С фалшиви табели, книжка няма, пиян кара... и катастрофира

Шофьор с 3.25 промила алкохол предизвика сблъсък във видинско село
27
С фалшиви табели, книжка няма, пиян кара... и катастрофира
Снимка: Булфото, архив

Шофьор без книжка и с 3.25 промила алкохол предизвика катастрофа в село Арчар, съобщиха от ОДМВР - Видин. А оказа се, това далеч не са били всичките му нарушения.

Вчера в полицейския арест е задържан 33-годишен мъж от селото - неправоспособен водач, който след употреба на алкохол шофирал автомобил с регистрационни табели, предназначени за друго МПС и предизвикал катастрофа.

Сигналът за пътен инцидент на ул. "Арчарица" в селото бил получен на тел.112 минути след 13.00 часа. Пристигналите на мястото полицейски служители установили, че лек автомобил "Рено" със софийска регистрация, управляван от 33-годишния мъж, навлязъл в насрещната лента и се блъснал във "Фолксваген", шофиран от 23-годишен местен жител.

В резултат на удара били нанесени материални щети по превозните средства.

Последвалата проверка констатирала, че 33-годишният мъж е неправоспособен, а регистрационните табели на колата са издадени за друг автомобил. При тестване с дрегер, пробата му отчела показание 3.25 промила.

Другият шофьор не е употребил алкохол, пробата му е отрицателна.

Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, регистрационните табели на колата са иззети. Работата по случая продължава, в ОДМВР - Видин е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама с фуражки пият кафе с фреш в нонстопа на В.Юго в Пловдив, а третият лепи бележки по стъклата на неправилно спряли. Улицата е еднопосочна и срещу знака влиза огромен бус от тия дето зареждат нещо си. Лепящия го пита абе ти не видя ли знака та влизаш така, оня отговаря видях го ама вас не ви видях. Айде тогава с мене при колегите - казва му лепящият. След малко келешчето нарушител излиза усмихнат и казва на чакащият го спътник - тия ако знаеха колко акта имам немаше да ми искат само 30 лв.
15
2
 
7
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Важното е наказания да няма. БГ *** обречен да е мръсен с любезното съдействие на простия народ който не вижда истинския проблем!
14
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
100 % е швед !
13
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Този тип нарушения ще продължат. Как ще бъде наказан виновникът - с няколко акта, които ще останат неплатени, тъй като "шофьорът" няма пари и не се осигурява. Е може и една условна присъда 3 месеца, пък другия път, като убие някой, може 2-3 години ефективно.
12
1
 
17
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
Смея се , а ми се плаче.....
11
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този трябва да е от електората на ГЕРБ.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е само там във всички малки населени места се пие и кара даже и правоспособни. Отива до комшията на другият край на селото нафъргва се до припадък пали автомобила и се прибира. Ако не катактрофира докато се прибира никой ни лук ял ни на лук мирисал. Това е така защото по селата неможе да видиш кьорав полицай. Едно време във всяко село имаше квартален милиционер и много малко се осмеляваха да карат пияни. Но тогава имаше държава имаше постоянни управници а не на временни айдушки договори!
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега закона ще се стовари с цялата си тежест върху нарушителя. Очакват го едни 6 месеца условно.
8
4
 
8
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 8 ами кат мене от 5 сабалето
7
1
 
25
 
! Отговори
ейч ар преди 6 години
в Арчар живеят само ***.
6
0
 
38
 
! Отговори
някой преди 6 години
В 13:00 часа с 3 промила... Тоя в колко е почнал да пие?
5
0
 
22
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
24 часа в кауша и да си ходи. Следващия път за 72. Осигурявам ви най-великата демокрация на света.
4
0
 
27
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ако беше Българин щеше да лежи ама.....
3
1
 
30
 
! Отговори
Иво Христов преди 6 години
80% най-малко!
2
5
 
24
 
! Отговори
Марков преди 6 години
За 24 часа го задържали само, така ли? За такова провинение няма да е лошо да полежи в затвора за няколко годинки, а то какво ще стане - ще го пуснат и най-много да му наложат глоба за няколко стотин лева, които той няма да плати. Дано не съм прав...
1
3
 
30
 
! Отговори
Невен преди 6 години
Интересното е какво ще е наказанието? Такива трябва поне 2-3 години да лежат, че да не се налага след това хората без роднини да остават.