Турските граничари биячи действали грубо. Но има извинение!

Решили, че има нещо съмнително, колата трябвало да мине през рентген
Обновена: 6 ное 2017 11:00 | 3 ное 2017 13:50,
95
Турските граничари биячи действали грубо. Но има извинение!
Валентин Радев. Снимка: архив, Булфото

Българският гражданин, който бе пребит от турски граничари, е искал да влезе в Турция, но заради забавяне се е отказал и е решил да се върне. Това е предизвикало проверката от страна на турските власти, обясни вътрешният министър Валентин Радев.

Той даде подробности, че нашият гражданин е искал да влезе в Турция, но на турската граница е имало проблем и не са успели да му сложат бързо печат. Отказал се да влиза в Турция и затова направил обратен завой през КПП-то. Турските граничари решили, че има нещо съмнително и решили този автомобил да премине през рентген.

"След 10-20 метра вече в нашата част те го настигат. Грубо са действали, непозволено и на наша територия. Те са се извинили и в момента има контактна група между двете страни и уверение, че граничарят ще бъде наказан", обясни Радев.

Още по темата

Министър Радев допълни, че един от граничарите е бил агресивен.

"Страхът му е бил да не бъде уволнен, ако не бъде този гражданин проверен. Даже сега нашият гражданин още виси непроверен в тяхната система и те молят да дадем данни за него", допълни той.

Външният министър Екатерина Захариева коментира, че нашата гранична полиция е потърсила разговори и обяснения от турските си колеги. В резултат е получила извинения и уверения, че ще се разследва инцидентът от тяхна страна и служителят, който си е позволил това, ще бъде наказан.

От своя страна от ВМРО остро осъдиха случая и настояват тези граничните полицаи вече да не бъдат допускани на територията на България.

"Да не забравяме, че българо-турската граница е външна граница на ЕС и този акт на насилие поставя под съмнение лоялността на Турция като държава, която е подписвала редица споразумения за охрана на границата на ЕС и недопускане на инциденти", коментира Красимир Богданов от "Обединените патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, това е провокация, защото Суджук паша така е свалил гащите, ме турски *** си правят каквото си искат. Гнусни гастарбайтери карат лошо и пияни, подхвърлят по 5 лева на катаджиите ни, държат се нагло, убиват българи и после бягат. Защо маймюните не правят това в Сърбия, Италия, Германия? Къде са били нашите граничари, да скочат и помогнат на човека? Само едно младо момиче е скочило стещу тях. Да скочат и го набият, арестуват и съдят. Маймюните се прибрали спокойно и хилили от там
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от около 7 часа тази сутрин са наредили отвличане на вниманието на МВр служби на балканите от трафик на ядрени бомби ..включили са техника за манипулиране и распоиляване на МВР екипи ..да се проследят всички командващи МВР екипите за наличие на жени тъурско говорящи назначени на работа в МВР подменяни в телата..говорят със специфичен маш=инен диалект..ясно различим.подобни са записани при тер актове в Париж да командват убииства на мюсулмани набедени за показни експерименти
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастни и некомпетентни изказвания,без самочуствие и българско само съзнание....Срам.....За такива деяния няма извинения.....
8
3
 
30
 
! Отговори
бай х преди 6 години
Ако се беше случило обратното ???Български полицаи да бият на турска територия някой турчин ....май щяха да лежат доживотен затвор в турция ....а нашите васали са доволни на извинение
7
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
юнкер могерини кьде сте бе на някоя софра има провокация на вьншна границана ес няма ли да реагирате
6
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това е явна провокация за да се провери реакцията на бьлгарите е видяхме явместо да ги арестуват и с белезници да чакат на вьншната граница на ес те свободноса се вьрнали и накрая от банката информирали за случая това е поредния позортези провокации няма да спрат то им заложено на турците в манталитетацялата смяна граничари аут от границата
5
0
 
8
 
! Отговори
селянин преди 6 години
Бой и ласки нямат връщане !!
4
1
 
2
 
! Отговори
от ловеч е преди 6 години
тогава засякохме униформени насъскани срещу Български експерти ..един от тях униформен водач на опел / имаше следи по мръснат а униформа от трафик на ядрени материали за мръсни бомби..
3
16
 
7
 
! Отговори
ГЕРП преди 6 години
Бг ултраси като пребиха един автобус бабички турски граждани имашели извинения.
2
4
 
0
 
! Отговори
Ядрени заряди трафик преди 6 години
Преди години във връзка с нахендрена на МВР нагло престъпан тежко терористична техника контролирана от турско говорящи терористи готвещи кървав преврат в Анкара и другаде засякохме распиляване на МВР екипи с автомобили по време на трафик на Ядрени снаряди .Днес има обявено точно такова събитие насъскване на МВр срещу български експерти и граждани с цел недопускане провал на ядрения трафик..какви заряди превозват точно се гадае в момента но били за анти американска дейност .
1
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости турски аскер влезе на наша територия няма извинение зa това.В днешно време никой не бие хората просто тъй Ми дай да ти разбия и на тебе главата щото ми се виждаш съмнителен. оставка бе некадърници.