Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!

Само на 25 октомври младежът качил във FB 16 снимки с религиозно съдържание
Обновена: 2 ное 2017 07:52 | 2 ное 2017 07:00,
128
Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!
Снимка: "168 часа"

Аз съм избраният! Това казвал на родителите си в последните дни преди трагедията с него Калоян Милев.

18-годишният младеж преби медицинска сестра в "Пирогов" в петък вечерта, а няколко часа по-късно полетя от 6-ия етаж на сграда в центъра на София. След няколко дни почерненият му баща предположи, че синът му е станал жертва не секта.

Това предположение се споделя и от приятелката на Калоян, Симона.

"По всевъзможни начини се опитах да му помогна, но бях безсилна. Отнеха ми го.", казва момичето пред "168 часа".

Тя не е чувала от самия Калоян, че е в секта, но сама започнала да се съмнява в това.

Още по темата

"Една седмица преди края той спря да ме търси безпричинно. Това го е направил явно, за да не ме нарани толкова много", смята момичето.

Съмненията й се подсилили и от снимките с религиозни послания, които Калоян качвал във Facebook. Първият подобен пост младежът публикувал на 10 октомври, а от 18 до 25 октомври не е пропуснал нито ден, в който да не сложи цитат от Библията.

"Устойте на дявола и той ще избяга от вас. Елате по-близо до Бог и той ще дойде по-близо до вас. Измийте ръцете си, грешници, и пречистете сърцата си, двуличници!", гласи едно от посланията на снимка, качена от 18-годишния младеж.

Само на 25 октомври от 7,00 сутринта до 15,00 ч следобед той е качил в профила си общо 16 снимки с религиозно съдържание, като по-голямата част от тях са цитати от Библията, а другата са мисли за живота, обвързани с вярата. Това бил и последният ден, в който Калоян проявил активност в профила си в социалната мрежа.

"Тези снимки, с които е запълнил целия си профил, ме подтикнаха да се запитам дали някой не го кара да мисли постоянно за религията и ако е така - кои са тези хора, които го принуждават да го прави - спомня си приятелката му. - Аз сама се сетих, че може да е станал част от секта. Започнах да му обяснявам, че нещата не са така, както той ми ги представя. Единственото, което той ми каза, беше, че аз не го разбирам и не разбирам нищо от това."

Лично към нея Калоян по никакъв начин не бил променил отношението си. Дистанцирал се само през последната седмица. Симона не е усетила напоследък приятелят й да е притеснен.

"Ако беше така, щях да забележа. Единствено тази прекалена отдаденост към религията не я разбирах", разказва още тя.

Момичето не знае дали младежът не е давал пари на "тези хора", както самата тя ги нарича. Той никога не е казвал, че те искат нещо конкретно от него.

Симона отхвърля и твърденията, че поведението на Калоян в последните дни се дължало на това, че той е употребявал наркотични вещества.Тя е категорична, че той никога не ги е вземал. Пушел единствено марихуана и то рядко.

Тя не може да каже дали тайнствената група го е подтикнала към самоубийство, но е сигурна, че той сам не би взел подобно решение: "Все пак това е част от сектата - тя убива".

Именно поради неадекватното му поведение на 27 октомври родителите на Калоян го водят в "Пирогов".

"Не беше агресивен, когато го докарахме със съпругата ми в болницата - сподели Иво Милев. - Това можем и да го докажем. Имаме видеоклип, който реших да направя, за да му покажа до какво състояние се е довел от нещата, които е взел, след като се стабилизира. От изследванията стана ясно, че синът ми е употребил марихуана."

По думите му младежът е тренирал бокс, плуване и фитнес, но в един момент спрял. Прекратил излизанията и с приятелите си, което било доста необичайно. Пред родителите си той започнал да говори често за Господ и дявола.

"Аз съм избраният", им казал веднъж той.

"Детето ми. Само заради него ще намеря изродите, които го убиха", каза разстроен бащата на Калоян.

Според него синът му не се е развързал сам, а някой друг му е помогнал и така е успял да избяга. Бащата твърди още, че Калоян не се е самоубил, а е бил бутнат.

По думите му младежът не е наркоман и е сигурен, че никога не е употребявал наркотични вещества. Момчето било много запалено по спорта и гледало винаги да е в добра физическа форма.

Сред приятелите си младежът е известен като Калата.

"Той беше голям фен на футболния отбор Левски - разказват близки на момчето. - Това му е по наследство от баща му, който също е верен привърженик на "сините". Под голям фен не разбирайте ултрасите, които ходят по стадионите, за да правят конфликти и да се бият. Той беше много спокоен и нищо не можеше да го извади от равновесие. При проблеми между приятелите му той никога не заемаше страна, за да не стане спорът още по-голям."

