След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...

Турските граничари забравили да му поставят определен печат в паспорта
3 ное 2017 10:08,
110
След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...
Снимка: архив Булфото

Разкъсване на устната, посинено око и разкъсани дрехи. Това са последиците за български гражданин, който беше пребит от турски граничари на пункт "Лесово.

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани". Това разказа българинът, бит от турски граничари на българска територия. Случката е от  граничния пункт "Лесово".

Още по темата

Той разказа, че безпроблемно е преминал граничния пункт откъм турска територия и всичко е било наред. 

"Докато си чакахме реда на гише "Дезинфекция" от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око", разказа мъжът пред "Нова тв".

"Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна", допълни пострадалият.

Впоследствие той разбира, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт.

Случаят коментира и външният министър Екатерина Захариева.

"Колегите от Гранична полиция веднага са реагирали по повод боя над български гражданин от турски митничари", посочи тя пред bTV.

Захариева уточни, че вече е получено извинение от турска страна и прокуратурата разследва случая.

Инцидентът е от 29 октомври. Сигналът е подаден от служителка на банково гише, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начинът на влизането им на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този не му пишат името, значи е от боята
13
2
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
1. Съжалявам за това, че нашенецът е ял бой.2. Смешно е, че някой хем е виновен, защото е забравил да си свърши служебната работа с теб, хем идва да те набие по този повод.3. Поучително е.Вероятно са му са му казали, че трябва да се върне, но той не е разбрал и се е наложило да го връщат "зорноволно". Затова мисля, че трябва да вземем пример от тях.Някои български граждани не разбират какво значи да се интегрират. Затова спрямо тях трябва да прилагаме методите на комшиите- "Бия те за добро!"
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българският гражданин се оказа от турски произход.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега трябва да има денонощен военен пост на това място. Ако турци пак нахлуят в България да ги стрелят на месо! След това ще им се извиним.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе зле са турците.Ама те ако са зле то българите как са?Като слезеш от самолета в Истанбул и тръгнеш към центъра от двета страни на пътя е пълно с цветя, озеленяването е много добро, тревата е окосена прясно, и даже по ел. стълбовете има саксии на три етажа с цветя, които са цъфнали. Всичко ти показва, че си дошъл в държава, където си държат на името, имат пари и поддържат.Като слезеш от самолета в София и тръгнеш към центъра, от двете страни на пътя едни ливади неокосени и буренясали. "ЕС".
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставки във Външно! Къде спят, а не протестират по официален път?!?
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те там без причина не бият.И не е било защото не е дал 50 евро рушвет на "граничаря", както тук биха турчин, че не желаел да плати рекета.
7
8
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Тоя се е объркал че се намира в толераска Европа и нещо е казал нагло. Ако само устната му е разкъсана а халката здрава, да пали свещ сяка година на тая дата.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички медии услужливо не задават правилния въпрос!Защо външно министерство не реагира?!Защо още няма подадена нота?Защо ББ мълчи?!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От към пилони и знамена сме го докарали. Но пътищата са трагедия. Като влезеш в Турция все едно си на запад, пътищата са хубави, около пътя тревата е окосена. Като влезеш в "ЕС" (България) и... "Мама мия перке!"...Иначе може да се вземе пример от гърците и турците по отношението на знамената. В Гърция и Турция нявскъде по градовете и селата е пълно с национални знамена.Е, те там не са имали комунизъм, който да забранява родолюбието.
4
0
 
20
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 6 години
ВАЖНОТО ЧЕ ТУРЦИТЕ МОГАТ ДА НИ БИЯТ НАВСЯКЪДЕ И НА ТУРСКА И НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ,КОЕТО МНОГО ЛОШО ГОВОРИ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ДЪРЖАВНОСТА КАТО ТЕРИИТОРИЯ !! НЕСЕ ЛИ РАЗБРА ОТ НАШИТЕ "ПОЛИТИЦИ"ЧЕ НЕЩЕ ГРАНИЧНИ ПАДАРИ НА ГРАНИЦАТА НИ ,А САМО И ЕДИНСТВЕНО РЕДОВНА ВОЙСКА КАКАТО БЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ !!!
3
0
 
32
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Погледнете снимката къде е Турското КПП а къде чак навътре е Българското!остава въпроса защо нашите граничари не са задържали биячите нарушители на нашата граница!?
2
2
 
31
 
! Отговори
! преди 6 години
Какво значение има "Алиосманов" му е фамилията ,но въпроса е че бият бг гражданин и нарушават границата и извършват нападение на бг гражаднин на наша територия ... ама за теб п важното е "Алиосманов" -още си в началните класове на развитие !!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сутринта по една телевизия битият каза, че турските граничари са викали нещо на турски, което за него си останало неразбрано. С други думи, едва ли е е български турчин.