5000 лева, ?900 и $1855 полетяха от тераса в Силистра

74-годишен мъж ги хвърли на ало измамници
6 ное 2017 13:42,
16
5000 лева, ?900 и $1855 полетяха от тераса в Силистра
Снимка: архив Reuters

74-годишен мъж от Силистра е станал жертва на телефона измама, съобщи МВР Силистра.

Той е бил въвлечен в популярната напоследък престъпна схема за участие в полицейска операция по залавяне на измамници.

Първоначално мъжът получил обаждане с искане на пари за лечение на близък, но не се е поддал, след което са последвали закани за саморазправа. После с потърпевшия се свързал мъж, представящ се за полицейски служител, който обяснил, че в района се провежда акция по залавяне на измамници и поискал съдействие.

Доверявайки се на чутото, възрастният силистренец хвърлил през балкона си 5000 лв., 900 евро и 1855 долара.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете ми колко струва реклама за БТВ НоВа ТВ 20 секунди искам да платя да се излъчи това как има ало измамници и всеки ден има жертви ! След като нещасната държава не прави нишп по въпроса време е ние да вземем власста !
14
2
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 9За това западняците гледат на нас с не добро око. Защото се делим на *** и други които живеят за сметка на глупаците. Там в другият свят се делят на можещи и неможещи. На работливи и мързеливи и всеки каквото е изработил, а не откраднал. НИКОГА няма да си оправим манталитета!
13
0
 
8
 
! Отговори
Кика преди 6 години
Като са умни много да ги дават... вече е смешно след толкова информация да си дават парите
12
3
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Първо: хората, които ги дават по телевизията са единици, в сравнение с броя статии тук! И второ: няма нужда да се повтарям от предния си коментар относно сумите, които са хвърлили и тези, които са обявили, че са хвърлили! И да отговоря на въпроса ти: много хора в България доброволно се правят на глупави поради една или друга причина.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Като се чудиш отиди питай героите, които ги дават по телевизията.Или мислиш, че доброволно се правят на *** пред цяла България?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пфф... стига глупости! Всеки ден по N-на брой възрастни хора хвърлят някви безусловни суми, злата.... най-странните неща в случая са: първо, кой държи подобни суми в дома си?! При това и валута?!?! Второ: в нито една статия не съм видял да се опоменават имената на потърпевшите.... и после тия хорица ще ми реват и ще си искат парите обратно... ами то и аз ще метна 50 лв., а после ще кажа, че съм метнал 50 ХИЛ. лв. .... вече се чудя дали въобще има истина и в половината от тия случаи....
9
0
 
10
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Покойният ми баща казваше, че има две категории хора - *** и такива, които живеят за сметка на глупаците ! Първите са неспасяеми......
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ц ц ц ц, взимали са паричките на човечеца за Коледа.Бил ги е заделил за пържолка, винце и ракийка и по 50 лв за внучетата(не че не иска да им даде по повече ама то с тия харчове за кого по-напрад)
7
0
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
По лошото е когато лъжат без значението на човек. Получавам смс, че съм абониран, за спортен сайт като абонамента е 5лв. на седмица. Аз не съм правил никакъв абонамент и след като се обадих на моя оператор ми казаха, че телефона за връзка с фирмата е импулсен. Както и да е прекратих абонамента, но към месечната сметка бяха начислени 5лв. плюс цената на разговора към фирмата. Би трябвало операторите да се самосезират и при желание на клиента, да забранят достъпа на такива номера до номера му!
6
2
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ревем че нямаме пари, а пък всеки ден нови и нови камилчета. Ама ревеме ей тъй за театрото. Всеки пенсионер има "скрити" пари за което ало ало знаят и хващат шарани.
5
1
 
4
 
! Отговори
овча мисъл преди 6 години
До чичо ВасоКак откъде, бре, нали мафията им изкупи земите..
4
1
 
6
 
! Отговори
Остров на стабилност преди 6 години
Е па, имал бол пари и дал тарикатина неедин.
3
1
 
5
 
! Отговори
кандидат преди 6 години
Абе знае ли някой къде е този балкон. Ще отида да почакам, може дедото да е забравил горе още нещо.
2
4
 
9
 
! Отговори
чичо Васо преди 6 години
Интересно ми е откъде тези "изкуфяли дъртаци" държат подобниголеми суми в пари и валута !Явно e че след като тези набези продължават и хората попадат в паяжината на подобни схеми /а по всичко личи че тези хора са имотнии предварително белязани/, близко до ума на човека е че в тези акции по-някакъв начин са замесени и държавни организации . . .
1
1
 
12
 
! Отговори
1336г България преди 6 години
Сменям професията. Ще седа по пейските пред входовете и ще чакам някой дедо/баба да изтръскат депосита. Ако ме пита някой милционер, какво диря по пейките, ще викам че съм веган и ме пази НПО-то.