Пълната безнаказаност роди модата "взривен банкомат"

Само за последния месец подобни кражби са шест
Обновена: 10 ное 2017 09:05 | 10 ное 2017 08:55, Петя Славова
78

Зачестяват случаите на взривени банкомати, а само за последния месец те вече са шест.

"Съществува нова мода сред престъпниците, тъй като това е лесен начин за забогатяване. Вторият мотив, който ги движи, е пълната безнаказаност - дотук водят 17:0 на полицията", каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

В момента полицията е по петите на тримата извършители на последния обир на банкомат в Сапарева баня. Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата.

Още по темата

Той обаче отбеляза, че целият ресурс, който е в прегнат в издирването им, до момента не е довел до нищо.

"250 човека, дронове, кучета, извънземни сили... не съм разбрал досега да са ги открили", посочи бившият градски прокурор на София в "България сутрин".

Той подчерта, че случаите на взривени банкомати ескалират и това явление е тревожно. Кокинов каза още, че банкоматите са необходими на хората и не могат да бъдат премахнати, но посегателствата срещу тях не се наказват по никакъв начин.

"Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител. Очевидно е, че полицаите не могат да разкрият извършителите. Явно тези устройства трябва да бъдат запечетани в по-тежки каси, ако щете - постройки", обясни той и още веднъж настоя, че Прокуратурата е безпомощна, ако МВР не си свърши работата.

Николай Кокинов е на мнение, че наказанията са достатъчно сериозно, но въпросите са дали се прилагат в цялата им строгост и дали има срещу кого да се приложат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
4epa преди 6 години
N E MOJE BEDNITE DA KRADAT OT BOGATITE !!!!!!! DARJAVEN ZAKON E BOGATITE DA KRADAT OT BEDNITE 4REZ BANKITE !!!!!!!
45
1
 
16
 
! Отговори
жеко преди 6 години
тези са единствените в държавата които си вземат заплатата когато искат )))
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата."Не знам дали държавата ни някога е била толкова безсилна, колкото е в момента. И не става дума само за тези обири, а за всичко, ставащо в нея.
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само полицията в Сапарева баня не се е събудила от големия взрив.
42
5
 
18
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Мога! По времето на народната ти милиция престъпления имаше достатъчно...но беше "неудобно" да развалят имиджа на светлото ни щастие! И така - в новините изобщо нямаше криминална хроника! Дали са обрали инкасатор...или каса на ТКЗС се замиташе под килима...сакън да не изложим рая! Аз добре си спомням как надрусани синчета на партийни величия изнасилиха известна телевизионна говорителка, и я хвърлиха през терасата - такаче не ми я хвали Народната ти милиция
41
0
 
3
 
! Отговори
Moda преди 6 години
Moje utre partiini klubove i cherni partiini kasi...
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно Кокинов да коментира въпросите за престъпността...хайде, няма нужда!!!
39
3
 
11
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
По време на НМ тез дето буйстваха бързо спираха да бустват и бяха 1 на милион. Като си отворил темата я ни кажи защо в гетата в САЩ полицията се страхува да влезе и защо всеки американец има по 3-4 пушкала ? 1 не е ли достатъчно от какво толкова се страхуват в ''прекрасната'' си държава ?
38
0
 
27
 
! Отговори
Един преди 6 години
Добрутро, ще се сетите! Индивиди с по 20+ присъди си джиткат на свобода. Ако трети път те осъдят за едно и също престпление нека присъдата е до живот. Имал си шанса да се поправиш, но не си го оползотворил.
37
4
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Канада, Франция, Холандия, Финладия, Швеция, Норвегия никой ли са според теб ? Само дрогаюр *** не бркай изборите със соцалина система или капиталистичека ситема а Исландия има ли смисъл да отваряме дума Я по-добре ти ни кажи защо капитализма се налага с бомби и го наричат демокрация ?
36
0
 
15
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Странно е лица който закриляха мафията и те грабиха страната сега да дават акъл!?
35
2
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Да бе... по времето на Народната ти милиция...банкоматите се прескачаха!По т*пата ти логика в САЩ трябва да има супер малка престъпност...понеже полицията е облечена във власт и респектирана!Да...ама не!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези бандити са избиратели на дон суджуци и затова не ги търсят даже. партийна политика
33
2
 
8
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Е как преди 1989 хората имаха респект от НМ?p.s. за тези които не знаят, това не е Heavy Metal, а Народна Милиция !
32
0
 
14
 
! Отговори
палячо преди 6 години
Точно това лице да говори за безнаказаност и лесни пари е цинизъм,той беше на висок пост в прокуратурата точно когато се разграбваше страната и бандитите си правиха каквото искат и той нищо не направи.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кокинов не е ли и той за пандиза? Поне заради това, заради което вече не е прокурор.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСъгласен съм , капитализма не е най-добрия обществен строй. Кажете ми , защо социализма никъде не се задържа .
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точната квалификация е: ПЪЛНА ЛИПСА НА ДЪРЖАВНОСТ
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, а нещо за рушветите по високите етажи на властта айде да не се отклоняваме с некакви банкомати каквато властта такива и бнкоматите.
27
0
 
33
 
! Отговори
:) преди 6 години
Дори да ги хванат, полицаите вече се изложиха брутално. Всяка полиция по света щеше вече да ги е хванала тези пернишки селяци. Това не са някакви спецове, а най-обикновени диви айдуци с по 1 грам мозък в главите.17:0 за полуграмотните павиани. Полицията определено трябва да се срамува.