След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...

Турските граничари забравили да му поставят определен печат в паспорта
3 ное 2017 10:08,
110
След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...
Снимка: архив Булфото

Разкъсване на устната, посинено око и разкъсани дрехи. Това са последиците за български гражданин, който беше пребит от турски граничари на пункт "Лесово.

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани". Това разказа българинът, бит от турски граничари на българска територия. Случката е от  граничния пункт "Лесово".

Още по темата

Той разказа, че безпроблемно е преминал граничния пункт откъм турска територия и всичко е било наред. 

"Докато си чакахме реда на гише "Дезинфекция" от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око", разказа мъжът пред "Нова тв".

"Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна", допълни пострадалият.

Впоследствие той разбира, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт.

Случаят коментира и външният министър Екатерина Захариева.

"Колегите от Гранична полиция веднага са реагирали по повод боя над български гражданин от турски митничари", посочи тя пред bTV.

Захариева уточни, че вече е получено извинение от турска страна и прокуратурата разследва случая.

Инцидентът е от 29 октомври. Сигналът е подаден от служителка на банково гише, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начинът на влизането им на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари