Турските граничари биячи действали грубо. Но има извинение!

Решили, че има нещо съмнително, колата трябвало да мине през рентген
Обновена: 6 ное 2017 11:00 | 3 ное 2017 13:50,
95
Турските граничари биячи действали грубо. Но има извинение!
Валентин Радев. Снимка: архив, Булфото

Българският гражданин, който бе пребит от турски граничари, е искал да влезе в Турция, но заради забавяне се е отказал и е решил да се върне. Това е предизвикало проверката от страна на турските власти, обясни вътрешният министър Валентин Радев.

Той даде подробности, че нашият гражданин е искал да влезе в Турция, но на турската граница е имало проблем и не са успели да му сложат бързо печат. Отказал се да влиза в Турция и затова направил обратен завой през КПП-то. Турските граничари решили, че има нещо съмнително и решили този автомобил да премине през рентген.

"След 10-20 метра вече в нашата част те го настигат. Грубо са действали, непозволено и на наша територия. Те са се извинили и в момента има контактна група между двете страни и уверение, че граничарят ще бъде наказан", обясни Радев.

Още по темата

Министър Радев допълни, че един от граничарите е бил агресивен.

"Страхът му е бил да не бъде уволнен, ако не бъде този гражданин проверен. Даже сега нашият гражданин още виси непроверен в тяхната система и те молят да дадем данни за него", допълни той.

Външният министър Екатерина Захариева коментира, че нашата гранична полиция е потърсила разговори и обяснения от турските си колеги. В резултат е получила извинения и уверения, че ще се разследва инцидентът от тяхна страна и служителят, който си е позволил това, ще бъде наказан.

От своя страна от ВМРО остро осъдиха случая и настояват тези граничните полицаи вече да не бъдат допускани на територията на България.

"Да не забравяме, че българо-турската граница е външна граница на ЕС и този акт на насилие поставя под съмнение лоялността на Турция като държава, която е подписвала редица споразумения за охрана на границата на ЕС и недопускане на инциденти", коментира Красимир Богданов от "Обединените патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
20
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Наши управляващи пак си свалиха гащичките.
70
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вътрешният министър в ролята на адвокат на *** биячи!?!?!?! Е това ако не е пълен фарс здраве му кажи!!!!!
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4та застава...оперативен водач....хахахаЯсно е колко си виждал армия. 90а си бил на памперси още.
68
2
 
24
 
! Отговори
РККА преди 6 години
каква българска граница та ние нямаме такава от 30 год.
67
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турски въоръжени лица преминават на българска територия и пребиват българин ! За какво извинение говорите бе мааам .... Трябваше да са т.рупове отдавна и да бъдат показвани по всички телевизии надупкани, за да знаят останалите чужди бандитски групи как се действа
66
4
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Най е лесно да се дървим на Рунаците . Пред агите траем като ***.
65
3
 
19
 
! Отговори
няма извинение, преди 6 години
министър Радев! Те не са животни( хайвани), че да се БИЯТ! Господ( Аллах) им е дал дар слово, знаят английски(?) и други езици- да обяснят ЗАЩО са нахлули( ЗАБРАВИЛИ да сложат печат-ВИНАТА е ТЯХНА!!) Не извинение, а ОБЕЗЩЕТЕНИЕ трябва да платят и да ги УВОЛНЯТ! Така ли животински се държат и бълг. митничари, ако пропуснат да сложат печат: нахлуват в чуждата държава и бият- БЕЗ да ПРИКАЗВАТ?А българските митничари не са ли ги ПИТАЛИ ЗАЩО НАХЛУХА и БИЯТ/ИЛИ ГЛЕДАТ СЕИР? Ако е така- и двете служб
64
3
 
15
 
! Отговори
фгб преди 6 години
Интересно ,какво ли мислят служителите на реда за министъра си?На тях им се кани и репчи ,на турския митничар е готов винаги да му влезне в положението.Това му се вика май ***!Васил Левски как ли би въздал справедливост за министъра?
63
8
 
6
 
! Отговори
МНОГО преди 6 години
Много хора оправдават Инцидента с Незнание .*Веднага името и снимката на "българина"**Оффф, на турците даже и граничарите им са както трябва....**Айде стига ревахте за тоя маазен туурчинн контрабандист. Не е българин и си има стари разправии с турския митничар.*Не разбирате ли че България има ГРАНИЦА която не трябва да се Пресича от Чужда Армия .Не мога да схвана дали това вече Акция за завладяване на Територия или е тъпанарски акт .Мненията под мен трябва да се проверят от ДАНС за акция .
62
2
 
5
 
! Отговори
агент Павел преди 6 години
Сигналът за инцидента е бил подаден на 29 октомври около 07,45 часаНали се сещате кой минава по време на смяната (7.30ч. ) на митничарите?
61
2
 
22
 
! Отговори
Напълно нормално преди 6 години
Тази територия не е държава от близо 30 години. Разни платени политици разбиха цялата индустрия за тяхно лично облагодетелстване като продаваха огромни компании на цената на една къща. Българската армия притежаваща най-много танкове в региона бе умишлено унищожена, танковете, ракетите, оръдията и самолетите бяха нарязани.Сега санджака се управлява от престъпна шайка и ако султана реши може да прати една ловна дружинка, която ще окупира Софийския санджак за 2 дена.Европредседателите - хумор!
60
1
 
7
 
! Отговори
Искам преди 6 години
Веднага името и снимката на "българина"
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наште момчета виждат с техниката, че в ТИР на турска територия се качват 4 талибана.Уведомяват турските ербап служители.Минават 2-3 часа и тира си пристига тук с талибаните в товарното помещение. Защо тогава не проявяват отговорност и го прекарат през рентгена, а? А?!
58
5
 
4
 
! Отговори
така ли? преди 6 години
До ЛесовоА мама им мр.ъсна, кога им изнася са българи значи?
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оффф, на турците даже и граничарите им са както трябва....
56
10
 
4
 
! Отговори
Лесово преди 6 години
Айде стига ревахте за тоя маазен туурчинн контрабандист. Не е българин и си има стари разправии с турския митничар.
55
0
 
8
 
! Отговори
batmario преди 6 години
Предполагам че е имало нещо свързано с майките на митничарите и те са запалили мотора...
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само си представи какво ще се случи на български митничари, ако направят същото..Нищо няма да му се случи. Пият си кафето и пафкат цигарки заедно в почивките.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърът лъже! Освен това е *** и не разбира нищо от граничен контрол!
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като се съмняват, обажда се на българския си колега и казва - Комшу, този е съмнителен, вози нещо, проверете го... А не да идва тук като талибан. Не е изключено да имат стара закачка и нашият като е видял, че е на смяна да се е върнал.