Куриер инсценира отвличане, опита да вземе 3 200 лева

Опитал се да измами шеф и полиция, за да прибере парите
3
Куриер инсценира отвличане, опита да вземе 3 200 лева
Снимка: Булфото

Служител на куриерска фирма от Търговище е присвоил над 3 000 лева и инсценирал отвличането си, съобщават от Областната дирекция на МВР.

За по-достоверно 21-годишният мъж дори се е самонаранил.

В понеделник вечер, около 20 часа, мъжът е уведомил ръководството на фирмата, че неизвестни са го отвлекли и заключили в служебния автомобил "Рено Канго" в гориста местност в околностите на Търговище. Управителят на куриерската фирма се обажда на тел. 112 , за да съобщи за отвличането.

Започва издирването на служителя. Полицията намира автомобила отключен в гора извън населеното място. Мъжът е открит в областната болница, където по неговите думи, е заведен от приятели, с които успял да се свърже по телефона.

Медиците констатират наранявания, които не са животозастрашаващи, каза за БТА наблюдаващият прокурор Васил Ангелов.

След разследване полицията установява, че младият мъж съзнателно е подал неверни данни, за да прикрие извършено от него по-рано същия ден присвояване на сумата от 3 205 лв. Парите са собственост на фирмата.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването се извършват под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище. Срещу служителя ще бъде повдигнато обвинение за присвояване или кражба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тоя е бил някой много умен щем са го хванали толкова бързо нашите "ядрени физици" от МВР-то. Сигурно е някой тъмно зелен.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще яде дървото...., щото е гепил малко.