Пълната безнаказаност роди модата "взривен банкомат"

Само за последния месец подобни кражби са шест
Обновена: 10 ное 2017 09:05 | 10 ное 2017 08:55, Петя Славова
78

Зачестяват случаите на взривени банкомати, а само за последния месец те вече са шест.

"Съществува нова мода сред престъпниците, тъй като това е лесен начин за забогатяване. Вторият мотив, който ги движи, е пълната безнаказаност - дотук водят 17:0 на полицията", каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

В момента полицията е по петите на тримата извършители на последния обир на банкомат в Сапарева баня. Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата.

Още по темата

Той обаче отбеляза, че целият ресурс, който е в прегнат в издирването им, до момента не е довел до нищо.

"250 човека, дронове, кучета, извънземни сили... не съм разбрал досега да са ги открили", посочи бившият градски прокурор на София в "България сутрин".

Той подчерта, че случаите на взривени банкомати ескалират и това явление е тревожно. Кокинов каза още, че банкоматите са необходими на хората и не могат да бъдат премахнати, но посегателствата срещу тях не се наказват по никакъв начин.

"Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител. Очевидно е, че полицаите не могат да разкрият извършителите. Явно тези устройства трябва да бъдат запечетани в по-тежки каси, ако щете - постройки", обясни той и още веднъж настоя, че Прокуратурата е безпомощна, ако МВР не си свърши работата.

Николай Кокинов е на мнение, че наказанията са достатъчно сериозно, но въпросите са дали се прилагат в цялата им строгост и дали има срещу кого да се приложат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
A. Христова преди 6 години
Пускам видеото и кого виждат моите очи...Г-н "Ти си го избра" и "всички ми скачате само удари по моята глава....Коката ръси акъл и дава съвети за преборване на престъпността...
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чисто цивилизационно, не сме достигнали до момента да имаме банкомати в България явно.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемите с престъпността не са в МВР, а в съдебната система. Знам за прокурор, когото наричат прокурора на мутрите, знам за купувани високи съдебни постове, лично са ми казвали да не говоря нищо с прокурорка,защото е много ***.Да продължавам ли? Прокуратурата у нас е независима от законите и особено от духа им и нуждата от справедливост при правораздаването.
63
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонимен По скоро един закон за неприкосновенност на личната собственост. Не искаш вс епак разни мазни д аимат оръжие, нали?!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
записвате в Конституцията че гражданите РБ имат право на огнестрелно оръжие без да се изисква разрешение и всичко ще се оправи за макс половин година .
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГА Е ЗА ИНТЕРЕСА НА БАНКЕРИТЕ И ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ СЕ ВПРЕГНАХА ОРГАНИТЕ И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА,АМА КОГА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПО СЕЛАТА СИСТЕМНО И ВСЕКИДНЕВНО СА ГРАБЕНИ,УБИВАНИ И ИЗНАСИЛВАНИ ОТ НЕИНТЕГРИРУЕМИТЕ Ц**АНИ СЪЩАТА ТАЯ ДЪРЖАВА И ТЕЗИ ОРГАНИ НИКАКВИ ГИ НЯМА ...А БЕНЯМА КАКВО ДА СЕ ЛЪЖЕМ,НИЕ СМЕ Д*БИЛНА (ДЪРЖАВА) СМЕ СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ И ИЗЧЕЗВАЩО НАСЕЛЕНИЕ
60
1
 
4
 
! Отговори
ДС преди 6 години
И без това нинскубят яко банките. А и закона задължава парите в банкоматите да са застраховани. Тъй че...... Грабете братя.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Га е за банкерите, впреганхте цялото МВР, а га обират пенсионерите, никакви ви няма.
58
0
 
5
 
! Отговори
Just Bulgarian преди 6 години
Това е просто навременен отговор на риданията на Цв.Цв. И Б.Б. - Ние ги хващаме, те ги пускат. И сега другият бандит име присмива като казва няма как ние да ги обсъдим, докато полицията не ги хване, смях
57
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител"Странно този бивш "прокурор" как не е чувал за образуване на производство срещу неизвестен извършител и че прокурорът ръководи разследването. За пълната безнаказаност прокуратурата и съда имат абсолютно същата заслуга като некадърната полиция.
56
0
 
