Рекордьор до рекордьора на пътя: Един с 26 акта за ден, друг с 11 бона глоби

Друг пък има 28 акта за нарушения, но никога не е имал книжка
27 окт 2017 12:16,
39
Рекордьор до рекордьора на пътя: Един с 26 акта за ден, друг с 11 бона глоби
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Рекордьори по пътни нарушения в Шумен си получиха фишовете - сред тях има мъж с 26 електронни фиша, връчени му само за ден , както и шофьор с глоби за почти 11 000 лева.

41-годишен мъж бил поканен в сектор "Пътна полиция" след като при извършена проверка станало ясно, че има невръчени електронни фишове. На място му били връчени 26 фиша.

Още по темата

Почти всички били за превишена  скорост, а наложените глоби за установените нарушения са в размер на 3690 лева, пише "Дарик".

До момента не са платени. Освен наложените глоби с фиш водачът има и съставени актове за различни нарушения.

Друг рекордьор, 47-годишен жител на село Царев брод, пък е един от големите нарушители на Закона за движение по пътищата в Шуменско. Мъжът е правоспособен от 2003 година.

За 11 години контролните органи са му съставили 41 акта за различни нарушения. Наказателните му постановления са на стойност 10 589 лева.

Най-често е бил установяван да шофира с превишена скорост, дори  и след като му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Установяван е да шофира и след употреба на алкохол.

Нито една от наложените санкции не е платена. През 2014 година има съставени две глоби с фиш на стойност 30 лева, те също не са платени.

7720  лева пък са задълженията на 28-годишен мъж от село Друмево. Той никога през живота си не е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство , но това не му попречило да шофира.

28 акта са му съставени за времето от 2007 до 2017 година. Водачът е установяван в рамките на един ден на две различни места – В Шумен и село Друмево да управлява след употреба на алкохол, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, и с нерегистриран по надлежния ред автомобил.

41-годишен мъж от село Габрица също нарушил ограниченията на скоростта и бил засечен от камери на Пътна полиция пет пъти през месец юни и юли. Издадени са му електронни фишове за нарушенията.

Мъжът е глобяван с фиш общо 13 пъти, като глобите му са на стойност 2420 лева, платени от тях са  150 лева.
Съставени са му актове за установени административни нарушения в размер на 5100 лева. Той е платил 1880 лева от влезлите в сила наказателни постановления.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: шуменКАТглобифишове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
И това , написаното по-горе, е в държава от ЕС ? И някой хора искат веднага, " моментално", да бъдем приети в Шегенското пространство ?! Хайде бе....... Само като си помисля, как в Германия са направени хиляди километри магистрални пътища от 1930 г до 1940 год, с кирки и лопати и трудовашки колички --- тия всичките юнаци ще направят магистрала "Хемус" за отрицателно време !! Не са пожелали политиците ни - не са я направили !
35
0
 
9
 
! Отговори
Нарушител преди 6 години
Нашата *** държавица вероятно е единствената в света, в която неграмотните хрантутници на наш гръб (милиционерите), чакат някой да плати глобата си и все още пишат на карирани листи. Процесите в нормалните държави са организирани по такъв начин, че всеки селянин ( от БГ ) не смее и да пръдне на улицата. Може да сме малък народ, но за сметка на това изключително ***!
34
1
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
На подобни в правото се наказват като РЕЦЕДЕВИСТИ.... у нас е само констатация!
33
1
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Това за хвалба ли е?Или престъпниците у нас също са електорат.
32
0
 
6
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Някой попита ли управниците, как точно със снемане от регистрация на автомобила ще престанат да си карат в нарушение.
31
1
 
26
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
Тази новина как да я приемем - че само глупавите си плащат глобите ?
30
0
 
15
 
! Отговори
анон преди 6 години
за такива трябва да има затвор от 10 дена и отнемане на имущество в размер на глобата. ако не иска затвор - да е продал сам имуществото си за да си плати глобата. затвора не трябва да е много дълъг, за да може човека да почне да работи и да плаща.
29
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Държавата наистина ли не знае че има прослойка която от 28 години глоба не плаща. 90% от ромите и 5% от българите глоба не ги лови. Затвора също не е ефикасен за 30% от ромите и за 1-2% от българите. В държавите с такова население има 1.принудителен труд, 2. бой с тога/камшик 3. режат ръка. 4. затвори с много лоши условия. Ефикасните наказания са забранени от ЕС на България. Изход от това няма-свиквайте.
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не моА да ги съжалявам! Солю и Полю се качили на таралясници и карат като оранготани за последно
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами господа полу-цай вие съе полу -човеци но не сте хора .Затова предлагам да ви намалим заплатите .Ако и тогава не намерите начин да съберете глобите предлагам да са гръмнете като институция .Аз една стотинка не давам на тез заспали полу-цай .
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли? Синоптиците са виновни. Само статистика ни рецитират а действия - няма
25
1
 
29
 
! Отговори
hmf преди 6 години
Моля някой да ми каже за друга държава в Европа която неможе да си събере данъците и глобите. И в същото време мяукат за пари ченгета и държавни администраций.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да стане като в САЩ. Затвор няколко месеца и то ефективен.
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държава в която няма закони това е съвсем нормално. Просто няма такава държава. За такива провинения в белите държави отиват на съд и в затвора. Като ги няма там ще си ги изработи. Само не и у нас...У нас могат да съдерат кожите на майките, на инвалидите да ги отрежат отвсякъде, на пенционерите...но тези които са за затвора седят навън
22
0
 
36
 
! Отговори
123 преди 6 години
МВР трябва се прекръсти на статистически институт. Те само това правят, вадят статистика.
21
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се въведе закон в който да пише. При 5 акта неплатени и при продължаващи нарушения каквито са в случаят водача се лишава от правоуправление за 5 години и задължително се явява на проверочен изпит. Ако водача след тези 5 години продължава с нарушенията му се отнема книжката до живот. Ако след отнемане на свидетелството за правоуправление продължи да се прави на шофер му се конфискува автомобила и отива на топло за 5 години. Ето това е закон който ще намали нарушители и убииците на пътя!
20
14
 
6
 
! Отговори
Мат'рял от Азия преди 6 години
На *** бедняка ще му вземете скъсаните ***.
19
1
 
28
 
! Отговори
Lannister преди 6 години
Да се пробват в Западна Европа да карат така. Ще им хареса много.
18
0
 
38
 
! Отговори
Млад шофоьр преди 6 години
От тази статистика се вижда колко е безсилна държавата срещу тези нарушители, обаче ако не дай си боже, не си платиш кредита - ЧСИ-то идва веднага и за 200 лева да е. Та питам защо за 10000 лева дължими на държавата няма кой да ги събере ? А най-тъжното е, че българина не възприема института на глобата, като възможност за поправка без да се стига до присъда и затвор, защото няма толкова затвори, колкото шофьори за затвора има.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекордьори по статистика. Вместо да смятат колко глоби и фиша има някой рецидивист, просто да му изземат имущество на стойност глобите и ефективна присъда. Затвор и изземване - само така ще има ефект.