамниците.

“Нека хората да не се подвеждат и да внимават, когато някой им се представя от името на която и да е институция. Общинските служители не могат да ходят по къщите и да събират пари”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя беше категорична, че общината не прави никакво допитване за телефонните измами, нито сформира доброволческа група, за да се справи с тях. Фандъкова подчерта, че общинските служители не събират пари на ръка, а средства, платени от граждани за услуги или данъци, постъпват само през касите на кметството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 7Ако геноцида към жители в 70 годищен квартал е самоизяждане????Какво е да си кмет втори мандат и да не можеш да направиш 3-4 км канализация???Ако на годината има 250 работни дни за 4 години е по метър на ден???Цената на водата се вдига на всички равномерно. Независимо дали Столична община и Софийска вода са инвестирали пари, или само са събирали.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МодернотоСАМОИЗЯЖДАНЕТО е във своя апогей!
5
3
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
А,партийни другари на другарката Фандъковская са ,но от предишнатаи партия-БКП...
4
3
 
4
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
"Тя беше категорична, че общината не прави никакво допитване за телефонните измами, нито сформира доброволческа група, за да се справи с тях." Глупости на търкалета, тя на дребно не играе! Имат си там в общината, отработени и действащи схеми! Готина снимка! Злобата направо извира на талази!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехей, че аз ако имах 500 лева банкет ще направя бе!!!За миналата Коледа получихме от шефа по 100 лева за празничната трапеза, а сега ме е страх че няма нищо да получим. И в такъв случай вместо печено пpace ще ядем cвинcки уши!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно на всички овластени *** им е гадно, заради конкуренцията, не за друго....
1
1
 
6
 
! Отговори
Модерното преди 6 години
То измамите в столична община стават с бюджетите на кварталите. За Модерно предградие няма пари от 60 години. Уж отпускат и след това ги пренасочват към други квартали? Има ли комисия за конфликт на интереси? Това е като шуробаджанащината в Хасково. Нали парите трябва да следват данъкоплатците?