Рекордьор до рекордьора на пътя: Един с 26 акта за ден, друг с 11 бона глоби

Друг пък има 28 акта за нарушения, но никога не е имал книжка
27 окт 2017 12:16,
39
Рекордьор до рекордьора на пътя: Един с 26 акта за ден, друг с 11 бона глоби
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Рекордьори по пътни нарушения в Шумен си получиха фишовете - сред тях има мъж с 26 електронни фиша, връчени му само за ден , както и шофьор с глоби за почти 11 000 лева.

41-годишен мъж бил поканен в сектор "Пътна полиция" след като при извършена проверка станало ясно, че има невръчени електронни фишове. На място му били връчени 26 фиша.

Още по темата

Почти всички били за превишена  скорост, а наложените глоби за установените нарушения са в размер на 3690 лева, пише "Дарик".

До момента не са платени. Освен наложените глоби с фиш водачът има и съставени актове за различни нарушения.

Друг рекордьор, 47-годишен жител на село Царев брод, пък е един от големите нарушители на Закона за движение по пътищата в Шуменско. Мъжът е правоспособен от 2003 година.

За 11 години контролните органи са му съставили 41 акта за различни нарушения. Наказателните му постановления са на стойност 10 589 лева.

Най-често е бил установяван да шофира с превишена скорост, дори  и след като му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Установяван е да шофира и след употреба на алкохол.

Нито една от наложените санкции не е платена. През 2014 година има съставени две глоби с фиш на стойност 30 лева, те също не са платени.

7720  лева пък са задълженията на 28-годишен мъж от село Друмево. Той никога през живота си не е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство , но това не му попречило да шофира.

28 акта са му съставени за времето от 2007 до 2017 година. Водачът е установяван в рамките на един ден на две различни места – В Шумен и село Друмево да управлява след употреба на алкохол, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, и с нерегистриран по надлежния ред автомобил.

41-годишен мъж от село Габрица също нарушил ограниченията на скоростта и бил засечен от камери на Пътна полиция пет пъти през месец юни и юли. Издадени са му електронни фишове за нарушенията.

Мъжът е глобяван с фиш общо 13 пъти, като глобите му са на стойност 2420 лева, платени от тях са  150 лева.
Съставени са му актове за установени административни нарушения в размер на 5100 лева. Той е платил 1880 лева от влезлите в сила наказателни постановления.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: шуменКАТглобифишове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
25
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Законът поощрява такива противообществени прояви. Глобите имат 10 годишна давност, после "горят". Такива задължения трябва да се събират още на следващата година, да се спират от данъците или при упорит отказ за плащане - затвор от отворен тип, трудова повинност докато си плати глобите и след това - навън.
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не сте го търсили досега? За нарушения от преди повече от 2 години ще го хванете за дедовия. Та тези уж хиляди ще се окажат нещо от порядъка на стотина лева. А за шофиране при отнета правоспособност е необходимо полагането на обществено полезен труд или затвор.
14
2
 
36
 
! Отговори
И преди 6 години
Реторичен въпрос, защо пияни и без книжка шофьори не са прибрани на топло ? Или чакаме да блъснат и убият някого за да може горната статия просто да влезе другата рубрика ?
13
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До ИНе позна, Шумен(ско)
12
4
 
2
 
! Отговори
И преди 6 години
като гледам, пак всичките са от Пловдив, а?
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са ГЕРБ , защото са ги задължили тези шофьори да карат бързо и да не си плащат глобите , за да има какво да плюят БСП. Все пак другарите преди дни наводниха няколко села за да пазят рибата на сина на другарката общински съветник от БСП . Ето това е грижа за законноста .
10
1
 
35
 
! Отговори
решение преди 6 години
Конфискуване на автомобила и обществено полезен труд(почиатване на речни корита,залесяване и подобни) за изплащанена актовете за нарушения.
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички глоби след 1 година да се продават на колекторски фирми. Онези знаят как да си вемат парите
8
0
 
39
 
! Отговори
rastafar преди 6 години
Това само показва колко е безпомощна държавицата и защо полицията няма никакъв авторитет! Е как да уважаваш институциите при тези данни?
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това показва ка не работят държавните институции. Глобата е, за да се поучи човека, че е сбъркал. При нас обаче човекът не се уведомява, за да може да се съберат еднотипни нарушения. С цел печалба от глоби. Напрактика винаги могат да метнат на абсолютно прав извънградски път едно ограничение 60км/ч и да сложат камера, и ако човек пътува оттам за работа, в един момент ще се окаже че работи само за КАТ.
6
2
 
29
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Като не си плати 2 акта да му свалят номерата. "Много е трудно" да се измисли,няма що! Другия вариант е,като убие три ученички на пешеходна пътека да се сетят да го потърсят.
5
0
 
27
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
За такива индивиди от нечовешки произход е необходимо отнемане на имушество, обществено полезен труд (за да си избие държавата разходите по отглеждането им в затвора) и затвор. Денем да копат градинки, вечер в кауша ! Кривнат ли пак, сопата !
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до тук само статистика ... какво реално се случва по нататък е въпроса?
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
превишена скорост, с отнета книжка иии тези актове като не ги и плаща с какво точно го плашат????
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с бебешка количка на зелен сетофар , никакво предимство за пешеходеца , по-добре предайте знаците и светофарите на вторични .
1
1
 
35
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Вкарвайте ги в затвора, или ще чакате да убият някой ?