Пълната безнаказаност роди модата "взривен банкомат"

Само за последния месец подобни кражби са шест
Обновена: 10 ное 2017 09:05 | 10 ное 2017 08:55, Петя Славова
78

Зачестяват случаите на взривени банкомати, а само за последния месец те вече са шест.

"Съществува нова мода сред престъпниците, тъй като това е лесен начин за забогатяване. Вторият мотив, който ги движи, е пълната безнаказаност - дотук водят 17:0 на полицията", каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

В момента полицията е по петите на тримата извършители на последния обир на банкомат в Сапарева баня. Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата.

Още по темата

Той обаче отбеляза, че целият ресурс, който е в прегнат в издирването им, до момента не е довел до нищо.

"250 човека, дронове, кучета, извънземни сили... не съм разбрал досега да са ги открили", посочи бившият градски прокурор на София в "България сутрин".

Той подчерта, че случаите на взривени банкомати ескалират и това явление е тревожно. Кокинов каза още, че банкоматите са необходими на хората и не могат да бъдат премахнати, но посегателствата срещу тях не се наказват по никакъв начин.

"Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител. Очевидно е, че полицаите не могат да разкрият извършителите. Явно тези устройства трябва да бъдат запечетани в по-тежки каси, ако щете - постройки", обясни той и още веднъж настоя, че Прокуратурата е безпомощна, ако МВР не си свърши работата.

Николай Кокинов е на мнение, че наказанията са достатъчно сериозно, но въпросите са дали се прилагат в цялата им строгост и дали има срещу кого да се приложат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
8
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази работа с банкоматите е мислена предварително . Не може всеки ден да гърмят банкомати и никой не знае защо ,как и т.н. Това не е като да гърмят пиратки . Всички по веригата се облажват . Накрая ще ги хванат , а съдиите и те ще се облажат и ги пускат на свобода или с условна присъда .
24
2
 
14
 
! Отговори
Кух гейбер преди 6 години
Няма такива работи. В България отдавна няма престъпност. Ред, охолство и просперитет цари в България. И всичко това, благодарение на Вожда и Учителя - доктор на научите Боко Тиквоний Борисков!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е не може да няма някакъв синхрон в тия злодеяния, сори. Айде моля.Тва да не е като да гепиш домат от пазара от някоя сергия.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не закачайте хората, те банките първи започнаха.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лиихварството не е ли забранено, защо банките дават пари срещу лихва и навякъде им разлепени обяви на хора които дават заеми и бързи кредити срещу лихва?
20
0
 
20
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Уаааааааааууууууууууууууууууууууууу има Безнаказаност в БГ абе да!!! Наистина ли! Уауууу ся кажете, че и Йоско са го пуснали след 4 години за 2но убииство и няма да повярвам. Ако пък кажете и, че народа е УЛТРА *** и не протестира срещу това, че му избиват децата и насилват жените безнаказано вече съвсем няма да повярвам.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами при такива капацитети в МРВ-то, друго не може да се очаква. А като се има в предвид вероятността обирджиите да си плащат за инфо и защита на няКОЙ в органите на "реда" - резултата е на лице.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще заловят себе си ха-ха чакайте да се замозаловят. Трябва да си наемем полиция която да ни пази от нашата полиция дето ни пази.
17
1
 
13
 
! Отговори
партизани и ятаци преди 6 години
Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат...Вярно е. Ще им обещаят, че нищо няма да им се случи, както досега, и тримцата ще "изплуват тихо и кротко". Зер имат заведение, материални активи и "бизнес", а и "народът" ги харесва и обича, "добри момчета - наши".
16
1
 
29
 
! Отговори
Край преди 6 години
Като барнат парите на банките - как се включва държавата само - де що има полицай форсира. А че ало измамниците годишно прибират милиони от пенсионерите - нищо. А че възрастните по селата ги трепят с колове - пак нищо.
15
6
 
6
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Историята показва как група крадливи партизани са разигравали жадармерията преди 09.09.1944г. с години доста успешно. Тези явно се мислят за революционерите на 21 век.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте другата статия дето е за секс куклата само болен капиталистически мозък може да му хрумне да продава секс кукли и роботи. Капитализма носи разруха, мизерия и анархия и бандитизъм.
13
4
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Ти си истински неграмотен човек. Къде точно прочете подобно определение?
12
1
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Бала ти ако знаеше как и тя щеше да взриви щом получава 200 лв и стига с тия роми Ромите са кокошкари а в Африка взривяваха и още лежат по затворите .
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безнаказаност и мизерия. Това е.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В качеството му на къкъв е дадена думата на Кокинов да коментира ?Или може би вече забравихме репликата му, произнесена в къщата на Борисов в Банкя, относно Цацаров - Ти сам си го избра !
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капитализма носи сто процента бандитизъм със себе си. По същество е система на преатъпници които разлагат до основи човешката душа ,природа ,и в крайна сметка цялото общество. Деморализира семейството , любовта ,и всичко се свежда до хищническия инстинкт.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При толкова случаи, вече започва да става ясно, че това не е игричка на случайни крадци. 1. Познават моделите банкомати2. Имат гръб/чадър3. На банките не им пука, защото има застраховка4. Полицията разиграва сценки по гори и паланки
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете нещо и за "умните" баби дето помагат на "полициятта" с хиляарки през терасата.