13
 
! Отговори
Deja преди 6 години
След като по официални данни разкриваемостта на престъпленията в София е 1%, то когато взривят 100 банкомата все един извършител ще хванат...
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До oпетковЯвно ти не си в час. Как ще стане взрив от бутилка със сгъстен въздух, без да ползваш и друг взрив? Което обезсмисля това, което си казал. Освен това, явно си нямаш никаква представа от взривни материали. То е нещо, което изчезва за секунди, и именно поради тази причина се отделя голяма енергия. Не е като да хвърлиш 2 дъбови цепеници в камината и да гори цяла нощ. Взривът няма да гори с часове. Времето за което ще изгори, не е достатъчно за да запали банкомат. Банкоматът не е бензин!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек сам избира дали да работи за 600 лв. или да обира банкомати. Според вас кой по-луд?
53
2
 
3
 
! Отговори
oпетков преди 6 години
До Анонимен Явно не си в час. Баш си е "взрив" със сгъстен въздух. Не може да се ползва обикновен взрив, защото банкнотите ще изгорят. Вероятно ползват бутилки като тези за леководолази, които са с 200 атм. налягане. Вероятно групата е същата, която открадна няколко цели банкомата, взети за проби.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква "мoда" бе, вие добре ли сте?! Това са си само едни и същи групи от организирана престъпност. И обикновените полицаи нямат правомощия да разследват тези престъпления, защото законът в България им забранява. "Взрив със сгъстен въздух", вие нормални ли сте? Кой ги пуска тези простотии като информация въобще? Ползва се взрив. А колко нормални хора в България могат да си доставят взрив? Че и "мoда" да правят. Има и вътрешен човек, който информира къде са незащитени банкомати. Банките си знаят.
51
0
 
6
 
! Отговори
чарли преди 6 години
До Анонимен:Ако не са вече в Сърбия.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А банкомата пълен ли е бил,щот може и да не бил преди да го грабнат,и как няма да се крият ало-ало грабливите ще им се смеят от някой балкон на многоетажната им коопераця,толкова зор за едно нищо,а те без толкова зор все им пада по нещо,че и повече отколкото обявеното зареденото в банкомат без да се крият толкова много и дълго,че да нямат работа и да не могат да направят пореден кръг макар и за друг като шеф,който пък трябва да е скрит,ако не е скрит то няма кой да ги покрие,работата не върви
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпундери, обирите от банкомати са обир на бедните от бедните. Да не мислите, че банките ще ги плащат тези пари, пак ще ги калкулират в нашите такси!
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ! Пълната безнаказаност роди модата " ШВЕДА *** " пълната безнаказаност роди модата "АЛО ИЗМАМНИК ", пълната безнаказаност роди модата " ТИКВА ПРЕМИЕР НАРКОБАРОН ПОКРОВИТЕЛ НА КОНТРРАБАНДАТА ПРОСТИТУЦИЯТА И ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ В МИЛИАРДИ "
47
1
 
13
 
! Отговори
... преди 6 години
Пичове точно това ви се полага! БЕЗНАКАЗАНОСТ! Надявам се обаче по някое време и вие и вашите фамилии до 9-то коляно да се поотъркате в тази безнаказаност! Щото досега се видя, че СЪД ЗА БОГАТ НЯМА! Видя се, че ПОЛИЦИЯ ЗА БЕДНИ НЯМА! Видя се, че ТОЯ ДЕТО Е НА ВЛАСТ в БГ Е ВСЕ ЕДНО БОГ! ДАНО някой ден това ви застигне и вас!!! А инак на тоя етап одобрявам това с банкоматите! Така или иначе дали Пеевски,Доган,Бисеров,банките и др мн. др. ше ни крадът, май разлика няма! Сега поне някой прави нещо!