Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!

Само на 25 октомври младежът качил във FB 16 снимки с религиозно съдържание
Обновена: 2 ное 2017 07:52 | 2 ное 2017 07:00,
128
Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!
Снимка: "168 часа"

Аз съм избраният! Това казвал на родителите си в последните дни преди трагедията с него Калоян Милев.

18-годишният младеж преби медицинска сестра в "Пирогов" в петък вечерта, а няколко часа по-късно полетя от 6-ия етаж на сграда в центъра на София. След няколко дни почерненият му баща предположи, че синът му е станал жертва не секта.

Това предположение се споделя и от приятелката на Калоян, Симона.

"По всевъзможни начини се опитах да му помогна, но бях безсилна. Отнеха ми го.", казва момичето пред "168 часа".

Тя не е чувала от самия Калоян, че е в секта, но сама започнала да се съмнява в това.

Още по темата

"Една седмица преди края той спря да ме търси безпричинно. Това го е направил явно, за да не ме нарани толкова много", смята момичето.

Съмненията й се подсилили и от снимките с религиозни послания, които Калоян качвал във Facebook. Първият подобен пост младежът публикувал на 10 октомври, а от 18 до 25 октомври не е пропуснал нито ден, в който да не сложи цитат от Библията.

"Устойте на дявола и той ще избяга от вас. Елате по-близо до Бог и той ще дойде по-близо до вас. Измийте ръцете си, грешници, и пречистете сърцата си, двуличници!", гласи едно от посланията на снимка, качена от 18-годишния младеж.

Само на 25 октомври от 7,00 сутринта до 15,00 ч следобед той е качил в профила си общо 16 снимки с религиозно съдържание, като по-голямата част от тях са цитати от Библията, а другата са мисли за живота, обвързани с вярата. Това бил и последният ден, в който Калоян проявил активност в профила си в социалната мрежа.

"Тези снимки, с които е запълнил целия си профил, ме подтикнаха да се запитам дали някой не го кара да мисли постоянно за религията и ако е така - кои са тези хора, които го принуждават да го прави - спомня си приятелката му. - Аз сама се сетих, че може да е станал част от секта. Започнах да му обяснявам, че нещата не са така, както той ми ги представя. Единственото, което той ми каза, беше, че аз не го разбирам и не разбирам нищо от това."

Лично към нея Калоян по никакъв начин не бил променил отношението си. Дистанцирал се само през последната седмица. Симона не е усетила напоследък приятелят й да е притеснен.

"Ако беше така, щях да забележа. Единствено тази прекалена отдаденост към религията не я разбирах", разказва още тя.

Момичето не знае дали младежът не е давал пари на "тези хора", както самата тя ги нарича. Той никога не е казвал, че те искат нещо конкретно от него.

Симона отхвърля и твърденията, че поведението на Калоян в последните дни се дължало на това, че той е употребявал наркотични вещества.Тя е категорична, че той никога не ги е вземал. Пушел единствено марихуана и то рядко.

Тя не може да каже дали тайнствената група го е подтикнала към самоубийство, но е сигурна, че той сам не би взел подобно решение: "Все пак това е част от сектата - тя убива".

Именно поради неадекватното му поведение на 27 октомври родителите на Калоян го водят в "Пирогов".

"Не беше агресивен, когато го докарахме със съпругата ми в болницата - сподели Иво Милев. - Това можем и да го докажем. Имаме видеоклип, който реших да направя, за да му покажа до какво състояние се е довел от нещата, които е взел, след като се стабилизира. От изследванията стана ясно, че синът ми е употребил марихуана."

По думите му младежът е тренирал бокс, плуване и фитнес, но в един момент спрял. Прекратил излизанията и с приятелите си, което било доста необичайно. Пред родителите си той започнал да говори често за Господ и дявола.

"Аз съм избраният", им казал веднъж той.

"Детето ми. Само заради него ще намеря изродите, които го убиха", каза разстроен бащата на Калоян.

Според него синът му не се е развързал сам, а някой друг му е помогнал и така е успял да избяга. Бащата твърди още, че Калоян не се е самоубил, а е бил бутнат.

По думите му младежът не е наркоман и е сигурен, че никога не е употребявал наркотични вещества. Момчето било много запалено по спорта и гледало винаги да е в добра физическа форма.

Сред приятелите си младежът е известен като Калата.

"Той беше голям фен на футболния отбор Левски - разказват близки на момчето. - Това му е по наследство от баща му, който също е верен привърженик на "сините". Под голям фен не разбирайте ултрасите, които ходят по стадионите, за да правят конфликти и да се бият. Той беше много спокоен и нищо не можеше да го извади от равновесие. При проблеми между приятелите му той никога не заемаше страна, за да не стане спорът още по-голям."

