Пълната безнаказаност роди модата "взривен банкомат"

Само за последния месец подобни кражби са шест
Обновена: 10 ное 2017 09:05 | 10 ное 2017 08:55, Петя Славова
78

Зачестяват случаите на взривени банкомати, а само за последния месец те вече са шест.

"Съществува нова мода сред престъпниците, тъй като това е лесен начин за забогатяване. Вторият мотив, който ги движи, е пълната безнаказаност - дотук водят 17:0 на полицията", каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

В момента полицията е по петите на тримата извършители на последния обир на банкомат в Сапарева баня. Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата.

Още по темата

Той обаче отбеляза, че целият ресурс, който е в прегнат в издирването им, до момента не е довел до нищо.

"250 човека, дронове, кучета, извънземни сили... не съм разбрал досега да са ги открили", посочи бившият градски прокурор на София в "България сутрин".

Той подчерта, че случаите на взривени банкомати ескалират и това явление е тревожно. Кокинов каза още, че банкоматите са необходими на хората и не могат да бъдат премахнати, но посегателствата срещу тях не се наказват по никакъв начин.

"Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител. Очевидно е, че полицаите не могат да разкрият извършителите. Явно тези устройства трябва да бъдат запечетани в по-тежки каси, ако щете - постройки", обясни той и още веднъж настоя, че Прокуратурата е безпомощна, ако МВР не си свърши работата.

Николай Кокинов е на мнение, че наказанията са достатъчно сериозно, но въпросите са дали се прилагат в цялата им строгост и дали има срещу кого да се приложат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тая мизерия - баба ти с 200 лв пенсия ли отиде да взривява банкомати или бай ром дето живее на помощи, за всички е ясно че не са случайни хора и че се отчитат по надлежния ред на правилните хора.
5
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тя нашата съдебна система направо насърчава да се извършват престъпляния. Пиян, без книжка и 30 предишни акта -3 мес. условно. Убийство 20г., защото си си признал, реално излежаваш 13-14г. Присъждат се огромни обещетения, които няма как да се съберат от виновните. Отвратителна система, която умишлено се поддържа от политиците и други сродни кръгове.
4
2
 
19
 
! Отговори
Азъ преди 6 години
Мафиота Кокинов говори за закон, този е много по-вреден от всички крадци от банкомати в България взети заедно.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мизерията родена от демокрацията роди модата взривен банкомат, иначе знам и в Африка наши взривяваха а там наказват.
2
0
 
26
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
ТВ Европа: 9ч 04мин - 10.XI.2017" ЗАДЪРЖАХА ДВАМА ПОЛИЦАИ И ЧЕТИРИМА ДИЛЪРИ В СТРАЖИЦА "П.П.НЕ коментирам!
1
0
 
26
 
! Отговори
man преди 6 години
От изказването лъха пълно безсилие. Според мен не е чак толкова трудно да ги хванат, най-вероятно имат гръб в МВР и затова са неуловими