Турските граничари биячи действали грубо. Но има извинение!

Решили, че има нещо съмнително, колата трябвало да мине през рентген
Обновена: 6 ное 2017 11:00 | 3 ное 2017 13:50,
95
Турските граничари биячи действали грубо. Но има извинение!
Валентин Радев. Снимка: архив, Булфото

Българският гражданин, който бе пребит от турски граничари, е искал да влезе в Турция, но заради забавяне се е отказал и е решил да се върне. Това е предизвикало проверката от страна на турските власти, обясни вътрешният министър Валентин Радев.

Той даде подробности, че нашият гражданин е искал да влезе в Турция, но на турската граница е имало проблем и не са успели да му сложат бързо печат. Отказал се да влиза в Турция и затова направил обратен завой през КПП-то. Турските граничари решили, че има нещо съмнително и решили този автомобил да премине през рентген.

"След 10-20 метра вече в нашата част те го настигат. Грубо са действали, непозволено и на наша територия. Те са се извинили и в момента има контактна група между двете страни и уверение, че граничарят ще бъде наказан", обясни Радев.

Още по темата

Министър Радев допълни, че един от граничарите е бил агресивен.

"Страхът му е бил да не бъде уволнен, ако не бъде този гражданин проверен. Даже сега нашият гражданин още виси непроверен в тяхната система и те молят да дадем данни за него", допълни той.

Външният министър Екатерина Захариева коментира, че нашата гранична полиция е потърсила разговори и обяснения от турските си колеги. В резултат е получила извинения и уверения, че ще се разследва инцидентът от тяхна страна и служителят, който си е позволил това, ще бъде наказан.

От своя страна от ВМРО остро осъдиха случая и настояват тези граничните полицаи вече да не бъдат допускани на територията на България.

"Да не забравяме, че българо-турската граница е външна граница на ЕС и този акт на насилие поставя под съмнение лоялността на Турция като държава, която е подписвала редица споразумения за охрана на границата на ЕС и недопускане на инциденти", коментира Красимир Богданов от "Обединените патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите защо не са гръмнали турския митничар? Така ли охраняват?
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Тук няма демилитаризирана зона! Една крачка да направиш и вече си на чужда територия, в случая на българска територия.Това е грубо нарушение от турска страна. Само си представи какво ще се случи на български митничари, ако направят същото.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНо този гражданин се е върнал, не е преминал границата!------Върнал се е, ама на половината път, щом още им виси в системата като непроверен. Бил е в ничията земя и оттам се е върнал.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Страхът му е бил да не бъде уволнен, ако не бъде този гражданин проверен." Но този гражданин се е върнал, не е преминал границата! ...Да ама не, преминал е границата, чакал е на гишето, което е на турска територия и когато е видял, че ще има проверки е тръгнал да се връща.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До разсъждения А ти как разбра? Или защото си в далаверата та ти е ясно? Като на човека не му излиза печата няколко пъти, няма да виси там цял ден! Негово право е да се върне. ако иска и на ръце ще ходи.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Страхът му е бил да не бъде уволнен, ако не бъде този гражданин проверен." Но този гражданин се е върнал, не е преминал границата! Може би сте щели да го гоните за проверка до София? Ако не сте ***, явно много си позволявате вече. Но бо.луците във властта ви позволяват всичко- да я имате България за ваша, а народа за рая. Ама не сме! Български юнак трае ама накрая като му писне...
45
3
 
4
 
! Отговори
разсъждения преди 6 години
Абе и на тоя "българин" не му е много читава работата. Тръгнал да влиза, после да излиза...то там на Лесово само далавераджии минават. Може да е показал българска карта, ама дали не е бил кафяв?
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на граничарчетата! Така се носи служба. Така се реагира когато видиш някой съмнителен който иска да влезе на твоя територия, но се плаши от проверките и иска да се върне. Още повече, че тръгва и да бяга когато му заповядаш да спре. Не да ги наказват, а трябва да ги наградят!!!!
43
4
 
1
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До бомбаджиящо се абиш бе, Корнелията е строила електората да пише коментари и да бичи минуси. Ще се пръснат горките като червени балони.
42
1
 
1
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
а таз карикатурка на снимката....кога
41
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Били го - лошо ама пък как добре си вършат работата момчетата а? Кога наш ще тръгне да гони некакъв за нещо - в другия живот.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Не е гаф, а сигурност, че нашата "граница" е врата у полето.
39
2
 
6
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Дай тебе да набият аз. Ще измисля извинение, че нещо си се отказал и си съмнителен и за това си виновен ти, а не биячите. Това е мислене на мутра - виновен си ти до доказване на противното. Ал Капоне би те прегърнал като син. Този е начело на МВР и чакате тази организация да защитава хората, а не мафиотите, има да чакате. От друга страна то бива навеждане пред Анкара бива ама то дъто Ви лъсна и ще го полират отвътре.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
срам! вече влизат да бият българите п/з границата, униформени с оръжие... алооооу министър или *** незнам, но си объркал реакцията бе...
37
2
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Докато турски униформени бият наш гражданин на наша територия, къде е гранична полиция?! Знаете ли кога ще ни пуснат в Шенген? НИ-КО-ГА!
36
2
 
18
 
! Отговори
погнусен преди 6 години
Не знам какво може да бъде това изявление да преминат границата и то с оръжие за да пребият българин на българска територия. Може би за лакеите на власт има извинение, но по всички международни закони няма!
35
5
 
2
 
! Отговори
бомбаджия преди 6 години
До azbeazЕй, злобар, на този човек само му напиши името в Гугъл и докато четеш стой мирно. Само зависници като теб могат да приписват заслугите му на Б. Борисов.
34
0
 
13
 
! Отговори
azbeaz преди 6 години
Добре, държавата е кофти, всичко е зле и е под всякаква критика. Да, знаем си го това, свикнахме вече. Но защо по дяволите този човек от снимката заема такъв пост. Погледнете го само. Заслушайте се като дава интервюта. Какво прави този човек там, толкова ли нямаше друг грамотен, кадърен, с качества?
33
2
 
23
 
! Отговори
родопа преди 6 години
Тоя "министър"да не е турчин, че застава зад престъплението на турските митничари и започнал да ги оправдава.
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия нямат право и сантиметър да влизат в наша територия. Това е пълен абсурд. Това е много голям гаф от тяхна страна.