Полицията върна 22 000 лв. на три жени, жертви на ало измами

Над 300 000 лв. и много златни накити са дадени само в Монтана тази година
10 ное 2017 15:21, Елка Василева
6
Полицията върна 22 000 лв. на три жени, жертви на ало измами
Снимка: Dnes.bg

Полицията върна 22 000 лева на три възрастни жени от Монтана, станали жертви на телефонни измами по-рано тази година. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Жените са получили съответно 14 000 лева, 6500 лева и 1500 лева.

Те са благодарили на полицаите, като са обяснили, че дадените на измамниците пари са били спестявани с години и са пазени за "черни дни".

Върнатите пари са били открити при акция срещу телефонните измамници на 17 август т.г. Тогава в момент на прибиране на голяма сума криминалисти задържаха двама мъже от Вършец, а в колата им бяха открити още пари, прибрани същия ден от други жертви на телефонни измами. По-късно съдът издаде постоянна мярка за задържане за измамниците и в момента те очакват своите присъди в затвора.

От началото на годината в Монтана са станали около 60 телефонни измами, при които жертвите са дали над 300 000 лева и голямо количество златни накити. Всички измами са направени по една и съща схема - непознат се обажда на жертвата, представя се за криминалист от полицията и иска съдействие за залавяне на телефонни измамници. За целта жертвата трябва да хвърли от балкона си или да остави пред дома си всичките си налични пари и златни накити и да изчака половин час, докато "измамниците бъдат заловени и парите й бъдат върнати".

През последните две години полицията напечата множество листовки с предупреждения как хората да се пазят от измамници, налепи стикери на много публични места и на домашните телефони на възрастни хора, предприе кампания в медиите, но въпреки това измамите не спират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Полицията не връща пари! Веществените доказателства(каквито и да са) се връщат, дават, предават и т.н. САМО и ЕДИНСТВЕНО след КОНКРЕТНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ ОТ ВОДЕЩАТА ПРОКУРАТУРА!!!! И понеже много вервате на медии, полицаи и политици, още дълго и болезнено ще бъдете мамени!
5
0
 
4
 
! Отговори
Лопе де Вега преди 6 години
Защо не са поискали от тези смахнати бабички, доказателство запроизхода на тези големи суми, след като всички те "вкупом реват"пред Народното събрание че са им малки пенсиите !По правилното решение в случая би било с тези "грешни пари" да бяха купилии раздали подаръци за Коледа на бездомни деца в някое сиропиталище !
4
1
 
5
 
! Отговори
AF преди 6 години
Тука няма никаква измама.Престъпниците са заловени както е афиширано от полицаите които пък са си свършили работата и са закопчали измамниците.Единственото условие за връщане на парите след половин час не е спазено.Върнати са след 3 месеца.Значи всички са изрядни в изпълнението на условията освен Полицията.
3
2
 
4
 
! Отговори
Alf преди 6 години
Изкугелите събират за небето пара ама куките от 20 000 000 откраднати лева върнали 20 000 1% евалата
2
2
 
4
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Кви черни дни? Събират ги за горе ли изкуфелниците?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
следващият парламент - от монтанчани! много милеят за справедливостта и да се хващат апашите.