Митничари задържаха контрабандни 30 000 евро на Капитан Андреево

Валутата била в джобовете на турски гражданин, пътващ от Румъния
9 ное 2017 14:45, Анисия Иванова
4
Митничари задържаха контрабандни 30 000 евро на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха контрабандна валута с левова равностойност 58 675 лeва на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от митниците.

На 5 ноември на митничесикя пункт на трасе "Изходящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил "Ауди" с румънска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция.

В колата пътували семейство - съпрузи и непълнолетното им дете, които заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство обаче е селектирано за щателна митническа проверка.

При личен преглед на мъжа, в един от джобовете на панталона му, са открити недекларирани 30 000 евро: 37 банкноти в купюри по 500 евро, 50 банкноти по 200 евро и 15 по 100 евро.

На нарушителя, турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Само преди месец митническите служители на МП Капитан Андреево откриха 26 000 евро в дамската чанта и бельото на сръбска гражданка.

От Митница Бургас напомнят на всички пътуващи през външните ни граници с Европейския съюз, че съгласно европейски разпоредбите и текстове на Валутния закон всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на ЕС и пренася парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази сума пред митническите власти.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По умните знаем кое е надраскало "коментар" 2-АМА ОНЯ ОТГОРЕ ГЛЕДА
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
-Шефе, задържахме 30 000 евро
-Колко? 13 000 евро ли?
-Точно така, 13 евро...
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все още няма исторически прецедент някой да е могъл да я прекоси долината, обитвана от крадливите и грабливи българи без да е бил окраден и ограбен!
1
3
 
2
 
! Отговори
Аз там преди 1 година
Българи, интересно никога не хващат. Вероятно нелегалния внос е спрял съвсем или парите за него се превеждат по банков път (сигурно защото вече над 5000 е задължително :)