Пускат от ареста Йоан, обвиняем за убийството в Борисовата градина

Решението на СГС не е окончателно, може да се обжалва
Обновена: 7 ное 2017 14:53 | 7 ное 2017 14:50, Елка Василева
49
Пускат от ареста Йоан, обвиняем за убийството в Борисовата градина
Снимка: Булфото

Софийският градски съд пусна от ареста Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина

Йоан Матев беше освободен от СГС срещу „подписка“, пише "24 часа". Мотивът е, че при извършване на престъплението той е бил непълнолетен, поради което може да бъде наказан със затвор от 5 до 12 години.

Още по темата

От мотива на съдията стана ясно, че при наказание, по-малко от 15 години, мярката за неотклонение "задържане под стража" не може да продължава повече от 8 месеца.

Йоан Матев обаче няма да излезе от ареста веднага, тъй като решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. Делото е насрочено за 14 ноември.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова съобщи, че прокуратурата ще протестира решението на Софийски градски съд. От там връчиха в съдебната зала призовка на защитата на Матев да се яви за запознаване с материалите по делото, тъй като до момента това не е можело да стане. Въпреки че майката на Йоан Матев е и негова адвокатка, тя е отказвала да получи призовката. Това затруднявало разследването и приключването на делото.

Георги Игнатов бе убит преди две години. Той бе открит прободен с нож на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 година.

Убиецът остана неоткриваем повече от година, въпреки че камери в района заснеха как от мястото на убийството бяга момче. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Матев бе задържан през февруари тази година, след като свидетел потвърдил самоличността му и посочил мястото, където е скрит ножа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До СерьожаДурачок Серьога,при правосъдието на СССР ,на тоя щяха да му правят панахида за половин година ! Демек щяха да са го разстреляли досега...
19
0
 
30
 
! Отговори
Гранична полиция преди 6 години
Пишете го - беглец!
18
25
 
17
 
! Отговори
Серьожа преди 6 години
Да благодарим на СССР за прекрасното правосъдие, което ни завеща!
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми освен и аз да почна да убивам.
16
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдът хубав-лош , няма какво друго да направи след като е изтекъл максималния срок на мярката за неотклонение приложим в случая - чл.63,ал.4 отНПК - Мярката за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от осем месеца, ако лицето е привлечено като обвиняем за тежко умишлено престъпление ... ...
15
0
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Цацара лице ли е на правосъдието или ***? Ще излезе пак по телевизията да каже "всичко е наред. всички са невинни... освен невинните."
14
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един престъпник и убиец на свобода.Внимавайте къде ходите! От 10г държава няма!
13
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКо съм на бащата на момчето, този при пускането му ще го третирам по албанско/италианските правила.
12
1
 
29
 
! Отговори
срам преди 6 години
а защо не е " домашен арест "" После се сърдят ББ и компания , като им казват , че по-корумпирано нещо от българския съд - няма - депутати , полиция , телк , съд ит,н - все корупция
11
0
 
41
 
! Отговори
prokurora преди 6 години
Има ли някой учуден от решението на СГС в предвид финансовите възможности на "семейството" на тоя ***?... Просто в днешно време това е класика и тая подписка въобще няма да е проблем тоя *** да си хване пътя и да си живее далеко щастливо...през каналите за бежанци..т.н...
10
0
 
49
 
! Отговори
Джо преди 6 години
България--рекордьор в Гинес за най-смешно правосъдие. Смешно обаче по неприятен начин.
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме еднни, бих призовала да се съберем пред съда, пред къщата или там където ще го пуснат тоя. При Киро имаше ефект да му се запали къщата. Може би и при тези богоизбани ще има, трябва организация, ако институциите не си вършат работата нека хората да го направят. Като видят тъплата пред себе си сигурно ще го задържат в ареста за да го запазят, ценното *** на мама и тати. От богато семейство краде и убива за кеф.
8
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Из интернет е пълно с информация относно делата, на които е била съдийка Мина Мумджиева, оная, дето е пуснала и тоя убиец на свобода! Тая няма едно дело, което да не е решено в полза на плащащия!
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава държава!!!Съд и прокуратура в България са тотално корумпирани и работят изцяло в услуга на престъпниците! Самите закони са така формулирани, че кой и да е бандит и убиец да може да бъде освободен! За законът, комфорта на подсъдимия, снизходителното отношение към него и дори явното толериране на убийствата посредством липсата на възмездие са по важни от чувствата на техните жертви и техните близки. По този начин единствено стимулират извършването на убийства! ГЕРБ+Прокуратура=смърт!
6
0
 
11
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Със 8 съм.
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано рак да покоси всички, които имат участие в пускането му. Надявам се всеки от тях да изпита поне веднъж загубата на дете. Няма справедливост в тази държава.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правосъдие в България няма и това се доказва всеки ден. Само напразрно на тези там им се плащат заплати и премии от нашия джоб. Тези хора не заслужават нито лев.
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже! Боже! Поредния убиец на свобода, подаряват му възможността да се покрие и повече никога да не чуем за този..... убитото дете гние в земята, а тоя ще си пече зад-ни-ка на някое слънчево местенце, харчеки от парите на тате-корумпирания митничар! не искам да съм част от тоя сбркан свят и тая малодушна пропаднала загиваща държава!
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един със стегнати куфари за чужбината! Гаранция че до 2 седмици ще има статия,че е изчезнал!
1
0
 
41
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Поредният ИзбеГалев! Ай штига уеееее