Задържаха 10 души при акция, правили фалшиви паспорти

Бандата ги изготвяля в две работилници в Пловдив
3
Задържаха 10 души при акция, правили фалшиви паспорти
Снимка: МВР

Организирана престъпна група за изготвяне и разпространение на фалшиви документи за самоличност е неутрализирана при спецоперация на територията на Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол.

В рамките на операцията са задържани 10 участници в престъпната схема, 8 от които криминално проявени, съобщи пресцентърът на МВР.

Разкрити са общо две работилници за изработка на неистински официални български, френски, украински, немски, австрийски, италиански, испански и други документи. От тях са иззети голямо количество както готови, така и недовършени неистински документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите.

Шест от лицата са задържани на територията на Пловдив, където полицаите са извършили претърсванията на шест адреса и шест моторни превозни средства.

Една от работилниците се намирала в апартамент в жилищна сграда, откъдето са иззети множество готови и недовършени чужди документи, компютри, принтери, ламинатори, печатни плаки, машина за топъл печат и др.

Другата работилница била обособена в офис на фирма, където са намерени лазерен принтер за гравиране, компютърна конфигурация, флаш памет с предпечат на български и чужди документи и изображение на 50 евро. В два от автомобилите полицаите намерили неистински български паспорти, лични карти и свидетелство за управление на МПС.

На един от адресите в Пловдив е открито и голямо количество наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на канабис. Друг съучастник в групата е задържан на територията на гр. Стамболийски. При процесуално-следствени действия на адрес в града са открити и иззети неистински документи.

Фалшиви документи, снимки паспортен формат с данни на лица и компютърна конфигурация, открили служителите на ГДБОП и при претърсване на апартамент в Русе Там също е задържан член на престъпната група. Негов "колега" е установен и задържан и на територията на Стара Загора, където полицаите са претърсили адрес и лек автомобил. От дома те иззели неистински документи, снимки паспортен формат с данни на лица. Техен съучастник е арестуван в Ямбол.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение "парична гаранция".


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
warning преди 1 година
наскоро засякохме служителка от паспортна служба следена като съучастничка на крадци на имоти и крадяща лични документи от граждани при получаване на нови..Обемно обсебващото поле на починал ограбен човек което я следи постоянно вече няколко години е същото както на крадци на имоти ползващи агенцията по геодезия..
пазете си личните документи от престъпниците от паспортни служби
1
2
 
19
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Кой знае какво станало.Дайте им по една условна и да си ходят