Митничари задържаха контрабандни дрехи и парфюми

Стоката била в украински автобус, минаващ през Дунав мост 1
31 окт 2017 19:34, Анисия Иванова
3
Митничари задържаха контрабандни дрехи и парфюми
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха близо 2000 различни по вид текстилни изделия и над 100 парфюма, носещи логото на известни търговски марки, при проверка на микробус на Дунав мост 1.

Проверката била на 27 октомври сутринта, когато микробус с украински регистрационен номер, пътуващ от Турция за Украйна, се явил на трасе изход на ГКПП-Дунав мост 1.

По метода "анализ на риска" превозното средство и багажът на пътниците са селектирани за щателна митническа проверка. В хода на проверката в товарния отсек под третия ред седалки и в естествени кухини на тавана на микробуса са намерени текстилни изделия и парфюми. 

Сред извадените от укритията текстилни изделия са стотици дънкови панталони от марките Zeo Basic, Ricoss и Red Man. Освен това контрабандните пакети съдържат дамски поли, рокли и пуловери.

Намерените парфюми носят лого на марките "Therre D'Hermes", "Dolce & Gabbana", "Gucci", "Chanel №5", "Giorgiio Armani" и др. Открити са и фактури, че стоката е закупена от Турция и внесена контрабандно на територията на страната.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе. Двамата шофьори са задържани с прокурорска мярка за 72 часа. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Румен преди 6 години
точно него ще хванат,ми да...само да се разходиш по пазара в Димитровград и ...половината ще затвори веднага