Бягството на Йоан Матев - осуетено от Темида

Защитникът и майка му вече имат доказателствата по делото
Обновена: 12 ное 2017 15:27 | 12 ное 2017 15:10, Петя Славова
30
Бягството на Йоан Матев - осуетено от Темида
Снимка: архив, Булфото

Обвиняемият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е повикан за разпит в столичната полиция в петък и в присъствието на адвокатката му е запознат с материалите по делото.

Още по темата

Досега това беше невъзможно, защото защитникът на Йоан Матев и майка му Сребра отказваха да получат доказателствата, което стана формална причина разследването да не бъде приключено за 8 месеца.

Така Матев беше освободен от ареста от Софийския градски съд с мярка подписка. Прокуратурата обжалва пред апелативния, който ще гледа делото във вторник, пише "24 часа".

С връчването на обвинението на Йоан Матев прокуратурата ще може да внесе обвинителния акт в съда в понеделник, още преди мярката за неотклонение на Матев да се разгледа на втора инстанция.

Матев е бил доведен в сградата на полицията в петък следобед, а майката Сребра, която се укривала от разследващите докарала адвокатката Стоянка Маркова. След това потеглила, без да влезе с нея, отбелязва "Телеграф".

Трикът с разпита на арестанта, за да бъдат доведени адвокатите му и да им се връчат материалите от разследването биха предотвратили негово бягство, ако бъде освободен и от втората инстанция на съда.

Йоан Матев ще поиска свобода и във вторник.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Кривосъдната Система преди 1 година
Значи за убиец,убил при обир при това убил непълнолетна жертва,тате мама клечки паричковци с айдукати и на свобода.А за кило ръждиво железо и торба откраднати картофи ще лежат,къде е превенцията и обществената опасност?Публично огласете имената и адресите на Родителите
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека ми го оставят за един ден само, аз ще му подготвя бягството,като го вържа за теглича на колата, да го разкарам из цяла България. След което ще го върна на съдебната система да го сглобят и срещу парична гаранция да го освободят.
27
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечният герой на държавата Бойко Методиев Борисов защо мълчи по въпроса, а не се намеси, нали обича да раздава правосъдие и помощ??
26
8
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
А в случая не е спазен предварителният срок за призоваване, който е тридневен и това е съществено процесуално нарушение; въпреки че с новите изменения в НПК и този гаф може да бъде “замазан”
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде на бас,че съобщението е закъсняло и хУЙянчо вече е пуснат под гаранция,за 2,50 лева ,а утре ще се окаже,че е в РЮА,където ще му изпратят чувал,за да влезе сам,да се опакова и се изпрати сам по пощата,чрез куриерската служба на Интерпол!

Я да му ударим поредния истеричен смях,таман за де...били!

Плащайте уфЪЪсе на "службите",за да регистрират и...следят престъпниците,които след това да бъдат освободени от "независимия" съд,поради липса на доказателства!

Стадо,стадо-о-о!!!
24
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбрахте ли за кого е правосъдието/за богатите. За тези, дето може да плащат на Марковски и други да им казват как да избягат от правосъдието. Къде са братq Gалеви, Маргените? Къде е убиецът от дискотеката на Въжаров? По топлите страни, за 10 г0дини и после си идват, като мине давност.
А този мърляч да се моли да не срещне някой по улиците, дето му е пислано от безнаказаност, щото доста хора май им писна.
23
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм на мястото на бащата на жертвата знам как ще постъпя, щом няма законност и нормален съд! Чене за зъб, две очи за око!
22
4
 
33
 
! Отговори
Де преди 1 година
Декстър ми е любимият филмов герой. По- оправен е от Батман и след Декстър определено настъпва онази справедливост, която иначе не би настъпила. Даже и Спайдърмен е нищо пред Декстър. Сериалът отрязява как и на други места по света законите се заобикалят, като и у нас, та от там и си пофантазирах. Иначе, на убиеца му пожелавам доживотен затвор без замяна и без помилване вечно на строг режим и къртовска работа и всички затворнически екстри.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Де
Декстър е друга работа.
20
1
 
14
 
! Отговори
Де преди 1 година
Тези май са семейно излишни и се възползват от липсата на адекватни закони у нас до степен да се чудя имаме ли наш си Декстър, нямаме ли? Може би прекалявам с филмите, но то друго остана ли?
19
3
 
18
 
! Отговори
Секретарите на преди 1 година
Президент Радев четат тези безобразия : с какво са толкова могъщи Сребра и бащата на убиеца Йоан? Или като избяга Йоан, те ще останат НЕНАКАЗАНИ за престъпното си поведение?
18
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са организациите за защита на децата? Защо те не се обърнат към най-висшите инстанции у нас с искането за бърза и адекватна присъда за убиеца на момчето? Самият брат на Йоан е показал къде е ножът, с който е извършено престъплението! Съученици, учители и близки са го познали на видеото. Какво повече трябва? Стига шикалкавене! Нетърпимо е!
17
2
 
43
 
! Отговори
КОЛКО противен е тоз преди 1 година
ЙОАН! Още по-противни са родителите, които го Укриват и готвят БЯГСТВОТО МУ! СЛожете му гривна на ръката и крака! Служители на Темида, ще си скубете косите , че Сребра и съпругътЙ( полицай ли беше??) са ВИ надхитрили: но не оставяйте на СВОБОДА ТЯХ поне, ако ЙОан избяга: те са ПОДБУДИТЕЛИТЕ и наравно с убиеца са ВИНОВНИ! Вижте как се крие- да не му знаем лицето: но полуотворената уста издава недобра МОЗЪЧНОСТ.
16
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние докато си пишем тук и се възмущаваме, едно мълчаливо множество тайничко и гадничко подготвя освобождаването на Йоан от отговорност. Ако се беше предал веднага, можеше и да се възползва от това, че е бил непълнолетен. Но след като се кри и лъга докато стане пълнолетен, трябва да се съди като такъв. Не може да няма начин, не може да няма опитни прокурори и адвокати на пострадалото семейство. Съжалявам, но колкото повече то мълчи, толкова по-нагли стават майката и адвокатите на Йоан!
15
3
 
26
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
Това нагло *** явно има стабилен гръб зад себе си, щом Темида прикляква безпомощно.Те софетата май всичките са роднини!
14
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми че то и да го осъдат убития не ще се съживи
13
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не представяте ли си в каква нещасна държава живеем в каква помия ., в какво яма ., в какво нищета
Нивга не се оправим !Помнете ми думата
12
1
 
105
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Представете си каква съдебна система имаме,ако си длъжник и не ти връчат призовка те съдят и без да знаеш,а ако си убиец може да размотаваш съда с години и да те пуснат!!!!
11
2
 
15
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Ти за кого гласува на последните 2 пъти ?
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че подготвят бягството му от страната.Тук няма да може да си намери място и след 50 години. А г-н Президентът, няма ли думата по случая? Или не я иска?