Компанията му все още не може да повярва, че Калоян е ударил медицинската сестра от "Пирогов" с юмрук в лицето, а след това я е оставил да лежи на пода в безсъзнание. "Това сякаш не е той. Калата не прави такива неща. Той не бие хора, дори с думи не ги напада", твърдят близките му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
11
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Какви *** са го убили, бре!? Скочил е сам, след като е пребил медицинско лице... Наркоманска работа! Избраният бил! Явно, избраният да скочи!
81
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са резултатите от седесарската демокрация. Поколението на демокрацията - *** вследствие на "американските ценности".
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви дроги и секти няма намесени тук.Просто момчето е отключили шизофренен пристъп-това е било дебюта.Аке се проследи родата му сигурно ще се намерят и други такива случаи!
79
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог наистина съществува, също ,дявола. А момчето е повярвало в Бог и е цитирали Библията. вярвам, че душата му е при Бог. Библията не я четат сектанти, с християни, но който е заблуден, как да му обясниш...1
78
4
 
7
 
! Отговори
Един преди 6 години
За какво си избран бе, льoльо?
77
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятен полет!
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бият си една инжекция марихуана и не знаят какво правят после!
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че си ти да ни кажеш, че не вредяла, марихуаната- дори не синтетичната убива мозъчни клетки и води до шизофренни състочния. Медицински факти - на както на теб ти се иска.
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано Господ му прости и дано новините престанат да експлоатрат нещастието на хората.
73
22
 
16
 
! Отговори
Коне с капаци преди 6 години
Абе много сте ми смешни всички пенсии и заблудени необразовани типове дето само като чуят термина "марихуана" и разпенват муцуните...Пуша трева вече 13 години и то немалки количества и мога да ви кажа че само по себе си не вреди. Имам добре платена работа, мега много приятели и живея на добро място. Щастлив съм и нямам наченки към насилие (а напротив). Никога няма да осъзнаете че самото ви отношение към тревата прави мафиотите богати щото тях ги устройва да мразите и да ви е страх:) Овцички :)
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
грях, както и употребата на наркотици... Избраните търпят а пост и молитви не се самоубиват. Изборът от кои да бъдеш в крайна сметка е твой, независимо от възрастта.
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата трева е синтетична и е напълно нормално да откачиш завинаги от нея. Дрогата, алкохолът, цигарите отварят вратите на съзнанието на хората и те лесно биват обсебени от дяволски изчадия- които карат хората да убиват, да се самоубиват и тнт, тоест взимайки каквато и да е наркотична субстанция може да те отведе право в ада. Всеки може да гледа клипове на хора надрусани с флакка - вижда се ясно демонично присъствие. Ако родителите на момчето знаеха що е вяра, то би знаело,че самоубийството е
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разкарайте престъпните секти
69
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
Истината е, че дрогата и простотията не прощават. Тъжно е така да се пише под статия за умряло момче, НО то е просто едно от многото доказателства за това. В друга статия пък ще е катастрофа или сбиване и т.н. Хората трябва да разберат, че ако искат децата им да имат шанс в живота, трябва да ги възпитат. Но няма как да дадеш нещо, което го нямаш.
68
2
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Част от тези вируси са проникнали в културата ни и правят цялото общество по-податливо. За какво търсите секти, докато легализирате проституцията и смяната на пола, вие очаквате злото да работи само чрез религиозните догми, то работи и чрез културата, политиката, образованието. Религиозните секти могат да бъдат опасни, но държавната църква рядко ги преследва. Тя обикновено преследва конкурентните "секти", с които често няма никакви различия по буквата, а просто не са й подчинени.
67
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65,не си прав, защото религията ти слага хомота и те прави роб още от малък. кара те да мислиш в релси, и да спазваш изкуствени правила - ежедневно кръстене, ритуали, свещи, изповед, четене на коран, библия, тора.. всичко това са глупави суеверия. да не говорим за понятията грях и тн... които са направо отровни за едно дете.
66
0
 
3
 
! Отговори
robin преди 6 години
истината е ,че няма адекватни или никакви мерки за такива състояния по болниците! все пак е стигнал до там! обикновено до 95 % от тези случаи се развиват в къщи, далеч от погледа на съседи и общественото внимание!предполагам че доста родители са се сблъсквали с такива състояния, но проблема си остава в къщи! и остава последната мярка, връзване, агресия и .....
65
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Християнски ценности...
64
3
 
27
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 6 години
Всички са прекрасни и добри деца преди да ги удари хормона, да почнат да пият и да се бият, да зобят стероиди и наркотици и света да им стане крив щот не става това което им се иска. Затворите са пълни с "прекрасни" пораснали деца станали престъпници и всеки ден ставаме свидетели на наглост и агресия от точно такива деца. Време е да започнем да наричаме нещата с истинските им имена и да търсим решението във възпитанието и образованието! Мир на душата му!!!
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Авторката, имате ли деца? А, ако на вашето дете се случи, не дай Боже, такова нещо, и четете това и коментарите за мъртвото си дете, как ще се почувствате? Има просто правило- не прави на другите това, което не искаш да се случи на теб.Спрете се вече, това е умрял човек, имайте малко срам...