Задържаха препарати за растителна защита на Капитан Андреево

Контрабандата е открита в кола, влизаща от Турция
8 ное 2017 22:38, Анисия Иванова
6
Задържаха препарати за растителна защита на Капитан Андреево

Митничари откриха 580 литра контрабандни препарати за растителна защита на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от митниците.

На 2 ноември, на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Шофьорът, български гражданин, пътувал сам и декларирал 50 кутии цигари без акцизен бандерол, които са задържани с разписка. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която, на различни места в купето и в багажното отделение, са открити еднолитрови бутилки с общо 580 литра препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС.

На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. Контрабандните препарати са иззети и са предадени с протокол на служител от БАБХ. Задържан е и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 1695 литра и 1056 кг забранени за внос пестициди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 от 2като си решил да се правиш на остроумен, гледай да не ставаш за смях. Никой никъде не "вечеря" с директна доза пестицид, ако ще той и да е био. Растенията се третират с разредена доза (обикновено 1-5%) петицид във вода. След изтичане на карантинния срок, или не трябва да има следи от пестицида в плода, или количеството трябва да е в безвредна доза. Не всеки препарат изпълнява изискването и ЕС е забранило редица препарати, които не са забранени извън ЕС. Образовай се поне малко
4
2
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Ахахахаха, а пестицидите, дето тука са разрешени са по-малко отровни, така ли? Що не пробваш за вечеря с малка дозичка?
3
1
 
2
 
! Отговори
младен преди 6 години
Ай са, молим ти се. Обикновенно гледам ако мога и има винаги да купя българско.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До на турскипрепаратите не са менте, а са силно отровни за хората и природата. Забранени са в ЕС, но са разрешени в Турция. Когато някой си купува от пазара турски зеленчуци с 10-20 ст. по-ефтини от българските, (понеже според него бг-фермерът е феотдал и не трябва да се купува от него), то въпросния клиент си купува тези тъпкани с вредна химия турски ***
1
5
 
5
 
! Отговори
на турски преди 6 години
демек менте