Митничари откриха незаконни енергийни продукти на Дунав мост 2

Контрабандата е открита в товарен камион и цистерна
6 ное 2017 14:54, Анисия Иванова
2
Митничари откриха незаконни енергийни продукти на Дунав мост 2

Митничари откриха енергийни продукти без платен акциз на ГКПП Дунав мост 2, съобщиха от митниците.

На 29 октомври на пункта пристига товарен автомобил, превозващ групажна стока от Италия за България. Една от стоките е 3280 литра енергиен продукт - масло с код по КН 2710 19 29, което е акцизна стока.

Установено е, че фирмата получател в България не е изпълнила задължението си да уведоми компетентното митническо учреждение по постоянен адрес, преди изпращането на акцизните стоки от изпращача.

Липсата на такова уведомление приравнява случая към движението на акцизни стоки без заплатен или обезпечен акциз. Стоката е задържана в Митническо бюро - Видин. Работата по случая продължава.

Дни по-рано, на 27 октомври, на ГКПП Дунав Мост 2 при аналогични обстоятелства е спряна полска автоцистерна, превозваща по документи 22 020 кг енергиен  продукт с код по КН 3824 99 92, използван в химическата промишленост. Пратката се е движела от Германия за България.

В първия случая стоката, а във втория случай и автоцистерната са задържани в Митническо бюро - Видин. Взети са контролни проби за лабораторен анализ. Работата по двата случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
sport преди 6 години
До АнонименСамо дето не става въпрос за смазочно масло.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откачена работа, от целия ЕС само и единствено в България смазочните масла са акцизни.Колко да са акцизни със ставка 0%, но трябва да се декларират. Веднаж подаваш уведомлението на място, после отиваш пак на място да вземеш удостоверението, даваш го на превозвача, за да тръгне стоката, после подаваш акцизен данъчен документ и накрая акцизната декларация. Кипи безсмислен труд, сайтът не работи, пълен е с грешки и безумици. Мила родна картинка.А цигарите и алкохола без бандерол си се продават!