След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...

Турските граничари забравили да му поставят определен печат в паспорта
3 ное 2017 10:08,
110
След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...
Снимка: архив Булфото

Разкъсване на устната, посинено око и разкъсани дрехи. Това са последиците за български гражданин, който беше пребит от турски граничари на пункт "Лесово.

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани". Това разказа българинът, бит от турски граничари на българска територия. Случката е от  граничния пункт "Лесово".

Още по темата

Той разказа, че безпроблемно е преминал граничния пункт откъм турска територия и всичко е било наред. 

"Докато си чакахме реда на гише "Дезинфекция" от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око", разказа мъжът пред "Нова тв".

"Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна", допълни пострадалият.

Впоследствие той разбира, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт.

Случаят коментира и външният министър Екатерина Захариева.

"Колегите от Гранична полиция веднага са реагирали по повод боя над български гражданин от турски митничари", посочи тя пред bTV.

Захариева уточни, че вече е получено извинение от турска страна и прокуратурата разследва случая.

Инцидентът е от 29 октомври. Сигналът е подаден от служителка на банково гише, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начинът на влизането им на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41Нека да се изолират още и още от Европа и света
33
2
 
5
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Мандрилска азиатщина, вече непоносима за Европа, Америка, Австралия, Япония
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът в България е в липсата на реформи. И посланниците ни не струват и дипломатите ни. Всичко е както едно време. Човекът - Българинът го нямат за нищо. България я нямат за нищо. Това важи и за политиците. Това е именно комунистическото мислене. Без Българи няма България. А комунистите мачкат българите, дават им мизерни заплати, по всякакъв начин ги унижават и ги гонят от Родината. Това си е комунизм на 100 %.Каква демокрация?
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е задължитетлно да знае. Едно време когато учих висшОТО, имахме 2-3 колеги с подобни турски имена, но не знаеха една дума на турски. А може пък, представи си да е с чеченски произход или някакъв подобен, ахахах и тогава ще знае руски и чеченски, но не и турски....Примери на българи с турски имена незнаещи турски:Каракачанов, Джамбазки, Сидиков, Солаков, Абаджиев, Налбантов, Гемеджиев, Дерменджиев и т.н.и т.н.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България няма да реагира. И тук не става въпрос дали е от турски произход или от някакъв друг. Просто такава е традицията в България от комунистическо време. Хората не са важни в България.Румъния например, ако и да е минала през комунизъм, си оправи положението и вече си държи на гражданите. Русия вече ако и тя да е минала през комунизъм видяхте как реагира на сваленият руски самолет, ако че беше в турско въздушно пространство навлязъл за кратко.Тук си продължава комунизмът в това отношение.
29
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
така се започва с един невинен печат да се пробва как ще деистват бьлг граничарисега видяхме как са деиствали гледали са безплатен сеир хаиде сега цялата смянааут от дьржавната хранилка и с мотиките кьм полето сега започват изводите от тазисценка готовност за самоотбрана координация сьс службите задьржане на вьпроснителица до изясняване на случая и т=н сега са трима а триста а 30 000 и т=н
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Дулово няма хора незнаещи турски.Знае, няма как да не знае.Турски не знаят помаците, и то само по възрастните. Сега децата в училище вече учат свободно избираемо. Но помаците иначе не говорят вкъщи на турски за разлика от турците. Но вече те пък, ако и да са българи по етнос, си пращат децата на уроци по турски и си потурчват децата. И това се прави съвсем съзнателно. А държавата нехае.В Дулово няма помаци. Има турци и "шведи", за българи не знам, може и да има."Шведите" също знаят езика.
27
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38В Турция ходят много и много нормални български граждани - и етнически българи, и етнически турци. Страната е хубава, хората са дружелюбни, има за какво да се ходи там. Надявам се подобни нелепи инциденти да не помрачават добросъседските ни отношения!
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който ходи в турция заслужава бой !
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой нормален човек ходи в турция ? Само турци ходят в турция, сега плачат че ги бият.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не е задължитетлно да знае. Едно време когато учих висшОТО, имахме 2-3 колеги с подобни турски имена, но не знаеха една дума на турски. "А има ли вероятност да е пomak?
23
0
 
21
 
! Отговори
странно е преди 6 години
Първо този израз Български Турчин е грешен,не може да си Българин и Турчин,правилното название е Български гражданин от Турски произход,но това е без значение от кой етнос е пострадалия,скандалното е че чужди длъжностни лица нахлуват на наша територия и бият човек а не са задържани за това от нашите власти,това е проблема.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако нашенецът наистина се казва Алиосманов, би трябвало да е разбрал какво му казват турските граничари."Не е задължитетлно да знае. Едно време когато учих висшОТО, имахме 2-3 колеги с подобни турски имена, но не знаеха една дума на турски. А може пък, представи си да е с чеченски произход или някакъв подобен, ахахах и тогава ще знае руски и чеченски, но не и турски.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Е, ако това е истина - много жалко! И трябва да е първа грижа на българското правителство да положи всички усилия българските граждани - етничеки турци - да не бъдат третирани по унизителен начин, било то в Турция, България или където и да е по света!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ви сега добрите отношения на Бойко с турците. Те ви сега управление на националистите мишоци.
19
2
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 6 години
И какво смешно има в това, че турски граничари са били български гражданин от турски произход на българска територия / пък и на турска да е - подобно нещо е недопустимо, ако не са налице някакви специални обстоятелства!/ ? Как въобще е възможно това да се случи? Трябва да си защитаваме гражданите, ако искаме да имаме нормална държава! Един български турчин не е по-малко български гражданин от всеки друг!Много жалка история, срам за институциите ни е тяхната прекомерно тиха реакция!
18
8
 
2
 
! Отговори
Бай Хасан преди 6 години
Добре че не ял и сикищика
17
1
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Интересното е, че както твърдят някои колеги тук, че човека се казва Алиосманов, а не е разбрал какво му казва граничаря! Доста пъти съм минавал от Лесово, там за да направиш паспортен контрол трябва да сленеш от колата и да отидеш до гишето, не е както Капъ Куле или Хамзабейли! Не са хубави работи ама случва се!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе всичко е разбрал той. Знае турски какво не е разбрал?Те турците на границата верно се държат малко по-строго с нашенци от турски произход, но такива са явно там порядките. Нашите турци ги смятат за втора ръка хора. И в посолството в София като отидеш и се държат с българските турци зле. Ако вече си турчин от Турция е съвсем друго. Всички се държат зле с турците от България, и в магазини в Турция.Вече ако си българин от България се държат добре, защото си чужденец.Въобще странна работа.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нашенецът наистина се казва Алиосманов, би трябвало да е разбрал какво му казват турските граничари.Защо не се е върнал, един Господ знае.