След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...

Турските граничари забравили да му поставят определен печат в паспорта
3 ное 2017 10:08,
110
След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...
Снимка: архив Булфото

Разкъсване на устната, посинено око и разкъсани дрехи. Това са последиците за български гражданин, който беше пребит от турски граничари на пункт "Лесово.

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани". Това разказа българинът, бит от турски граничари на българска територия. Случката е от  граничния пункт "Лесово".

Още по темата

Той разказа, че безпроблемно е преминал граничния пункт откъм турска територия и всичко е било наред. 

"Докато си чакахме реда на гише "Дезинфекция" от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око", разказа мъжът пред "Нова тв".

"Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна", допълни пострадалият.

Впоследствие той разбира, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт.

Случаят коментира и външният министър Екатерина Захариева.

"Колегите от Гранична полиция веднага са реагирали по повод боя над български гражданин от турски митничари", посочи тя пред bTV.

Захариева уточни, че вече е получено извинение от турска страна и прокуратурата разследва случая.

Инцидентът е от 29 октомври. Сигналът е подаден от служителка на банково гише, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начинът на влизането им на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
0
 
! Отговори
Мария преди 6 години
АЛ ХАЯЧ Е *** ***.
73
10
 
7
 
! Отговори
АЛ ХАЯЧ преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСТТА НАЦИЯ!👍😅😂
72
7
 
16
 
! Отговори
до преди 6 години
Харчете парата___И една пробита стотинка няма да похарча в Пуйкистан, а тези "българи" и "гърци" са от онези с двойното гражданство.Те са вечно ненаяли се и ненапазарували да въртят далаверка.
71
11
 
8
 
! Отговори
seri преди 6 години
toz sigornogie napsuval
70
4
 
29
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Никой не ни е виновен!Държава, която не защитава правата на гражданите си и народ който не уважава себе си не ще бъде уважаван от никой!
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е воновна
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Не вярвам че всичко се е случило точно както описано в статия."---Забравили са (спестили ли са) да пишат колко пъти са го "обидили" турските граничари. Само с бой не е минало, ами е имало и ...
67
10
 
39
 
! Отговори
Османска дримперия преди 6 години
В Турция е забранено двойното гражданство. Изключение има само за нашите изселници и познайте защо? Защото трябва да идват да гласуват и вотът им да управлява България.
66
5
 
27
 
! Отговори
Харчете парата преди 6 години
До 81 за добросъседствоЗаповядай събота или неделя в AVM/MOL Edirne и ще се хванеш за главата.На всяка крачка българи и гърци ядат,пият и пазаруват в гр.Едирне/Турция като за световно.
65
7
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Tova nisto ne e,ste ima po golqm boi i.....
64
31
 
40
 
! Отговори
за добросъседство преди 6 години
Границата с Турция трябва да се затвори и да се премахне двойното гражданство,без това българи не ходят в Турция а само потурнаци.
63
20
 
44
 
! Отговори
Пурку преди 6 години
Това не е ли нападение над независима България? Навлизане нелегално на въоръжени лица от службите на Турция на българска територия и нападение на български гражданин, мисля че това е доста сериозен дипломатически и не само сканадал!!!
62
13
 
42
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Това наши граничари никога нямаше да го направят. Да се замислят БЪЛГАРИТЕ живеещи в България но милеещи за Турция, дали си заслужава да се "турчеят". Турция е една дивашка силно ислямизирана страна. Така че докато е време просто си признайте че сте БЪЛГАРИ но просто не сте християни.
61
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам че всичко се е случило точно както описано в статия.
60
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до отврат!Защо съм отвратителен? Защото не изповядвам вашата доктрина на ОМРАЗА към хората?По.маци бяха заселени в Разградско, Шуменско, Търговищко, Търновско- и сега е пълно. Тези, които се излагат сте вие! Излагате се с подлите цели, които преследвате.Спирам да се занимавам с лъжите, които пишете. Щом има прости кратуни, които да ви вярват на пропагандата- пишете и се самонахъсвайте помежду си.Дано това осмисли живота ви!
59
11
 
19
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
"ОТВРАТ" наистина си голяма отврат!Да ти напомням ли атентатите предшестващи "голямото" преселение?Даде им се шанс на тия които не се чувствуват българи,да приемат турско гражданство и да живеят в Турция.Сравни сега султана Ердоган ,който арестува светски настроените турци и ги праща в затворите и бай Тошо.
58
5
 
1
 
! Отговори
nina преди 6 години
коментарът му отдолу е към #66
57
18
 
12
 
! Отговори
nina преди 6 години
Човкът е прав,ти бъркаш.Не са заселвали никакви помаци в Лудогорието,те са си там още от преди Освобождението от турско робство.Точно въродителният процес се случи,защото имаше нелегално протурско брожение за автономия в района.Помашклото население е в Родопите,в Лудогорието не са помаци,български турци.
56
6
 
13
 
! Отговори
до отврат! преди 6 години
Отвратителният си ти,либерални еничарйу.И ние сме живи свидетели на тогавашните събития,когато турците тръгнаха да се цепят.А помаците не са в североизточна,а ги заселиха в централна северна България в предбалкана-ловешко,тетевенско...Поинтересувай се малко и после се излагай по форумите.
55
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27С турците в Бг всички се държат зле. Всички ги смятат за втора ръка хора.