Компанията му все още не може да повярва, че Калоян е ударил медицинската сестра от "Пирогов" с юмрук в лицето, а след това я е оставил да лежи на пода в безсъзнание. "Това сякаш не е той. Калата не прави такива неща. Той не бие хора, дори с думи не ги напада", твърдят близките му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
3
 
! Отговори
Иисус преди 6 години
Да е жив и здрав!
101
1
 
3
 
! Отговори
никой преди 6 години
Жалко за младежа. Според мен никога няма да разберем цялата истина дословно. Винаги съм бил скептичен и никога не съм вярвал на това което се пише и казва в медийте. Да почива в мир момчето.
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До NadiaЗа простотията не знам, но, видно от правописа - не сте особено образована!Не вярвам с употреба на трева положението да се промени, така че...;)
99
1
 
4
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Ама така Калоян е казал истината за свойте родители.Те настина са двуличници защото искат да прехвърлят вината на някой друг.А вината за смърта на детето им е тяхна.Какво са правили заедно при наркоманите от София Запад.
98
4
 
5
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Бог да го прости наркоманчето.Повечето наркомани като се надрусат и напушат приличат на шизофреници.А иначе агитката на София Запад си е наркоманска .Дано Библията която е прочел му помогне в другите прераждания.Тези от ИДИЛ и те са наркомани и вярващи едновременно и вижте какво правят по света за да отидат в рая.
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 101Думите "Aз съм избраният, двуличници!" не те правят дълбоко вярващ, а само човек с очевиден психиатричен проблем....уви...Дали шизофренията е била отключена от наркотиците или се е проявила и без тях - сега няма значение, едно болно момче си отиде нелепо от живота, а това е наистина жалко!
96
1
 
1
 
! Отговори
Nadia преди 6 години
До Коне с капациAz ne pusha treva-po prosta lim ot tebe!?
95
0
 
6
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
На всеки може да му изгори бушона, ако му се претовари инсталацията с наркотици
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джордано Бруно и великия Галилео Галилей също са били дълбоко вярващи по време на изтезанията
93
0
 
21
 
! Отговори
Твърдението на... преди 6 години
..приятелката за това, че първият религиозен пост на покойното момче е от 10.10 тази година е чиста лъжа, видно от фейса му поне от година по-рано той вече пуска подобни снимки.Твърденията на "близките", че не бил ултрас, също са фейк - и момчето, и баща му са ултраси на София Запад, гордо се самоопределят като "хулигани". Странно е и това, че бащата не знае за страничната дейност на кукловодите в София Запад, наркоразпространението.Много странни неща станаха, мисля....
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има синтетична трева. То и змийската отрова има лечебни свойства...
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че се продава и се пуши не означава, че е нормално. В Холандия нe скачат, могат да си изберат евтаназия - легално е, но пак виж им рейтинга на самоубийства и пак говори.
90
5
 
9
 
! Отговори
моше знае и не дава преди 6 години
няма нова трева - стара трева! конопът е един и доказано полезен и безвреден, за разлика от скъпите продукти на световната фармацефтична мафия! що е отнася до обезболяващия ефект на който е способен - мощен, безвреден повече от всички познати медикаменти, почти безплатен!!!
89
1
 
10
 
! Отговори
всичко живо е трева преди 6 години
клифърт саймък До Анонимен 79 - стига с тая марихуана бе, миналия месец бях в холандия - в амстердам се продава и пуши навсякъде, никой не скача и не се мисли за избран, всички се забавляват денонощно, пълно е с хора от целия свят! аз съм болен и на години, моето време е минало, пия по някоя бира. и докато тревата се пуши повсеместно в квартала в столицата, бирата е забранена по улиците!
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо тогаз не го държали в вкъщи или не са могли да го усмирят,но след кат го довели значи се е посмирил,не толкоз буйствал,но щом така се е опушил някои са непредвидими,какъв е бил повода-мотива да го вързват след тяхно съгласие кат те са могли в вкъщи да го вържат,не е необходимо специално легло за тази цел щом е буйствал или трошил,друго там,и отвързват за преглед,инжекции,ядене,тоалет,психотерапевт и още там възможно в отделението за лечение/престой,а в профил залагат служебно от друго място
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не видях някой да е показал съчувствие към жертвата на побойника. Иначе сте много великодушни и прощавате осакатявания, убийства и т.н.
86
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВярващИли Вярващ, или Мислещ - и двете не може.
85
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За подтикване към вземане на опиати и разпространение на сектанска литература в Гелмания се наказва със съд.сектански църкви, сентоложи църква , анастасия са забранени.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 77 и аз съм с добра заплата и съм пенсионер. Тоя където ти дава тия пари е сигурно по дърпа, повече от теб.И така сте се събрали.Та един нормален човек няма и внимание да ти обърне.
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕдинD Грешка, не си един, многосте такива като теб и това е проблем. Да сгрешил е , набил е сестрата, а ти, който хвърляш камъка по мъртви,я с какво си по-добър от него?Или не се питаш такива неща. що за удоволствие да коментираш и да се правиш на велик с паметта на починал НЕПОЗНАТ .Ти човек ли си? А искаш ли да бъдеш?